| Ganduricolorate a întrebat:

In urma unui consult ginecologic, doctorul mi-a recomandat anticonceptionale Yasmin. Duminica a fost prima zi de menstruatie asa ca am inceput sa le iau la ora 12 dupa masa. Astazi am pierdut pilula pe care trebuia sa o iau si fiindca eram la munca nu am mai putut sa o gasesc. Nu am stiut exact ce trebuie sa fac, asa ca am luat-o pe cea pe care trebuia sa o iau maine, dar am luat-o la ora 8 seara. Acum sunt in minus cu o pilula. Ce trebuie sa fac?

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sa te intorci la ginecolog. In mod normal, trebuai sa cumperi alta folie si sa iei pastila care iti lipsea in interval de maxim doua ore de la ora stabilita. Acum ai nevoie de o noua consultatie ginecologica.

| Violleta2022 a răspuns:

Anticonceptionalele Yasmin si Yazz au fost retrase de pe piata americana, australiana si canadiana, cu multi ani in urma, dupa ce au murit sute de femei.
Nu stiu de ce Romania inca se prescriu, poate pentru ca nu le pasa daca tu mori?!
Sau pentru ca lotul de anticonceptionale care nu s-a vandut in occident se dau acum pe bani buni in tara, unde medicul prescrie fericit, pentru ca priumeste comision de vanzrae la fiecare produs care-l prescrie? Oricum nu-l doare pe el nimic sa-ti prescrie ceva, ce iti va face doar tie rau.
Sfatul meu este sa opresti imediat aceste pastile, si daca vrei musai ceva anticonceptionale, ia orice altceva, dar nu Yazz ori yasmin.

| corbulalbrosu a răspuns:

Foloseste in continuare restul pastilelor exact asa ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, fiindca anticonceptionalul Yamnine este considerat un contraceptiv oral combinat monofazic in care toate cele 21 de comprimate existente pe o folie/blister contin aceeasi hormoni si in aceeasi cantitate si nu conteaza ordinea lor de administrare. Fiindca a aparut acea decalare de 8 ore este indicat ca in urmatoarele 7 zile sa folositi un mijloc de protectie suplimentar de preferat prezervativul pentru a nu ajunge sperma in vagin. Singura modificare intervenita in actualul ciclu menstrual, se materializa prin faptul ca ciclu menstrual se va scurta cu circa 1 zi. Urmatorul blister se va folosi/administra exact dupa acelasi tipic, dupa terminarea celor 7 zile de pauza cu singura diferenta ca prima pastila de pe urmatorul blister se va administra in ziua a 28 si nu a 29 cum s-ar fi produs fara acest incident. Multa sanatate!