anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara TPU, am o problema mai intima si doresc sa va cer sfatul. Astazi am avut 2 contacte sexuale cu prietena mea, ambele protejate, insa, dupa primul, am introdus penisul de cateva ori fara prezervativ, intre partide am stat putin, am urinat si m-am spalat cu apa si sapun. Cum am mentionat, nu l-am introdus decat de cateva ori, dupa aceea am pus prezervativ si am continuat. Intrebarea mea este daca sunteti de parere ca exista riscul unei sarcini nedorite, partenera mea nu ia contraceptive si desi era intr-o perioada favorabila de pe,, calendar", presupus fiind faptul ca exista sanse mici de a ramane insarcinata zilele astea, fiind inainte menstuatiei, prefer totusi sa nu ma iau dupa acest fapt pentru ca stiu ca mereu exista riscul aparitiei unei sarcini. Va astept parerile si va multumesc

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca ai mentionat si precizat urmatoare le 2 informatii :
1.) --intre partide am stat putin, am urinat si m-am spalat cu apa si sapun.
2.) --si desi era intr-o perioada favorabila de pe,, calendar'', presupus fiind faptul ca exista sanse mici de a ramane insarcinata zilele astea, fiind inaintea menstuatiei,
se poate aprecia ca formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 99% daca actele sexuale au fost intretinute in momentul precizat si situatia si conditiile amintite.
--- Este determinat stiintific si medical, in mod concret faptul ca OVULUL este produs si eliberat din FOLICULUL OVARIAN in una dintre cele 2 trompe uterine (in mod alternativ) indiferent care este tipul sau lungimea ciclului menstrual, INTOTDEAUNA cu exact 14 zile inainte de data la care este programata hormonal sa inceapa menstruatia in cazul in care ovulul NU este fecundat. Cele 14 zile situate intre ziua de OVULATIE si ziua de incepere a urmatoarei menstruatii se numeste PERIOADA LUTEALA si are o lungime mereu FIXA de 14 zile. De asemenea este determinat tot stiintific si medical ca OVULUL ramane VIABIL si poate fi FECUNDAT de spermatozoid NUMAI/DOAR in ziua producerii sale, adica in urmatoarele maxim 24 de ore de la eliberarea din OVAR. In cazul in care ovulul nu este fecundat, atunci incepand chiar din a 2-a zi ovulul nefecundat, intra intr-un proces de imbatranire accelerata si degenerare completa in cca. 2-3 zile si din acest motiv ovulul intra in colaps si se destrama. O parte a resturilor rezultate este resorbita de tesutul endometrului, iar o alta parte se fixeaza de peretele uterului si incepe sa produca progesteron pana in preziua urmatoarei menstruatii. Reiese ca dupa trecerea a circa 3 - 4 zile de la eliberarea din ovar, OVULUL PUR SI SIMPLU... DISPARE DIN UTER. Acest proces se produce cu 9-10 sau chiar 11 zile inainte de terminarea ciclului menstrual de inceperea menstruatiei. Fiindca in ultimele 9-10 zile ale ciclului menstrual in mod absolut sigur NU poate exista un ovul viabil in uter, reiese cat se poate de simplu si clar ca in acele 9-10 zile chiar si daca sperma ajunge in vagin intentionat sau involuntar, indiferent in ce cantitate, formarea sarcinii in lipsa OVULULUI devine 100% IMPOSIBILA.
Din precizarea ta reiese ca tu esti exact intr-o asemenea situatie.
Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

In general dupa ce urinezi ar trebui canalul sa fie curat si sa nu mai ramana spermatozoizi care la primele penetrari sa ajunga in ea indiferent ca nu ti-ai dat drumu. Acu daca ai avea ghinionu sa ma fi ramas si fix aia sa fie din cei...curajosi, ghinion. laughing) Oricum daca zici ca si calendaru e in favoarea voastra, ar trebui sa fie ok.

| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce ai facut o putea lasa imediat insarcinata, daca era in perioada fertila.
Dupa sex sau masturbare, ramane sperma pe teava, care se scurge involuntar in vaginul fetei, imediat cum il reintroduci in primele secunde.
Singura conditie ca fata sa ramana gravida, este ca ea sa fie in perioada fertila.

Ai spus asa: "...insa, dupa primul, am introdus penisul de cateva ori fara prezervativ... intre partide am stat putin, am urinat si m-am spalat cu apa si sapun. "
Deci, ce ai facut dupa primul numar, l-ai introdus intai fara prezervativ sau te-ai dus la spalat si urinat?
Pentru ca, aia ar fi o greseala fatala, sa-l introduci imediat dupa ejaculare, cand exista inca sperma pe teava.
Nu am sa pricep si pace!
Daca totusi aveai 2 prezervative la tine, de ce l-ai introdus fara protectie, riscand?

| Zeulastec a răspuns:

Sunt sanse foarte mici sa ramana insarcinata daca nu este in perioada fertila