| marrr a întrebat:

Buna searahappy. Sper ca sunteti bine cu totii, ca sunteti sanatosi si iubiti. Am citit o intrebare si dand raspunsul m-am gandit la un lucru. Ok, in afara faptului ca timpul le rezolva pe toate mai e un lucru: dupa o relatie ne plangem, zicem ca e capat de lume si ca totul s-a terminat, ne promitem noua insine ca nu vom mai avea o relatie in viata noastra, ca nu suntem pregatiti si nu vom mai scapa niciodata de o dragoste ce tocmai a pus punct. Dar mergem in viitor. Si observam ca ne gandim la acea relatie cu zambetul pe buze, vedem ce "prosti" am fost ca am plans. De ce? Sunt reactii de moment, care trec odata cu timpul? De ce mai are rost sa plangem, atunci? Ne consumam doar.

Răspuns Câştigător
| ClaraZ a răspuns:

Prin asta dovedim ca acea relatie a fost importanta in viata noastra.Credem ca nu o sa mai iubim niciodata cum am iubit. Suntem putin naivi, pentru ca nu ii poti poruncii inimii, degeaba ne spunem ca nu o sa mai am o relatie niciodata si apare dintr-o data o persoana care te ajuta sa depasesti relatia anterioara.Atunci, ne aducem aminte razand de suferinta noastra care in acel moment ne sfasia sufletul.Asa decurge viata, fiecare relatie e importanta, dupa fiecare relatie in care punem sentimente ajungem sa suferim intr-un fel sau altul.

Bafta:*

9 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Este o dorinta impusa psihologic. Vrei sa arati, sa iti demonstrezi ca ai iubit, ca nu ai fost ipocrit. Vrei sa arati ca daca e vina cuiva nu este a ta, ci a hazardului. Amplifici sentimentele tocmai pentru ca vrei sa vezi ca tot ce ai trait nu a fost o minciuna. Plangi si spui : vezi, chiar ai iubit, acum suferi. Asa fac si eu cand am un motiv de tristete. In loc sa incerc sa il indulcesc si sa uit de el il augmentez. Vreau sa vad cat de trist pot fi, cat de mult chiar sunt. Sunt reactii de moment cum bine spui, reactii copilaresti daca stam sa ne gandim la sintagma : a vrea sa demonstrezi ceva. Cu timpul partea matura scoate la iveala realitatea, cea neinfluentata decat de setimente sincere atat fata de relatia respectiva cat si fata de relatii in general. Atunci iti vei spune : Imi pare rau, putea fi frumos, chiar as fi vrut un viitor. Dar nu pot da timpul inapoi. Iubirea nu se termina aici. Voi mai incerca de fiecare daca cand am ocazia. Asta este datoria mea.

| Zenithf a răspuns:

Este un dezechilibru care ne face sa ne simtim asa atunci. Cu timpul ajungem la un nou echilibru si ne inchipuim ca nu se poate sa fi gandit asa ceva, cum am gandit atunci, dar supriza! ajungi sa te despartesti iarasi, si sa simti iarasi acelasi lucru.
Cred ca suntem prea superficiali in privinta acestui subiect, din cauza asta ajungem sa suferim asa de des. Daca, in loc sa ne avantam in tot felul de aventuri, ne-am gandi un pic la Dumnezeu, care a facut barbatul si femeia ca sa fie impreuna, atunci poate nu vom mai gresi la fel de mult in noile relatii, si acestea ar fi mai frumoase si mai durabile.
Domnul fie cu tine.

| Flav a răspuns:

Eronat total. Atunci suferi, atunci inima sufera, atunci toate duc spre persoana respectiva. Cu timpul, acea senzatie de atasare se indeparteaza usor, usor, timpul fiind ucigasul perfect, unguientul ce-ti vindeca ranile interioare. Nu ma consider ''prost'' c-am iubit pe cineva, ba dimpotriva, ma bucur c-am iubit, ca cineva mi-a cucerit inima, c-am simtit sentimente profunde, ce m-au facut sa ma simt om.
La felul in care pui problema, iti pot pune ''n'' comparatii. De exemplu, esti la scoala, la ciclu primar. Iei un 4 la matematica. Plangi, lumea e sfasiata, ba ca te cearta parintii acasa, ba ca te simti neputincios, ba ca ti-a stricat media. Iti aduci aminte peste ani de asta si incepi sa razi. Pai, dupa cum ai pus problema, ai dori sa plang again peste ceva timp pentru acel 4? De aceea suferintele sunt trecatoare, de aceea oamenii au sentimente, sunt sensibili, sunt dornici sa iubeasca.
Nu-s de acord nici cu expresia ''ne consumam''. Nu, nu ne consumam. Cel putin eu nu consider ca ma consum, ce consider c-am trait sentimente intense si chiar daca am suferit sau nu, imi va aduce aminte cu placere dr acele momente, fiindca am daruit iubire si doar atat. Si ce bine e sa daruiesti iubire...

| marrr explică:

@WickedBoy: Nu m-am uitat la nicio telenovela, dragulewinking. Si nu spun ca trebuie sa plangem si dupa 3 luni de la acel eveniment, ci doar ca.nu are roststraight face Dar daca am lua-o asa, nimic n-ar mai avea rost.

| marrr explică:

Asa ca mine, pentru ca te-am demascat la intrebarea cu exercitiile?laughing Mai fata, lasa aerele in pace si nu mai critica fara sa cunosti o persoanahappy.

| WickedBoy a răspuns:

Prea multe telenovele dauneaza grav sanatatiistraight face(sanatatii mintale)

| freehugs a răspuns:

Pentru ca in timp amintirile cu persoana iubita incep sa se stearga, sa se uite.Rana incepe sa se vindece, incepem sa vedema ltfel lucrurile. Dupa o despartire dureroasa nu ai cum sa nu plangi, nu ai cum sa nu te gandesti la clipele de fericire petrecute cu persoana iubita.Cam asa functioneaza, cu cat trece timpul cu atat se imputineaza si lacrimile. El e cheia.
Bye!

| flow a răspuns:

Plangem, pentru ca doar asa ne putem alina putin durerea... funditabatting eyelashes

| Gabrielle_4620 a răspuns:

Cata dreptate are WickedBoy
laughing Cate piti nu vor un Fernando!
Uhmm asa cam ca tine :*