anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara. Eu nu pot sa imi inteleg absolut deloc prietena.
Deci eu sunt intr-o relatie cu o fata, relatie la distanta,(amandoi in Ro, deci ne vedem din cand in cand).
Noi planuim un viitor impreuna dar asta nu se poate intampla decat cand termin eu facultatea peste vreo 2 ani si putin.
Ea mi se tot plange. Zice ca nu se simte cucerita, ca simte ca avem fiecare ziua lui separata si la final tragem concluzia, ca nu primeste afectiune si se uita la alte relatii si cum au altii afectiune si se compara si o compara cu a noastra.
Dar eu sincer, sincer nu inteleg.

Adica suntem online, si ce pot face mai mult nu stiu.
I-am scris o data o poezie random, i-am cantat un cantecel o data la videocall. Noi avem apeluri in fiecare seara si pe langa asta avem si videocall saptamanal dar nu inteleg efectiv ce vrea de la mine.
Numai asta aud: ca nu se simte cucerita, ca eu ca barbat ar trebui sa fac asta si ca ea face asta in locul meu.

Dar ce ar trebui sa fac? Ajutor!
Am si eu sesiune acum, invat, dar vorbesc cu ea des.
Ea nu are facultate deloc si inca nu lucreaza si are si mai mult timp.
Da tot asta imi zice: ca ea nu se simte cucerita.
Eram o data tot asa la intamplare pe strada si i-am dat un mesaj in care i-am zis ca o iubesc si ea mi-a zis ca nu se vede si dupa tot in spirit asa de joaca i-am trimis inimoare si i-am zis ca n-am inspiratie de mai mult si ce-i drept eram in mijlocul drumului.
La care ea mi-a zis ca : vai, tu nu ma cuceresti, eu gasesc timp pentru a face x si y ( ea e artista si face mereu chestii desenate pentru mine) si asa si asa.
Da nu inteleg, ca in online nu pot sa ii arat cata afectiune vrea ea, nu pot efectiv, nu stiu cum.
Daca am trai in aceiasi casa as tine-o numai in pupici imbratisari, pot sa si gatesc pentru ea dar asa online mai mult decat un te iubesc, mi-e dor de tine ce pot sa fac?
Da ok mai pun o poezie dar nu am inspiratie tot timpul.
Mai scriu o scrisoare de dragoste dar nu am inspiratie tot timpul.
Sunt frustrat la maxim si nu inteleg ce sa fac.
Ea tot imi zice ca vrea dragoste prin gesturi.
Da ce gesturi?
Sa fac sacrificiul suprem si sa ma las de facultate ca sa ma casatoresc cu ea?
Oare asta ar gestul decisiv?

5 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Relatile la distanta sunt prea complicate, indiferent cat vorbiti pe video, tot nu e ca si cum ai fii acolo cu ea, si asta se simte clar. Daca crezi ca poti inlocui prezenta fizica cu orice altceva te inseli, nu esti acolo, nu o tii de mana, in brate, nu esti cu ea pe strada, etc. Nu zic ca e vina ta, dar asta e situatia intr-o relatie la distanta iar daca ea nu poate intelege asta, atunci nu ramane mare lucru de facut. Nu renunta la facultate, ori te asteapta pentru asta e situatia, ori isi va gasi pe altcineva, iar daca lucrurile se complica mai mult, te sfatuiesc sa faci la fel.

| Den1sa a răspuns:

In nici un caz sa nu te lasi de facutate pentru ea, daca te iubeste va intelege in caz contrar asta e, nu trebuie sa iti risti viitorul pentru cineva clar fara un viitor stabil, totusi daca are atita timp liber de ce nu vine ea la tine ca sa ii arati cit de tare o iubesti, pentru ca cum ai spus si tu nu poti face prea multe cand aveti o relatie la distanta, relatiile la distanta nu sunt pentru toata lumea, e greu sa le mentii de aia necesita rabdare si intelegere daca ea nu poate sa iti ofere asta poate nu e persoana potrivita sau a aparut un obstacol pe care trebuie sa i depasiti comunicind, oricum ar fi nu lua decizii impulsive pe care sa le regreti, gandeste-te bine la cei vrei cu adevarat pe plan personal cit si pe plan profesional, gandeste-te dupa ce lasi facultatea si te casatoresti cu ea ce faci dupa?, ok iai demonstrat ca o iubesti dar cit va dura pana o sa iti reproseze din nou ca nu se simte cucerita la urma urmei din ce bani o sa traiti, va trebui sa muncesti, abii va trebui sa munciti si nu veti avea timp doar sa va imbratisati si pupati toata ziua, toata lumea are vise, stiu ca si tu le ai pe ale tale asa ca nu le pierde incercind sa demonstrezi ceva, va lipseste echilibrul in relatie, faci prea multe, oferi prea multe, trebuie sa existe sacrificii din partea ambilor parteneri din cate vad eu exista numai din partea ta. Restabiliti echilibrul pentru ca daca continuati asa poti spune ca relatia s-a terminat.

| Sktrkdk a răspuns:

Las-o direct pe figuranta asta

| Gummball a răspuns:

Niciodată nu renunța la ceva pentru o persoana. Aici deja nu mai este vina ta. Intr-adevar, într-o relație la distanta nu ai cum sa oferi mereu afecțiunea dorita partenerului, mai ales dacă după spusele tale ai facultatea. Dar Tu faci tot ce poți. Relațiile la distanta sunt grele, ea ar fi trebuit sa știe asta înainte sa facă pasul asta. Nu tine de tine ceea ce ea nu e conștientă. Vorbesc din perspectiva unei persoane cu relație la distanta. Pentru asta e nevoie de 2 persoane care sunt dispuse sa accepte ca partenerul are alte treburi mai importante decât sa stea toată ziua sa bata drumul pana la tine sa te ia în brate. Asta va veni de la sine în timp. Dacă ea chiar vrea un viitor cu tine, n ar mai trebui sa ți reproșeze asta non-stop. Puterea nu sta în mâna ta. Ci a timpului

| Diana008 a răspuns:

Bună! Eu am o relație la distanță deja de 4 ani. deci am trecut prin toate problemele posibile. Din ceea ce ai descris, ea din moment ce nu are altă activitate toată ziua decât să deseneze sau alte lucruri minore, ea efectiv nu are ce face și se gândește la tine. Ea nu realizează, dar timpul trece mai greu când nu ai activitate și începe să-ți reproșeze ție că de ce nu stai cu ea, de ce nu faci mai multe pentru ea. Păi tu nu ai fizic timp să faci și facultate și să-i îndeplinești toate dorințele. O relație nu se bazează pe desene, cântece romantice sau cine știe ce idei mai are. În 4 ani nu i-am cântat niciodată nimic și nici el mie laughing. Cumva la noi e mai ușor, amândoi avem facultate și în timpul liber ne jucăm la pc. La voi ar fi cazul să ai o discuție serioasă și matură cu ea, fiindcă ea nu dă semne de maturitate dacă nu e în stare să te înțeleagă în acest sens. Dacă tot rămâne cu nu și nu, tot spune că nu se simte iubită, cucerită, cum vrea ea, poate de fapt nu e ea? Merită să-ți dai peste cap viața pentru o persoană care nici măcar nu vrea să te înțeleagă și pe tine? Poate că ține la tine și îți oferă acele atenții, dar degeaba dacă nu te ascultă când ai nevoie.