Din păcate nu poți alege. Dacă ești gay cu siguranță ești gay din fașă, chiar dacă tu nu ți-ai dat seama și încă nu îți dai seama.
Cred că din moment ce încă nu știi ce simți pentru care dintre genuri, las-o așa. O să vină și timpul când o să simți impulsul să te îndrepți spre unul dintre genuri. Numai tu îți poți da seama dacă chiar ești atras de băieți. Sunt și acele tipuri de persoane care pur și simplu nu sunt atrase sexual de niciul dintre sexe.
Ar trebui să mai aștepți și să fii sincer cu tine însuți. Crede-mă, cu cât vei opune rezistență la ideea de a fi gay, cu atât îți va fi mai greu, cu atât vei fi mai apăsat și cu atât vei fi mai neliniștit.
Oricum, bravo pentru curajul de a scrie. Putem măcar să te ascultăm...
Dacă trăim în România... sunt sigur că ai mai auzit asta, dar dacă te iubesc, te vor accepta mai devreme sau mai târziu. Oricum în România nu poți avea o viață normală, adică în școli încă se mai râde de faptul că ești gay și eu personal nu înțeleg de ce, li se pare că suntem o glumă sau ceva? Dacă chiar vrei să fii fericit îți zic eu nu o să-ți construiești o viață aici, ar trebui să te orientezi spre Vest. România e pierdută din toate punctele de vedere, dacă vrei să crezi că se poate schimba ceva și că mergem spre bine, te amăgești singur...
Știi care-i prima poruncă a lui Bulă? "Nu-i dori moartea șefului, fă-l să și-o dorească singur." Translatând la discuția noastră putem spune că da, dacă părinții te iubesc te vor accepta. Dar îți vor pune tot timpul condiții încât ve-i dori singur sa pleci.
Te întrebi de ce râd oamenii de faptul că ești gay. Motivele sunt multiple, dar pe primul loc stă incultura, pe al doilea propaganda bigoto-fundamentalist-religioasă. A inceput ca biserica să se implice în toate. Biserica ortodoxă este cea mai bigotă și fundamentalista dintre cele creștine si aproape dintre toate. A rămas la nivelui evului mediu, când orice anomalie a corpului omenesc - fizică, psihică sau de alta natura - era blamată, deoarece era considerată că este ca urmare a păcarului, iar oamenii râdeau de aceste persoane, fiind considerate fiinte subumane.
O altă cauză o consider compusă din 2 părți: lipsa de curaj al multor tineri - în special - de a ieși "din dulap", dar și a faptului că prin paradele homosexuale se induce în rândul populației un dezgust, prin modul deșănțat în care se prezintă.
Problema nu este că se râde de homosexuali: gravă este discriminarea. Dar, cum a arătat referendumul, populația Romăniei se îndreaptă - încet, dar sigur - și în această privință spre normalitate.
Mutubal întreabă: