| PussicatDolls a întrebat:

Bună seara. În ultimele doua ore am manifestat dureri în partea dreapta, cu scurgeri vaginale. Durerea pleacă pe picior și încetează dacă mă pun pe un scaun sau în pat. Am fost la farmacie și mi s-a spus ca am o răceală, ca ovarele sunt inflamate. Mi-au dat 3 zile de supozitoare Indometacin și 5 zile de antibiotic. Cam în cât timp o sa îmi treacă? Este un tratament corect? Afectează ficatul?

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Nu inteleg de ce ocolesti cu "indarjire" o consultatie medicala in astfel de situatii. Rolul/menirea medicului de familie este cel de a te consulta, de a stabili un diagnostic si a prescrie o medicamentatie corecta si nu una asa "dupa ureche" care s-ar putea sa nu ajute absolut deloc iar boala sa se agraveze. Sanatate!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si tu crezi ca stie cineva mai bine decat doctorii? Nu, tot la ei o sa ajungi cand durerile vor fii crunte, dar treaba ta, tu stii ce vrei, in loc sa intrebi farmacista care habar nu are, aia e pusa acolo sa vindă medicamentele nu sa-i ti pună diagnostic, pe ea nu o intereseaza daca tu te faci bine, sau nu, ea este plătită sa faca vinzare farmaciei, dar ce vinde si ce sfaturi dă ea si cui, asta nu e treaba sefului, farmacista nu este medic. Sfatul si consultatia de specialitate a medicului este urgentă in situatia ta, cu cît stai mai mult si i ei tot felul de medicamente recomandate de o tîmpită de farmacistă, cu atit mai rau te vei simtii, medicul i ti face analize, el in urma consultului specializat si avizat, pune un diagnostic corect clar si va prescrie un tratament potrivit tie, si afectiunii tale, ca aici nu este vorba de o ușoară durere de cap, sau o bătătură in talpă, si mergi la farmacistă ca poate si aia a avut vreodată bataturi si s-a tratat cu cremă de galbenele si i-a trecut, nu, aici este vorba de cu totul altceva o răceală puternică, ai dureri mari care coboara spre picior, deoarece tu acolo ai o infectie puternica o problemă serioasă. mîine mergi la medicul de familie si cere i trimitere la ginecologie. Ce vârstă ai? mersi. sanatate multă.

| Violleta2022 a răspuns:

De cand consultaiile se dau la farmacie? De unde stie farmacista daca nu ai cumva apeciticta acuta, gata sa pocneasca?
Fugi la medic, ai nevoie de o consultatie pe burta, eu nu cred ca fii ovarele, atata vreme cat durerea coboara pe picior, mai repede apendicita acuta!

| Kira5854 a răspuns:

Scurgerile vaginale au si rolul de a da un ton de alarma daca in roganismul tau e ceva in neregula, gandeste-te ca nu obarele pot fi singura problema... daca ai altceva? Da o fuga la medic