| knovak69 a întrebat:

Din cate am inteles si am observat pe internet, asa-zisul "himen" ar trebui sa se rupa la contact sexual. Asta ar include si masturbarea? Am inceput acum ceva vreme sa ma masturbez si chiar si un amic cu care discut aceste lucruri mi-a spus ca in mod normal ar trebui sa mi se "rupa" himenul. As aprecia un raspuns concret.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Himenul reprezinta o pielita care acopera integral, intrarea in vagin, exact la fel cum acopera celofanul un borcan (cu muraturi)pentru a impiedica pe cat este posibil intrarea ''oricarui'' corp strain din exterior in interiorul vaginului. In aceasta pielita exista o perforatie/gaurica al carui rol este cel de a permite eliminarea menstruatiei periodice. Lezarea, deteriorarea sau ruperea in urma intretinerii de contacte sexuale sau chiar si din greseala ori in mod accidental a HIMENULUI prin MASTURBARE se numeste DEFLORARE si nu DEZVIRGINARE asa cum o considera multa lume in mod cu totul gresit. Deci reiese cat se poate de clar ca acest proces de rupere/deteriorare a himenului se poate produce strict ca urmare a unei actiuni fizice asupra himenului si anume prin producerea unei anumite ''agresiuni'' in urma careia ramane o stare vizibila si/sau palpabila a respectivei deteriorari. Insa in anumite cazuri in afara de actul sexual in sine, acest proces de DEFLORARE se poate produce si din diverse alte motive. Printre aceste motive care pot provoca ruperea sau deteriorarea himenului si producerea deflorarii sunt activitati care n-au absolut nici-o conotatie sexuala. In functie de grosimea, constitutia si elasticitatea himenului, acesta se poate leza/crapa/rupe in momentul in care fata exercita asupra himenului o ''tensionare'' ce rezulta ca urmare a unor miscari ample de deschidere/indepartare a picioarelor, la balet, gimnastica, catarare/escalada, dans sportiv, ciclism, urcarea unei pante abrupte, etc.etc. Este unanim acceptata atat aprecierea cat si consideratia portivit caruia este IMPOSIBIL sa se produca AUTOdezvirginarea. Multa sanatate!

| knovak69 explică (pentru corbulalbrosu):

Cel mai bun raspuns primit pana acum. Multumesc foarte mult, acum inteleg ce se intampla.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Himenul este o membrana care se gaseste la intrarea in vagin. SE rupe atunci acnd este penetrat de un obiect mai gros decat el (poate fi penis sau un obiect).
Daca esti baiat, nu ai himen, ci fren al penisului. El se poate rupe la masturbarea sau al un contact sexual (nu neaparat prioma data), dar trebuie sa stii ca 60% din barbati traiesc cu el integru (nerupt) toata viata, chiar daca au o activitate sexuala normala

| knovak69 explică (pentru Brigaela):

Pentru a clarifica lucrurile, sunt fata.
am citit pe internet mai multe articole despre asa-zisi doctori care spun ca himenul difera de la femeie la femeie, iar unele nici macar nu se nasc cu un himen. si totusi, cum poate un obiect sa fie mai gros decat himenul daca acesta este de fapt o membrana?

| Pool77 a răspuns (pentru knovak69):

Sexul nu este pentru toata lumea, exact cum nici pentru tine.
S-a spus clar, orice te penetreaza cauzeaza ruptura himenului.
E chiar atat de greu?

| Brigaela a răspuns (pentru knovak69):

La majoritatea femeilor, himenul este ca o butoniera, o membrana cu un orificiu in mijloc. Orificiul permite iesirea secretiilor vaginale si a sangelui menstrual si permite patrunderea unui deget. Un penis sa un obiect cu diametrul mai mare decat orificiul respectiv, rup marginile orificiului, adica membrana. Exista foarte rar femei care se nasc fara himen (cam una la o mie) si mai exista si himene cu mai multe perforatiii mai mici (rar) sau chiar neperforate (foarte rar).

| Emilian65 a răspuns:

Nu, himenul nu se rupe la masturbare obisnuita. El se rupe numai in urma penetrarii vaginului cu un penis.