| geani987 a întrebat:

Buna seara TPU! Am o problema foarte mare de la varsta de 15 ani eu ma masturbez acum am 18 si as dori sa scap de aceasta tampenie cumva.Am incercat in toate modurile ziua reusesc dar seara cand ajung acasa nu pot sa nu fac, la doctor nu ma pot dice deoarece parinti lucra in acel domeniu si nu vreau sa ii fac de rusine.Eu cred ca din cauza aceasta sunt asa timid incat nu stiu ce sa vorbeac cu o fata etc.Multumesc va rog ajutati-ma dar va rog fara jigniri.Multumesc

Răspuns Câştigător
| Seba2013 a răspuns:

Prima data, trebuie sa cunosti, ceea ce te controleaza.

Acesta masturbare, are un motiv.
Cu alte cuvinte, tu simti un motiv care te impulsioneaza catre masturbare.

Stiintificii, vorbesc despre acest motiv, in carti despre comportamentul uman.

Ei defineste motivatia asa:

Apare excitatia, acesta tensioneaza, si tensiunea produce un impuls, catre satsifacere.

Desigur tu vei zice, si daca nu vreau, ce se intampla.

De excitaie nu poti sa scapi, chiar daca nu vrei.
Este o zona in creier numita amigdala cerebrala.
Acesta zona este programata in creier, si se activeaza la stimuli erotici.

De aici se transmite informatia la hipotalam, iar asta activeaza sistemul nervos autonom.

Uite aici un articol care o sa te ajute sa intelegi logica asta.
http://personalitatea.com/cum-sa-castigi-lupta-dintre-emotii-si-ratiune

Citeste si depre reactia de lupta sau fuga.
Indirect vei descoperi si de ce te masturbezi, pentru ca vorbeste despre acelasi mecanism.
Tot aici vei vedea si daunele masturbarii.

Masturbarea satsiface ceea ce creaza.
Atunci cand te exciti pui in miscare tensiunea si cand apare orgasmul, dentensioneaza organsmul, si ei spun ca masturbarea elimina stresul.
Minte oamenii acesta idologie, dar cum minciuna, se poate descoperi, noi nu ne lasam influentati de ei.

6 răspunsuri:
| KeNNT3D a răspuns:

Salut, masturbarea este ceva normal, dar nici chiar in fiecare zi. Eu as zice sa te gandesti la altceva, sau sa te apuci de vreun sport/joc ca sa 'uiti'_ de acest 'viciu'. Noaptea te-ai putea uita la un film la tv sau joci un joc sau orice alt lucru care sa te faca sa uiti de acest 'viciu'. Seara poti citi o carte sa zic asa, sau stai pe telefon, un sms cu prieteni un film, etc, si intr-un final poate asa o sa scapi de acest 'viciu' orice este posibil.
Ideea cu sportul poate ar fi buna ca sa zicem mai stai cu prieteni afara, apoi mergi la sala sau altceva si seara sa zicem cand ajungi acasa cred ca o sa iti cam piara cheful. Succes.

| RAY a răspuns:

Ce e rau in a te masturba? eu eram depresiv, trist, timid acuma sunt nebun, euforic, smecheras de cartier de oras de tara pe bune frate e buna la nevoie sincer crede-ma dar nu obsesiv o data la 5 zile e ok

| geani987 explică:

Va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat.

| Emilian65 a răspuns:

Mai copile, cu multa rabdare si vointa te poti lasa usor de acest viciu. Cand iti vine sa te masturbezi, deschide televizorul si uita-te la un film bun emis de unul din canalele de televiziune, sau citeste o carte care te atrage, sau invata pentru BAC sau facultate etc.

| doctorandus a răspuns (pentru KeNNT3D):

Masturbarea nu e un viciu. Detalii pe http://www.youtube.com/watch?v=8Wt9OWlexso

| DomnulKat a răspuns:

Îți trebuie o voință de fier.