anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara TPU, am si eu o mica mare dilema.

Ieri am intretinut relatii sexuale cu iubita mea iar prezervativul pe care l-am folosit s-a spart in timpul sexului dar am remarcat imediat ce s-a intamplat si am reactionat in mai putin de 2 secunde. Cu toate ca am scos-o asa de repede, prezervativul s-a spart inauntrul ei iar a doua zi seara ca sa fim siguri, ne-am dus si am cumparat pastila de a doua zi. Cate sanse sunt sa ramana insarcinata? Este ceva ce ar trebui sa stiu sau ceva in plus ce ar trebui sa facem?

Multumesc, dau funda big grin

Răspuns Câştigător
| Emilian65 a răspuns:

Daca a luat pastila de a doua zi, ati scapat de emotii, nu este gravida.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce bine era sa fii venit sa ne interbi ieri... macar nu lua fata "otrava" aia, inutil.
Ca sa ramana insarcinata trebuei ca fata sa fie in perioada fertila. Poti sa ne spui daca ea era in perioada fertila?

In ce priveste ruoperea prezervativului a fost dintr-un singur motiv: mult prea mare (larg) pentru cuculetul tau.
Un prezervativ pus corect trebuie sa intre greu pe epnis si sa stea perfect intins, precum pielita salamului, pe salam.
Este evident ca prezervativul a fost prea mare pentru cucul tau, deoarece s-a rasucit in timpil sexului, fiindlarg, pana s-a intins la mazim si a pocnit.
Sfatul meu este sa cumperi 2-3 marimi mai mici de prezervativ si sa le incerci acasa, ca sa fiis igur de marimea corecta pentru tine.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a fi cat mai corect informat atat in privinta MODULUI cat si al MOMENTULUI in care se poate forma sarcina citeste si invata :
In primul rand trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM, DIN ORICE si mai ales ca sarcina NU se formeze practic chiar si... DIN NIMIC, laughing asa cum cred foarte multi tineri printre care te afli si tu in acest moment. Fiecare fata sau femeie dar si baiat sau barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns sa fie in momentul in care sunt pe punctul de a-si incepe viata sexuala, ar trebui sa fie informati precis, sa cunoasca foarte exact intregul proces si mecanism prin care se formeaza/producere sarcina. De asemenea ar fi fost bine ca inainte de a incepe sa intretii acest prim contact sexual, sa fi fost deja bine informat, pentru a stii ca sarcina poate sa se formeze NUMAI/DACA in mod OBLIGATORIU exista si/sau sunt intrunite cele minim 2 conditii, cu precizarea ca acele 2 conditii NECESARE si OBLIGATORII trebuie sa se produca in acelasi timp, simultan/concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie cunoscut, stiut faptul ca femeia poate sa ramana insarcinata NUMAI/DOAR daca sexul este intretinut in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, adica sexul are loc in 1-a sau in toate cele 4-5 zile situate inaintea zilei de ovulatie, sau fix in ziua ovulatiei atunci cand apare OVULUL VIABIL in uter. Numai/doar in acel caz si acel moment se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma si NU si din lichidul preejeculator.
2-) Sarcina poate lua nastere NUMAI daca sperma ajunge in mod obligatoriu si sigur IN VAGIN (indiferent de cantitate) in una dintre cele 4-5 zile considerate a fi in perioada fertila. Fiindca nu ai prezentat informatiile strict necesare cum ar fi; data la care a inceput ultima menstruatie, data intretinerii sexului si tipul ciclului menstrual, adica daca este REGULAT sau NEREGULAT, intr-o astfel de situatie formularea unui raspuns cert si catusi de cat si precis si corect, din nefericire pentru tine NU se poate oferi un raspuns in acest moment.
Oare cand veti reusi sa intelegeti ca pastila contraceptiva (de a 2-a zi) se foloseste numai in situatia in care actul sexual este intretinut in timpul PERIOADEI FERTILE si chiar si atunci numai in cazul in care a ajuns in mod sigur sperma in vagin, fiindca doar in acest caz formarea sarcinii devine posibila. Pentru a fi sigura si convinsa ca NU este folosita INUTIL/FARA ROST pastila contraceptiva, orice femeie responsabila prima data isi cumpara un test de fertilitate si ovolutie cum ar fi Barza care se vinde cu pretul de 16-21 de lei : https://lugu-lugu.shop/produs/test-de-ovulatie-5/. Testului de fertilitate/ovulatie indica cu o precizie de peste 97-98% ca este IMPOSIBIL sa se formeze sarcina daca testul este NEGATIV si posibilitatea de a se forma sarcina daca rezultatul este POZITIV. Astfel femeia reuseste sa determine foarte precis daca in acel moment este in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual si NUMAI/DOAR in cazul in care testul de fertilitate este POZITIV va folosi in cunostinta de cauza pastila contraceptiva. In majoritatea cazurilor, pastila contraceptiva este eficienta intr-o proportie foarte mare cu cat este mai repede administrata, asa cum reiese si din urmatorul tabel :
- In timpul primelor 24 de ore - are o eficacitate de 95%
- Intre 25-48 ore - are o eficacitate de 85%
- Intre 49-72 ore - are o eficacitate de 58%
In cazul in care din motive obiective sau subiective nu a putut fi folosita pastila contraceptiva Escapelle sau Postinor2, in primele 2 zile, atunci se recomanda sa fie folosita pastila avortiva ellaOne (de a 5-a zi). Multa sanatate!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să aștepați următoarea menstruație.

| sofisis a răspuns:

Oameni buni, corbule si ioneasco... terminati odata cu aberatia asta cu perioada fertila standard. Nici o femeie nu are perioada fertila standard. Poate sa difere inclusiv de la luna la luna, ca sa nu mai zic de la femeie la femeie. Am o prietena care a ramas insarcinata la 4 zile dupa terminarea menstruatiei. Eu am ramas cand teoretic eram in afara perioadei fertile.
Am o matusa care a avut ciclu fals peste menstra pana in luna a 6 a de sarcina.
Incetati sa mai aplicati teoria pe cazuri practice la gramada. Fiecare organism e diferit si nu puteti sa garantati voi nimanui ca nu risca nimic.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| plantezridichi a răspuns:

De curiozitate...ce marca de prezervative folosiți? Pentru că aud de atâtea cazuri în care se rup, iar mie in ani de zile nu mi s-a întâmplat niciodată...din fericire.