| Dontforgettosmile a întrebat:

Buna seara comunitate! Am o problema delicata si probabil o sa-mi ziceti ca sunt paranoica. M-am "iubit" cu prietenul meu pentru prima data (am fost virgina deci) in urma cu 5 zile (amandoi majori) eu eram in a 3 a zi de menstruatie si dureaza 4 zile tot timplul. Am facut-o si cu prezervativ. Dar de ieri seara si inclusiv in acest moment am inceput sa simt dureri ascutite in zona stomacului ba chiar uneori o apasare suparatoare care se extinde usor parca inspre dreapta (inspre ficat) si daca stau pe loc si dupa ma misc ma apasa. Mi-e teama. Exista riscul sa fi ramas? Evenimente neplacute nu s-au petrecut. Va rog nu faceti misto ca sunt incepatoare si ma ingrijorez din orice multumesc.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

1.)...''in urma cu 5 zile (amandoi majori) eu eram in a 3 a zi de menstruatie si dureaza 4 zile tot timpul.''
Raspuns : D.p.d.v. pur teoretic, se presupune ca ar putea exista o probabilitate de circa 2-5% de a se putea forma o sarcina, care sa ia nastere in urma unui act sexual intretinut in cea de a 3-a zi a ciclului menstrual, insa o asemenea posibilitate poate exista numai in cazul particular in care sperma este ejaculata in vagin. Insa in cazul prezentat, fiindca actul sexual a fost intretinut cu prezervativul montat pe penis reiese ca in aceasta situatie este imposibil sa se poata produce chiar si o sarcina pur ipotetica.
2.).'' Dar de ieri seara si inclusiv in acest moment am inceput sa simt dureri ascutite in zona stomacului ba chiar uneori o apasare suparatoare care se extinde usor parca inspre dreapta (inspre ficat) si daca stau pe loc si dupa ma misc ma apasa. ''
Raspuns : Fiindca starea de disconfort si senzatiile de durere au aparut dupa trecerea a 4 zile fata de momentul dezvirginarii, s-ar putea sa reprezinte de fapt niste simptome specifice unei inflamatii aparute la nivelul uterului sau al ovarelor, ca urmare a unei posibile infectii bacteriene, adica a unei probabile (si posibile) anexite incipiente. Daca starile de rau si durere NU se estompeaza si nu dispar in urmatoarele 3-5 zile, in acel caz este indicat sa te prezinti la o consultatie ginecologica, care este si binevenita dupa ce s-a produs dezvirginarea. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista nici un risc de sarcina, in coditiile mentionate de tine.
Durerea de burta poate fii generata de mancarea pe care ai ingerat-o in acest caz, nu de partida sexuala.

| Emilian65 a răspuns:

Daca actul sexual a fost protejat nu ai cum sa fii gravida. Durerile de care vorbesti sun cauzate de alte probleme pe care le poate rezolva fie medicul de familie, fie un medic ginecolog. Deci pentru linistea ta, consulta unul din medicii indicati de mine.

| sofisis a răspuns:

Doamne cand va aud ma apuca efectiv spumele....la peste 18 ani nu ai habar de nimic din ce tine de corpul uman.
Si daca ai fi ramas gravida, desi sansele sunt infime spre deloc pentru ca v-ati protejat cu prezervativ, la 4 zile dupa nu ai cum sa ai simptome de sarcina. Astea apar pe la 6-7 saptamani... daca apar.