anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara, credeți că sunt oameni care nu s-au casatorit din iubire? Adică stiu ca unele persoane se casatoresc doar ca sa isi intemeieze o familie pentru ca au o varsta, credeti ca e normal sa nu te casatoresti din dragoste? Eu nu as putea sa ma casatoresc daca nu as simti ca e special pentru mine, daca nu as simti acel ceva

33 răspunsuri:
| DeeaDeea94 a răspuns (pentru Emma30555):

Mulțumesc, apreciez mult că ți-ai făcut timp să îmi scrii

| Goete a răspuns:

Unii isi cumpara masina economica
Altii una mare
Altii una istorica

Ce te face sa crezi ca in matrimoniu suntem la fel?

Unii se casatoresc din dragoste
Altii pentru a avea un copil
Altii pentru bani
Si cine stie ce alte motive

Importante sunt principiile tale. Nu?

| stef87 a răspuns:

Unii poate ca fac din interes, alti pur pentru imaginea in fata intregii societati. dar omul simpluo poate face din impuls. Asa simte in momentul ala, ca a gasit pe cine trebuie si ca a dat lovitura in dragoste. Cealalata persoana poate ca nici ea nu realizeaza si tot din impuls accepta sau din interes.

Si dupa ce fluturasi dispar, incep sa apara problemele: de ce duc doar eu gunoiul, de ce nu are chef sa o facem de x ori, m-am saturat sa te aud plescanind/ sforaind etc. Apar frustrari, asa-zise scuze si motive de a te desparti de acea persoana, doar pentru ca in mintea ta de fapt iti dai seama ca impulsul tau nu s-a potrivit cu ce aveai de fapt nevoie. Si de aici marile drame si chinuri de a ramane impreuna, consilieri nereusite, ca in final sa se ajunga la divort. Nu zic, sunt si cazurile fericite de dragoste la prima vedere de tin pana la batranete, deci instinctul a traas cartea castogatoare dar poate ca si cei 2 au stiut ce sa faca pe parcurs pentru a mentine flacara vie.

Deci da, e nromal sa cauti ceva special, important e sa nu cauti acel special in primele momente, nu acolo il gasesti, ci in acea monotonie, in acea acceptiune, in acele rabaturi si sacrifcii reciprocewinking, cand simti ca tot ce conteaza e ca sunteti impreuna.