Buna seara!
articolul este bun si foarte la obiect..insa nu stim cati vor citi si cati vor lua aminte, astazi daca ai 14 ani si nu ai prieten, ori nu ai facut sex, e ceva iesit din comun. sper sa fie de bun augur acest articol si nu vei primi oale in cap.
O seara buna
Mulțumesc pentru răspuns, ce nu înțeleg să întrebe de aceea suntem aici
Mulțumesc frumos pentru comentariu, lasă-mi un mesaj pe privat și spune-mi cine ești nu-mi aduc aminte numele de utilizator. Iartă-mă...
Or să se lumineze într-un final, vorba aia niciodată nu e prea târziu...
Și eu îți doresc o noapte frumoasă.
Buna postare si cu atat mai bine daca ar citi-o sutele de tineri dezorientati care intreaba zilnic, speriati si nelinistiti, cum sa procedeze si ce sa faca!
Nu este normal pentru o fata de 14-15 ani sa isi inceapa viata sexuala,cand ea nu si-a incheiat prea bine copilaria!
Lipsa de maturitate fiziologica si psihologica ii vor provoca traume care nu se vor vindeca niciodata.
Ciudat este ca multi nu tin cont de sfaturile bine intentionate si insista in greseala lor, sfarsind prin a-si distruge viata si sanatatea pentru totdeauna.
De cand raspund pe TPU am avut parte de mii de mesaje cu aceeasi intrebare "sunt insarcinata?","am ramas insarcinata?","ce sa fac?" si, efectiv, ma ingrozeste inconstienta cu care tinerii din ziua de azi fac gesturi si practici de oameni maturi, fara sa le pese de viata lor!
Scuze, dar abia acum am putut citi comentariul de la tine... nu știu de ce nu am putut să îl văd.
Bine punctat, acelaș lucru l-am punctat și eu cu referire la această grabă de a pierde viginitatea... Iar în legătură cu societatea și cu școala mai întâi copil are nevoie de cei 7 ani de acasă de care foarte mulți duc lipsă, dacă ar avea măcar cei 7 ani de acasă ar asculta și ei pe alții mai în vârstă și nu ne-ar mai face disperați și plictisitori.
Mulțumesc mult, cum să nu-ți mulțumesc eu tocmai ție, care îmi ești tare dragă pe acest site alături de alte câteva persoane.
Să ai o zi frumoasă și mulțumesc pentru postare.
Cand isi pierzi increderea in femei crede-ma ca sexul e doar o nevoie ca bautul apei, eu ma duc la una i dau 50 de lei ma protejez si gata pana la urma si daca aveam prietena tot acolo ajungeam ba chiar mai scump, sunt perzevative in ziua de azi, anticeptionale pentru femei, doar cei care nu le pasa de sanatatea lor sau de viata lor patesc asemenea lucruri
Buna seara!
Un subiect foarte bine punctat, care trebuie luat in cosiderare, dar din pacate, in Romania (Si nu numai) este trecut cu vederea, mass - media avand "treburi mai importante".
Nu stiu cati cei cu varste cuprinse intre 13 - 16 ani au sa citeasca ce ai scris, iar eu sper cat mai multa lume.
Problema este una a societatii, a parintilor si a copiilor.
Vorbind din punctul meu de vedere, prin clasa a 7 -a d'abia auzisem de cuvantul "sex", dar uite, acum in floarea varstei, imi permit o scoala sanitara, sa-mi placa, pot bea o bere cu prietenii seara dupa cursuri, FARA ca in copilarie sa traiesc o viata sexuala, cu tutun, anturaj, etc., copilaria mea fiind una foarte frumoasa, unde veneam acasa plin de noroi in urma unor jocuri banale care ne luau gandul de la tehnologie, ne relaxau si nu ne gandeam la fete.
Asta trebuie sa inteleaga tineretul din ziua de astazi: copilaria, FRATE, o traiesti o singura data, timp de sex si alte chestii ai, din plin chiar.
Este aceasta manipulare in masa venita masss - media si chiar din partea bisericilor (De ce sa fim ipocriti), unde, spun (Copii) : "Hai frate asta e chiar zdreanta? Si-o arde cu mine la modu': 'ata nu ma *** ca ma duce mama la ginecolog! Las' ca o prostesc eu sa o "tavalesc", pai ce? Nu suntem si noi baieti" (Si da, pot vorbi si asa). De unde au auzit, de unde au invatat ei de treburile acestea? Eu nu pot sa-mi imaginez! Cand eram copil, intr-adevar, ma trimiteau cei mari sa le cumpar tigari sau mai stiu eu ce, nu puteam sa spun nimic de frica, dar totusi, nu auzeam de la ei de sex, drougri (Cu toate cu luau), sau mai stiu eu ce.
Tineretul nu stie sa aprecieze, tineretul este mult prea usor influentat, indoctrinat.
Daca, sa-ti dau un exemplu facem o campanie pe aceasta tema, sustinatorii au sa fie cu varste de peste 20 de ani (Si nu toti), iar cei din varstele specificate de mai sus au sa rada de noi.
Prin acest mod, ajung tot la parinti. Cand eram copil ma straduiam sa-mi termin tema la matematica sa pot iesi afara la joaca. Ei nu au treaba, stau pe calculator, rasfoiesc internetul, site-urile "deochiate" fiind gratuite, baga la cap, parintii fiind prea "milostivi".
