| Cutezătorul4k a întrebat:

Buna seara, se da urmatoarea problema, prietena mea a avut ciclul menstrual anul asta pe data de 5-6 Ianuarie si s-a terminat cam pe 10-11 Ianuarie ( am facut si dragoste inainte sa ii vina, desigur protejat), am mai facut si petting sau cum se numeste (ne am "frecat"organele genitale unele de altele fara penetrare si fara ejaculare) iar acum pe 19 Ianuarie iar i-a venit ciclul menstrual. Zice ca abundenta e la fel si culoare si tot, nimic anormal, dar intrebarea este de ce i-a venit de 2 ori intr-o luna in perioada asa scurta?

8 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Poate fi stres care duce la dereglari hormonale, poate fi ceva intern (fibrom uterin, chist ovarian), pot fi antibiotice sau medicamente care duc la acest rezultat, poate sa fie o intamplare...indiferent ce este, pentru sanatatea ei ar fi foarte bine sa faca un consult la medicul ginecolog, pentru ca orice ciclu menstrual care vine mai devreme de 21 de zile sau mai tarziu de 35 de zile este un semnal de alarma al organismului.
Roag-o sa mearga la medic.Pentru binele ei!

| Cutezătorul4k explică (pentru greece12):

Inainte a luat si niste vitamine d3 cu k sau ceva de genul nu mai stiu. E si perioada de sesiune…

| greece12 a răspuns (pentru Cutezătorul4k):

Daca sunteti in sesiune incep sa inteleg ce s-a petrecut, e vorba de stres si mult stres chiar.Mai sunt si respectivele vitamine care au influentat organismul, iar combinatia a dus la acest deznodamant.
Categoric nu e vorba de sarcina, sa faca test de sarcina sa se linisteasca ca de la atata stres se trezeste ca ii vine iar in doua saptamani!
Dar, insist, ar fi bine sa faca un control ginecologic.
Dupa sesiune.

| Violleta2022 a răspuns:

Probabil pentru ca are dereglari hormonale serioase, ori chisturi ovariene, fibroame uterine sau chiar tumori.
Ii recomand sa mearga la o investigatie ginecologica, la un medic gineoclog.

| Cutezătorul4k explică (pentru Violleta2022):

Inainte a luat si niste vitamine d3 cu k sau ceva de genul nu mai stiu. E si perioada de sesiune.

| helpforyou a răspuns:

Stresul, schimbările în greutate, utilizarea anumitor medicamente sau o tulburare hormonală, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice (SOP), pot cauza cicluri menstruale neregulate.

| Cutezătorul4k explică (pentru helpforyou):

Inainte a luat si niste vitamine d3 cu k sau ceva de genul nu mai stiu. E si perioada de sesiune

| Cutezătorul4k explică:

Ea este si îngrijorată de faptul ca s-ar putea sa fie însărcinată, da nu cred ca e vorba de asa ceva. Totusi ma duc azi sa iau un test de sarcina sa se mai liniștească