Probabilitatea de a ramane insarcinata procedand in acest mod este de circa 25% adica atat cat reprezinta perioada fertila din totalul perioadei unui ciclu menstrual. O sarcina se poate produce doar in cele 5-6-7 zile cat tine perioada fertila si probabil ati avut sansa sa nu intretineti acte sexuale in aceasta perioada a ciclului tau menstrual. Insa prin modul de a proceda probabilitatea de a ramane insarcinata este chiar foarte mare. Ar mai putea exista o explicatie sau posibilitate, si anume ca unul dintre voi doi (sau chiar ambii) sa fie steril si din acest motiv sa nu se poata forma o sarcina. Sanatate.
Deci procentul de a ramane insarcinata este 25 la suta?
Deci probabilitatea este de 25 la suta?
Eu am spus 25% deoarece cele 7 zile care reprezinta perioada fertila sunt un sfert (1/4=25%) din cele 28-30 de zile ale unui ciclu menstrual normal. Insa in cazul in care sexul se intretine in cele 5-7 zile ale perioadei fertile si cu cat momentul sexului este mai apropiat de data de ovulatie cu atat va creste probabilitatea de sarcina spre 75-85%. Doar in cazul in care unul dintre voi este infertil dispare posibilitatea de a se forma/naste o sarcina.
Esti proasta. Cum sa stim noi daca esti sau nu gravida? Mai devreme ai spus ca nu s-a intamplat nimic in alte dati, nu tot tu ar trebui sa tragi concluzia asta?
Adica la alte contacte sexuale identice, nu am avut parte de o sarcina nedorita
MaximAnaMaria întreabă: