| davilla a întrebat:

Bună seara, TPU!
Există femei care nu iau anticoncepționale, chiar dacă au vieți sexuale active?
Ce alte metode de contracepție folosesc?
Întreb deoarece îmi este frică să iau astfel de pastile, nu am încredere și aș vrea să le evit.
Mulțumesc!

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Alea care nu pot ramane insarcinate nu au nevoie de antiprotectional

| Violleta2022 a răspuns:

O sa fii suprinsa, dar anticonceptionale nu iau decat 5-6% din femeile lumii, restul folosesc: prezervativul masculin sau feminin, metoda calendarului, abstinenta sau steriletul, care se introduce in colul uterin pe o perioada de 3 sau 5 ani.
Anticonceptionalele au atat de multe efecte secundare care iti modifica hormonal corpul, incat ai toate sansele sa faci chisturi ovariene, fibroame uterine, sau chiar tumori.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pastilele AC au fost inventate in urma cu 63 de ani si de atunci pana in prezent au oferit cea mai sigura metoda contraceptiva in cazul in care sunt folosite conform instructiunilor de folosire. O protectie contraceptiva care este la fel de sigura, cu eficienta de peste 99% o ofera si steriletul (DIU dispozitivul intra uterin), inelul contraceptiv intravaginal NuvaRing, implantul hormonal subcutanat, injectiile hormonale, etc. De asemenea se poate folosi cu rezultate foarte bune (excelente) testerul de fertilitate si ovulatie care functioneaza pe baza analizarii zilnice a salivei, cu ajutorul caruia se determina cu o precizie/acuratete de 97-98% atat prima zi cat si ultima zi a perioadei fertile a ciclului menstrual adica perioada celor 4-5 zile fertile, singurele zile in care se poate forma sarcina in cazul in care ajunge sperma in vagin. Multa sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns:

Pe baza observatiilor medicale si stiintifice indelungate, a reiesit urmatoarea situatie statistica in privinta eficientei contraceptive a diferitelor metode de protectie NON-hormonale :
PROBABILITATEA DE FORMARE A SARCINII in decurs de 1 an de folosire a diferitelor metode de contraceptie :
-- Diafragme vaginale cu spermicide : 18%-20%
-- Numai ovule spermicide : 20% -26%
-- Buretele vaginal : 20% – 40%
-- Capisoane de col uterin : 20% – 40%
-- Prezervativele pentru bărbaţi : 2% - 14%
-- Prezervativele pentru femei : 5% - 21%
-- Actul sexual prin coit întrerupt : circa - 19%
-- Contactul sexual neprotejat, fara nici-o protectie -85-90 %
-- Pastilele anticonceptionale ( AC ), Inel NuvaRing : 0, 1-1%

| Emilian65 a răspuns:

Da, exista. Dar folosesc alte metode de contraceptie.

| Frank51 a răspuns:

Da, am prieteni care folosesc toate metodele posibile, si am si prieteni care folosesc anticonceptionale. Nu am auzit niciodata sa fi zis ceva negativ, deci nu pot sa iti zic nimic. Corpurile umane sunt unice si difera foarte mult, unele fete raman foarte usor insarcinate si altele nu, dar asta nu inseamna ca riscul nu este prezent si ca nu este nevoie de protectie.

Am si un prieten care o face neprotejat(relatie lunga), si se mai termina si inauntru, si aia tot nu ramane insarcinata(gen un fel de god of sex laughing)

| sofisis a răspuns:

Recomand cu incredere inelul anticonceptional Nuvaring.

| Emma30555 a răspuns:

Poti folosi metoda calendarului, sa aiba el grija sa nu termine in tine, sau prezervativ