| Izadora13 a întrebat:

Buna seara.
O intrebare ma macina.
Iau anticonceptionale de vreo 2 luni.
Le-am luat mereu corect, chiar ma obisnuisem sa le iau la aceeasi ora.
Problema e ca..am inceput folia cu primul rand iar pe al 2lea l-am inceput gresit..am luat deja 3 pastile gresite..problema este ca am avut relatii intime cu sotul meu.
E posibil sa fi ramas?
Si a 2a intrebare..acum am renuntat la ele fiindca n-are rost sa le mai iau.
Astept sa-mi vina menstruatia, insa nu stiu cand sa incep alta folie.
In prima zi de cm sau a8a zi incepand de azi?
Multumesc mult de ajutor.As ruga doar persoanele care ma pot ajuta cu un raspuns sigur sa comenteze ca sa nu fiu bagata in ceata mai mult decat sunt.
Seara frumoasa

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca ai intrerupt administrarea pastilelor AC de capul tau in loc sa fi mers la farmacie sau la un cabinet ginecologic sa intrebi daca poti continua administrarea pastilelor ramase (in functie de compozitia hormonala), in acest caz folosirea unui NOU set de pastile AC, se recomanda ca prima pastila AC de pe noul blister, folie sa inceapa sa fie administrata/folosita chiar din PRIMA ZI a urmatoarei menstruatii. In acel caz protectia contraceptiva se va instala chiar din prima zi si nu va mai fi nevoie ca in primele 7 zile sa se foloseasca in paralel si o a 2-a metoda de protectie. Multa sanatate!

| Izadora13 explică (pentru corbulalbrosu):

Aceste pastile le am de la medicul ginecolog.Le am intterupt fiindca nu mai era nevoie sa le iau gresit in continuare nu?
Insa medicul mi-a. spus sa le iau timp de 3 luni si apoi sa merg la termin sa vedem cum sunt pentru mine.

1 răspuns: