Greșești. Nu albușul este sperma de la cocoș! Dacă te uiți când spargi un ou, o sa vezi doua firicele albe, unul care este pe gălbenuș iar celălalt în albuș. Aceea este sperma cocosului. Nu albușul.
Serios?
De unde ști?
Dacă spargi un ou și cauți ce ți-am spus eu, o sa îți dai seama ca asa este.
Albușul oului este echivalentul placentei, mult mai bine dezvoltată.
Placenta învelește ovulul fecundat asigurând protecție.
Albușul are rolul placentei, dar reprezintă și un depozit de substanțe nutritive necesare gălbenușului fecundat pentru a putea deveni un pui.
Cocoșul când încalecă găina, nu fecundează oul direct, ci ulterior spermatozoizii fecundează ouăle care sunt încă în faza de dezvoltare. Altfel, prin coajă nu ar trece nimic.
Nici albusul si nici acea formatiune alba de la suprafata galbenusului, asa cum a fost sugerat, nu reprezinta sperma cocosului.
Acel tesut alb, ca un firisor mai gros, de pe suprafata galbenusului se numeste "chalaza" si are rolul de a mentine galbenusul in loc.Antevorbitoarea mea ori a incercat sa glumeasca, ori a auzit aceasta tampenie pe undeva si a crezut ca este adevarat.
Te intreb eu pe tine: sperma provenita de la tata, unde este localizata in cazul unui bebelus uman?
In mod evident, materialul genetic este transformat, inmultindu-se si divizandu-se in celule, fara a mai fi vizibil ca in forma sa initiala dupa fecundare.
Numai bine!
Pe mine mă pune sa ii scot ala din ou de fiecare data când ii fac . Dar nu ma refer la cel care tine gălbenușul în loc, ci sunt doua firicele albe (sau ma rog, ce forma au) care eu asta am înțeles ca sunt.
Stiu ce zici.In popor se vehiculeaza multe astfel de mituri, iar oamenii aud lucruri de genul de mici si evident ca li se intiparesc in minte ca fiind adevarate.
Multe persoane indeparteaza acele formatiuni albe (chalaza) asemanatoare unor fire (uneori sunt mai subtiri, alteori un pic mai grosute; cred ca la alea te referi) de care spui pentru ca li se pare inestetic, pentru ca li se pare scarbos sau pentru ca au auzit ca este sperma Dar nu este asa.Acum, nu este gresit nici sa il lasi, nici sa il scoti.Fiecare cum pofteste.Mai bine il scoti decat sa manance omul in sila.
Sigur, nu e nevoie sa ma crezi pe mine. Daca esti curioasa si vrei sa scoti ochii persoanei care te pune sa il scoti, macar asa in gluma, cred ca poti gasi aceasta informatie pe internet
Sincer, initial am crezut ca ai raspuns in gluma, dar inteleg acum ce vrei sa zici.
Mulțumesc pentru explicație! Chiar nu știam. Omul cât trăiește învață . Nu ii scot ochii. Data viitoare când mă pune sa îl scot, eventual îl arunc pe ea și ii spun sa stea liniștita ca nu rămâne gravidă . Ce-i drept, de când ma pune sa îl scot chiar mi-a provocat și mie silă .
noi, oamenii, oricum mancam si astfel de alimente, produsele sexuale ale altor animale, de exemplu laptii pestelui. Daca e sa extindem putin, tot produse de reproducere si glande sexuale sunt: icrele, momitele, ouale in dezvoltare ale pasarilor (chiar si galbenusul oului deja ouat este in realitate ovulul dezvoltat al pasarii-sper ca nu iti faca scarba ) etc.
Dar nu toti mananca astfel de lucruri, iar altii le considera delicatese.Depinde de perceptia fiecaruia si cat de mult sau putin il deranjeaza provenienta si rolul in natura al acestor alimente.Dar da, majoritatea oamenilor au reticenta in a manca astfel de produse, chiar si organe.
Fiecare om cu tabieturile si gusturile sale
SamsungElectronics întreabă: