anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o mare problema si am nevoie de cat mai multe sfaturi, nu critici, desi cred ca merit.In urma cu aproximativ o jumatate de an am inceput o relatie bazata pe sex deoarece ziceam eu ca in acest fel nu o sa ma indragostesc si nici nu o sa mai sufar, dar din pacate nu a fost chiar asa cum planificasem eu.Desi niciunul dintre noi nu avea o alta relatie, am decis ca e mai bine sa fim doar atat, fara a da explicatii unul, altuia.Acum nu mai vreau asta, pentru ca eu consider ca am o varsta si trebuie sa am o relatie serioasa.De cele mai multe ori sunt invidioasa pe prietenele mele care au relatii de 6-8 ani, iar eu nu am nimic. Faptul ca imi merge bine din punct de vedere profesional nu acopera accea lipsa din viata mea.Persoana cu care am aceasta relatie nu vrea sa avem mai mult decat avem, dar nici sa ne despartim. Nu stiu ce sa cred.Sunt doar distractie pentru el? Ne intelegem foarte bine din toate punctele de vedere, ne povestim orice, dar o singura diferenta este:el este acel baiat de cartier care arata bine si dupa care mor toate fetele, dar degeaba pentru ca nu a facut nimic cu viata lui, iar eu sunt o fata mai retrasa care de curand si-a obtinut slujba viselor ei. Oare poti sa-i dictezi inimii? Sa aleg cu mintea sau cu inima?

Răspuns Câştigător
| abyssaria a răspuns:

Iubirea nu se poate impune, ea este un sentiment natural care apare inevitabil atunci cand te astepti mai putin. Ceea ce ai facut tu ( doar sex, fara iubire) poate fi considerat si ca un lucru bun, si ca unul rau. In tinerete, si Mircea Eliade a incercat exact acelasi lucru; sa-si suprime sentimentele de iubire si sa traiasca intr-o armonie spirituala. Acest lucru este foarte greu de facut, mai ales, fara exercitiu si fara suferinta. Poti alege sa traiesti o astfel de viata, in care nu vei cunoaste ce este iubirea si care poate nu o sa te faca sa mai suferi, sau sa incerci sa fii fericita alaturi de o persoana care te iubeste si tine la tine.
Nimeni pe acest pamant, nu este de neinlocuit. Poate tu consideri ca te intelegi "bine" cu acea persoana tocmai din pricina faptului ca el nu tine la tine, si astfel, nu-l intereseaza persoana ta; il intereseaza sa faca doar atat cat este necesar pentru a te avea un timp, la dispozitia lui.
"Persoana cu care am aceasta relatie nu vrea sa avem mai mult decat avem, dar nici sa ne despartim" spunand acestea, nu te intrebi de ce nu vrea sava despartiti? nu te intrebi, daca te-ar fi iubit, nu i-ar fi fost frica ca o sa te piarda? Cand ai sa gasesti raspunsul la aceste intrebari, ai sa gasesti si o solutie la problema ta.
Sa stii ca, mereu vor exista lucuri in viata pe care o sa ni le dorim, si pe care se poate sa nu le avem.

11 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Baiatul nici nu se gandeste la sentimente, odata ce se baga intr-o relatie cu sex, atunci asa ramane, tu ai inceput sa ai sentimente, e naspa atunci, el nu, deci nu vrea nimic serios cu tine. cautati un baiat retras ca tine care sa isi doreasca o relatie serioasa cu tine.

| wolder a răspuns:

Sunteti friends with benefits.
Prieteni cu beneficii, atat.
Pentru tine si pentru el ceea ce faceti se rezuma la DISTACTIE in principal sex, deci da te vede doar ca pe o distractie, ca pe o tipa pe care o ** si atat.
Daca el NU te vrea ce e de facut? Ori continui asa cu beneficii si atat, ori rupi legatura si opresti aceasta distractie.

| neutrino a răspuns:

Ai ales cu inima, si ai ales sexul. De la aceasta relatie nu mai poti avea si alte pretentii. Acum, datorita varstei, poate ca este timpul sa alegi si cu mintea.