Nu stiu, dar vorba "copii din ziua de azi sunt mult mai tristi ca noi" a fost spusa cu cap.
Nu stiu daca este cineva care-ti citeste postul aici, cineva care chiar citeste si are o varsta frageda si incearca in a intelege ceva, chiar il lor sa ne contacteze, sfaturile fiind venite gratis si cu placere.
Mesaj pentru tinerii "smecheri, care au femei multe si cunosc ei multe" :
Fratilor, daca cititi treaba asta, am fost si eu golan, am facut prostii care le vedeti in filme, inca sunt golan, dar stiu totusi sa-mi traiesc viata intr-un mod educativ unde ma simt mandru printre prieteni ca stiu sa dau 1 sfat, 2. Pentru tineret, imi bag eu pielea la bataie, nu aveti habar de istorie, nu aveti habar ca stramosii vostrii care si-au dat viata pe front sa traiti voi bine, iar voi va numiti "smecheri"?
Sunt dispus sa raspund tuturor care are nelamuriri in privinta mea, rusine nu am, totul va zic pe fata.
! M-am cam intins, v-am plictisit, stiu.
! Am deviat de la subiect cam mult, m-am focalizat pe anutajul tineretului.
! Tineretul! Trebuie sa fie generatia de maine, nu? Concluzie: Suntem "pa"!
! Daca este vreo campanie, ceva oficial in aceasta legatura ma implic din placere!
! Azure, scuze ca am deviat prea mult de la subiect
! Azure, bun subiect! Sper ca toata lumea sa-l perceapa cum l-am perceput si eu! Cei tineri ar trebui sa-ti multumeasca ca pana la urma efortul depus a fost pentru ei, ci nu pentru tine!
Iar in final..sanatate!
1) Nu te-ai intins deloc, a fost opinia ta și una foarte bună
2) Nu ai deviat că la urma urmei tot de copilărie este vorba și de cei 7 ani de acasă pe care mulți nu-i mai au.
Mulțumesc pentru răspuns, a fost unul sicner și venit din suflet.
Vreau să completez, că da generația noastră a fost de 1000 de ori mai smecheră a cea de acum, chiar dacă nu am avut calculatoare, telefoane, droguri și altele, am avut o copilărie mult peste cea de acum, din toate punctele de vedere.
Ma bucur ca cineva incearca sa educe mintile tinere(sau ma rog, sa vorbeasca in van)
de ce cred asta? nu stiu(dar eu asa cred) daca sunt mai mult de 50% cei care au dat click pe intrebare si au si citit(integral)cele spuse de tine.
ca sa nu mai spun ca nu mai mult de 10% dintre ei nici nu vor lua in seama chestia asta, deoarece aceasta problema e una mai delicata, si, ai cam avea nevoie de putina materie cenusie ca sa-ti dai seama de ce e bine si de ce nu e(materie care incepe sa lipseasca, din pacate)
oricum, mersi de grija pe care o porti
Foarte bun artiocolul! Cred ca le va da de gandit multora inainte sa se apuce de asa ceva. Ma bucur ca macar unii sunt de parerea asta caci se pare ca din ce in ce mai multi incep ''viata de nopate'' de la o varsta frageda ceea ce nu le face atat de mult bine pe cat cred ei.
Http://www.tpu.ro/......2-am-fost/
Inca un caz nefericit. Nu inteleg de ce fetele nu isi ocupa timpul cu baietii de varsta lor. Se grabesc prea repede sa creasca si uita de copilarie.
Acesta este singurul ''discurs'' care m-a lamurit complet! Adica fara ocolite sau cu termeni stiintifici, scurt si la obiect! Imi place.Sa incercam sa il imprastiem in aceasta lume a internetului cu gandul ca va ajunge departe! Respect.mai exista si oameni care nu te baga'n ceata.
Mă bucur dacă ți-a plăcut, am postat în speranța că vor fii unii utilizatori care vor citi și vor învăța ceva din el.
Să ai o zi frumoasă.
Buna!
Felicitari Azµre!
Merita efortul tau, dar nu stiu cati se vor interesa si vor citi si vor intelege.
Ai mare dreptate, mai ales la partea cu ''sex in toaletele scolii''. Nu vad nici o logica ca sa faci asa ceva. Foarte bun articolul.
Bună.
Într-adevăr, e foarte bun articolul. Din simplă curiozitate am citit, însă mă bucur că am ajuns să citesc asta, pentru că sunt la vârsta asta a adolescenţei.
Pa pa.
Bravo din nou pentru Articol ai facut o treaba minunata si super sa il citeasca si tineri care cum spune caramela care are raspunsul castigator "astazi daca ai 14 ani si nu ai un prieten sau o si nu te gandesti déja la planuri sexuale cu ea uni considers ca e ceva in neregula cu tine, sper sa il citeasca si ei.
Si inca o data bravo pentru ca ne informezi!
Bună! Un articol foarte bun! Care m-a făcut într-adevăr să-mi schimb părerea şi să-i spun iubitului să mai aştepte. Iar din discuţia care am avut-o, se vede că mă iubeşte. Chiar dacă de 1 an suntem împreună şi mi-a spus că vrea să mă dăruiesc şi cu trupul, lui, m-am convins că mă iubeşte şi o să mai aibă răbdare, până o să fiu şi eu pregătită.
Mulţumim pentru. articol :*
ADY_5784 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: