Bună seara! Menstruațiaeste un proces fizuologic care apare în general la femei, în perioada fertilității lor. La majoritatea femeilor, ciclul menstrual durează aproximativ 28 de zile, dar acesta poate varia între 21 și 35 de zile, fiind considerat normal.
În ceea ce privește întrebarea ta despre copii, este important de menționat că menstruația nu începe înainte de pubertate. Pubertatea este perioada în care copiii dezvoltă caracteristici sexuale secundare și devin capabili să aibă copii. Fetele intră de obicei în pubertate între vârsta de 8 și 14 ani.
Menstruația este rezultatul ciclului menstrual, care presupune maturarea și eliberarea unui ovul în fiecare lună, în adsența fertilizarii. Dacă ovulul nu este fertilizat, acesta este eliminat împreună cu endomerrul (stratul intern al uterului) prin sângerare menstruală.
În concluzie, copii înainte de pubertate nu au menstruație, deoarece nu au început încă ciclul menstrual.
Scuze pentru unele greșeli gramaticale din acest răspuns. Tastatura laptop-ului meu e stricată și de aia. Acest răspuns m-a ajutat să il dau mama mea deoarece ea e profesoară de biologie si psiholog scolar.
seară bună!
Mama ta fiind ChatGPT? Sa stii ca mai sunt persoane pe aici care foloseau AI pentru raspunsuri si au fost avertizati.
Nu inteleg la ce te referi. Odata sau 2 ori in saptamana mama e libera si imi propune sa intram pe TPU sa raspundem la intrebari. Nu am fost avertizat cu nimic.
Eu de mult timp raspund impreuna cu ea la intrebari, deoarece ea e profesoara de biologie si psiholog scolar.
Buna.Vorbesti de fete adolescente? Raspunsul e da, caci la ele variaza ciclul menstrual intre 21 si 45 de zile.