| Felys a răspuns:

Nu esti obligata sa mentii relatia initiala toata viata, daca consideri ca nu iti mai este suficient ce iti ofera, poti pune punct si cauti in alta parte daca el nu isi doreste mai mult de la relatia existenta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce slujba?

| Roz20 a răspuns (pentru anonim_4396):

In invatamant

| anonim_4396 explică (pentru Roz20):

Profa de ce anume?

| trance04 a răspuns:

Daca ai obtinut slujba viselor tale incearca sa gasesti si persoana potrivitawinking

| sunrises a răspuns:

Oricum, e nevoie sa schimbi aceasta stare de lucruri, sad

Faptele de acum, care vor afecta familia mai tarziu...
În familie, spre exemplu, dacă în primele luni "dragostea" este cea care ţine totul "în priză", mai târziu, entuziasmul familiei şi al relaţiei va trebui să se susţină pe ceva, nu va putea sta în aer. Ineditul iubirii se temperează şi va mai căuta şi altceva decât ceea ce a devenit "obişnuit".

Acest altceva va fi pentru tot restul relaţiei – o anumită EXIGENŢĂ în privinţa celuilalt: dacă te mai iubeşte, dacă îţi este fidel, dacă iubirea mai este ca la început, dacă ai intrat sau nu într-o,, concurenţă" in inima lui cu altă persoană, din prezent sau din trecut(!) (cu amintirilor "profunde" şi "trofeele" trecutului); Acest lucru va duce la afectări profunde ale psihicului celor doi dacă aşteptările le vor fi înşelate.

| Alexucccccaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Buna, sincer cum sa accepti sa ai o relatie doar pentru sex? Daca asta a stiut de la inceput ca vrei, te-a considerat o femeie usoara. Cum sa te culci cu oricine? Mai sexul,dragostea se face din iubire,si cu persoana pe care o iubesti,cu persoana la care tii cel putin asa gandesc eu si cred ca gandesc destul de bine,asa nu o sa ajung sa ma culc cu primul venit.
Normal ca te-ai indragostit de el pentru ca noi fetele punem suflet si cand iubim,iubim cu adevarat. Acum ce mai e de facut? Pt el esti doar o jucarie,o distractie cum ai spus tu. Cand are chef sa si-o traga cu tine te cauta cand nu te da dracu! Iarta-ma ca sunt asa directa dar asta e adevarul. Pe scurt tot timpul asta doar s-a folosit de tine, si cand nu e cu tine probabil isi face de cap cu altele. Acuma poti sa plangi si sa suferi dupa el ca lui nu-i va pasa niciodata. Lui ii convenea isi satisfacea nevoiile si nu avea nici o obligatie. Sincer gandeste-te draga, sau vrei sa profite toti de tine? Vrei sa ajungi intr-un an doi ca te face toata lumea curva pe la colturi? Daca e baiat de cartier e clar ca le-a povestit si pieteniilor lui ce frumos si-o trage cu tine cand are chef.
Wai, i-a atitudine! Nu-ti distruge viata pentru unu ca asta. Cred ca esti destul de matura si mare daca ti-ai inceput viata sexuala, ar trebui sa incepi sa si gandesti putin...
Sincer vrei sa fi toata viata cu unu care nu poate sa iti ofere nimic? Ai zis si tu singura ca nu a facut nimic cu viata lui, nu are ce sa iti ofere. O sa traiesti toata viata doar cu sex? Draga mea frumusetea dispare cu anii si nu ramai cu nimic! Fi desteapta si pune punct acestei farse...pt ca nici nu pot spune ca e o relatie, atata timp cat el nu te iubeste si profita doar de pe tine.
Eu ti-am spus pentru binele tau acuma, daca alegi sa te superi e treaba ta, dar sper macar sa iti fi deschis ochii si sa te gandesti bine cand o sa citesti raspunsul meu.
Sunt altii care ti-ar pupa picioarele si te-ar aprecia pentru ceea ce esti tu, care ti-ar iubi si sufletul nu numai corpul.
Bafta.papawave

| Anomisusususususus a răspuns:

Alege cu mintea!