| psihoactiv a întrebat:

Bună seara!
Este ok ca la 22 de ani, barbat fiind, după 6 luni de relație cu o tipa, alaturi de care visam la chestii, pe care o consider chiar și acum un om bun, chiar dacă a ales sa ne despărțim, sa sufăr, sa sufăr asa tare încât sa nu imi gasesc liniștea? Care este scopul iubirii pe acest pamant și din ce cauza ne simțim afectați chiar și fizic de deciziile altora? De ce nu pot sa fiu și eu precum ea, nepăsător și sa trec asa de ușor cu vederea faptul ca ne-am despărțit? Pentru ce sa imi fac ganduri? Pentru ce sa ma oftic și pentru ce sa apară frustrarea și neliniștea? Ma simt lipsit de apreciere din partea tuturor oamenilor de sex feminin... nu ma consider un om urat, poate ușor încăpățânat, dar asta face parte din firea mea de bărbat... de ce aleg femeile sa dea cu piciorul asa ușor relațiilor? M-a părăsit chiar în momentul în care am fost infectat de coronavirus, exact când am văzut moartea cu ochii, iar acum, astăzi, s-a terminat definitiv, ma întreb care e scopul, pentru a avea o relație de lunga durata? Bani si atat?

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Sofer a răspuns:

Io am suferit 2 ani după despărțire pana mi-am găsit pe cineva acum și mi-am găsit liniștea și fericirea dar din păcate. Sufăr și mai tare din cauza familiei.

| cristimihailov a răspuns:

Decat sa iti pierzi timpul plangandu-ti de mila, poate ar fi mai sanatos pentru tine sa pui mana si sa gasesti pe alta.

Acum ca stii ce ai avut, stii ce ti-a lipsit si stii ce iti doresti, e mai simplu sa iti folosesti timpul gasind ceea ce ti-ai dori decat sa stai sa bolborosesti in perna despre trecut.

Ia-o simplu: s-a terminat. Da, ai sentimente si suferi. Ce ramane de facut? Cat vrei sa mai plangi?
Mergi pe rezolvare: cauta cateva tipe si da-i inainte pana gasesti ceva ce iti place.
Daca pleaca si aia, o iei de la capat.

Atitudinea te scoate din rahat, nu raspunsuri filosofice la intrebari retorice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E greu si dureros deoarece chiar ți-a păsat. Greu găsești oameni calumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!

Tot ceea ce ai descris aici se numeste dependenta si atasament

Ajungem sa depindem emotional de cineva, iar atunci cand pleaca ne simtim asa cum ai descris tu

Oamenii vin si pleaca, fie ca vorbim de amici, prieteni sau parteneri, drumurile in viata deseori se despart

Se intampla ceva mai rar sa gasesti pe cineva cu care sa ai o chimie, potential de a construi lucruri impreuna si asa mai departe

Nimic nu iti garanteaza cat vei fi intr-o relatie cu cineva, tu poti face doar ceea ce depinde de tine

Ce inseamna asta? Sa fii tu, sa te inconjori de oameni ca tine, iar atunci cand intalnesti o partenera ca si tine si drumurile voastre se vor departi la un moment dat sa fii ok cu asta

"Poate ca am pierdut relatii, dar am castigat prieteni pe viata si asta a fost tot ce a contat" - Levi Elekes

Succes!

| GiorgianaGiorgi a răspuns:

Adevarul este ca se trece greu peste o despartire,mai ales acolo unde s-au investit sentimente,cum a fost in cazul tau,dar pe masura ce va trece timpul, te vei debarasa si tu intr-un final, chiar este indicat sa o faci la un moment dat, pentru ca acea fata nu merita lacrimile tale, o sa iti gasesti pana la urma o partenera care sa iti impartaseasca la randul ei sentimente.Eu cu fostul, ne-am despartit dupa 4 ani,a durut foarte mult,dar relatia mea a fost una toxica(gelozii,control unul asupra celuilalt,etc),pana la urma am decis sa pun punct relatiei,pentru ca numai fericiti nu eram,pe masura ce a trecut timpul,mi-a fost mai bine,mi-am gasit pe altcineva cu care sunt si casatorita,si sunt foarte fericita acum,asa ca se poate trece peste,asta depinde si de taria de caracter a fiecaruia, si anume ca trebuie lasat trecutul in urma si sa privesti cu speranta in viitor. Ceea ce iti sugerez este sa iti ocupi timpul cu diverse lucruri, care sa te faca sa te mai debarasezi si sa nu cumva sa faci greseala sa te avanti imediat intr-o alta relatie, pana nu esti pe deplin vindecat de fosta relatie, trebuie sa iti aloci timp doar pentru tine.In legatura cu faptul ca tu suferi si ea nu,este ceva normal,ai iubit-o,ceea ce din partea ei nu se aplica,si asta trebuie sa iti dea de gandit,ca acea fata nu merita, dar cum am mai spus, totul depinde si de ce alegeri alegem noi sa facem mai departe, ori suntem slabi de inger si traim in trecut, ori ne adunam curajul si invatam sa trecem peste.Mult noroc!

| ImAVillain a răspuns:

Another time, another place.