| Danielageorge a întrebat:

Bună seara, luna aceasta mi-a intarziat menstruatia 15 zile, maine ar fi a 16 a zi luna trecută mi-a intarziat 7 zile dupa mi-a venit, luna aceasta înainte de data menstruatiei normale cu 3 zile am avut o mica sangerare maro spre deschis, dar de câteva zile am niste înțepături in partea de jos care nu țin mai mult de 10 Secunde. Sanii sunt putini grei, alte simptome nu am. Am 17 ani, relații sexuale am avut.
Intrebarea mea este daca as putea sa fiu însărcinată as vrea sa imi iau un test dar tot stau cu gândul că îmi vine ca nu sunt însărcinată

Răspuns Câştigător
| JustDeedee a răspuns:

Dacă ai întreținut relații sexuale protejate nu ar trebui să te îngrijorezi prea mult dacă ai fi însărcinată, dar dacă au fost neprotejate... Nu sună mult prea bine. Menstruația îți poate veni chiar dacă ești însărcinată atât că este mai diferită și ține mai puțin față de cea normală. Lipsa acesteia nu denotă că nu ai fi însărcinată. În plus, simptomele premenstruale se aseamănă mult și cu cele ale unei sarcini. A trecut foarte mult timp deja, iar părerea mea ar fi să faci un test de sarcină ca să știi una și bună. Nu lăsa timpul să treacă așa pentru că mai mult se agravează situația. Totuși, repet, dacă relațiile întreținute au fost protejate ar trebui să fie ok și poate e doar o dereglare hormonală.

| Danielageorge explică (pentru JustDeedee):

Au fost neprotejate ca si pana acum, dar imi întârzie mereu aproape in fiecare luna de aceea tot astept sa imi vina dar nu exclud nici sarcina

| JustDeedee a răspuns (pentru Danielageorge):

Atunci cel mai bine e să faci un test de sarcină. Te sfătuiesc ca următoarele dăți să întreții relații sexuale doar protejate deoarece ai un ciclu menstrual neregulat momentan ceea ce e și normal la vârsta ta. Bănuiesc că ai fi mult mai liniștită și împăcată cu tine lună de lună dacă ai face protejat și cu siguranță nu ai nevoie de o sarcină în momentul acesta. Multă grijă!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este evident ca tu nu stii ce fel de ciclu menstrual ai, odata ce crezi ca-ti intarzie, cand este clar ca este un ciclu de tip NEREGULAT, care nu se succede niciodata la acelasi numar de zile, intr-o luna.
In acest caz, sexul trebuie sa fie facut intotdeauna cu prezervativ, fiindca NU se pot calcula niciodata cand este ovulatia, perioada fertila si nici urmatoarea menstruatie.

Da, poti fii insarcinata daca ai avut sex neprotejat.

Un test corect de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala.
Atentie, orice test facut inainte de 21 de zile va fi eronat si inutil.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i vorba de nici o dereglare hormonala, ci de tipul de menstruatie pe care-l ai tu: NEREGULAT, odata ce mentionezi ca iti vine in fiecare luna cu intarziere, deci nu vine regulat.

| Teo29 a răspuns:

Daca ti-a venit menstruatia, nu esti gravida, dar
mereu exista acest risc de sarcina, daca este act sexual neprotejat.
Fiti responsabili!
Folositi prezervativul inaintea fiecarui contact sexual!