| anonimMM20AA a întrebat:

Bună seara, îmi pare rau pentru. deranj. Am 17 ani mi am inceput vița sexuala acum un an, m-am protejat de fiecare data doar că in fiecare luna înaintea menstruației incep să mă ingrijorez cu privire la posibilitatea de a ramane gravida. Luna aceasta mi-a intarziat menstruatia 3 zile si sunt cam ingrijorata,poate cineva sa imi explice daca sunt sanse sa fiu sau nu? (m-am informat ca poate intarzia de la somn stres si cresterea in greutate,doua motive le am, dar tot imi fac griji), MULȚUMESC!

Răspuns Câştigător
| Hypefox a răspuns:

Cât timp te-ai protejat, nu ar trebui sa îți faci probleme. Însă vis a vis de menstruația întârziată, poate faci un set de analize sa vezi cum stai cu tiroida. Creșterea in greutate, problemele cu somnul, întârzierea menstruației pot fi dereglate din cauza problemelor cu tiroida. Sau poate ai o perioada mai complicata si așa se manifesta prin întârzierea acesteia.
Dacă iei medicamente pe timpul lunii cum ar fi antibiotice, sunt la fel o cauza pentru întârziere.

Gândește te ce crezi ca ai făcut diferit in aceasta luna fata de ceea ce faci de obicei. Chiar si o simpla anexita (răceala la burta) poate face sa îți întârzie.

De asta dacă știi sigur ca te-ai protejat, este o sursa sigura de a nu te îngrijora ca ai fi rămas însărcinată.

Pot si sa îți precizez ca de la începerea vieții sexuale, corpului ii ia un an jumătate ca sa se regleze după începerea vieții sexuale căci depinde si cât de activa ești si tu ai abia un an. In același timp la 17 ani încă se mai produc schimbări in corp. Dacă ai partener stabil, menstra se reglează într-un fel. Dacă o faci mai rar, e posibil sa ai mereu dereglări căci nu ești atât de activa si afectează chestia asta.

Sunt mai multe in calcul așa ca totul depinde de cum crezi tu ca te încadrezi in ele din cum te cunoști tu pe tine singura.

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Robert2526 a răspuns:

2-3 zile nu este intarziere, ciclul menstrual nu este cea elvetian. Ciclul poate dura intre 21 si 35 de zile. Nu este cazul sa stai cu stres in fiecare luna, mai ales ca o faci protejat.

ps: Este in mod evident faptul ca ti-ai inceput viata sexuala prea devreme, asta iti cauzeaza acest stres, in mod normal, intr-o situatie ca a ta, nu ar trebui sa existe nici o ingrijorare

| sammie a răspuns:

De la ultimul contact sexul așteaptă 25 de zile și du-te să faci test de sarcină să fii sigură. Însă dacă ai făcut protejat, nu există șanse, decât în situații extreme.

| anonimMM20AA explică (pentru Hypefox):

Vă mulțumesc tuturor ca v-ți luat din timp să mă ajuta-ți!