Nici nu știu dacă mai poți face avort în siguranță la stadiul ăsta de sarcină. + ca minoră trebuie să ai neapărat un major cu tine care să-ți aibă răspunderea, doar la negru poți face avort singură dar cine știe în ce condiții și la ce riscuri, infecții și alte de astea te expui. Mai bine îți asumi și știi că scapi bine din situația asta, nu cu cine știe ce boli
Ai 16 ani, nu poti face nimic singura, trebuie sa vorbesti cu mama ta. Orice ai decide trebuie sa vorbesti cu ea sa te ajute pentru ca nici un ginecolog nu te va primi singura.
Trebuie sa si faci asta destul de repede pentru ca dupa o anumita data nu vei mai putea avorta.
Dacă se vede burta înseamnă că sarcina e avansată ceea ce înseamnă că nu mai poți face avort.
E inevitabil să nu afle mama ta, m-ai bine spune-i adevarul și împreună vedeți cum o să treceți mai departe.
Cere ajutorul mamei.
Daca te vei pune sa aplici tot ceea ce auzi, sau ceea ce gasesti pe net, e posibil sa ajungi sa regreti in viitor.
Asuma-ti greseala, discuta cu mama ta, si asa va fi cel mai bine.
Daca actionezi de capul tau, e posibil doar sa amani inevitabilul si sa pierzi timpul aiurea, sau, mai rau, sa-ti faci singura rau.
Mergi la medic. Oricum iti trebuie raspunsul unui parinte ca sa faci operatia. Plus trebuie sa vezi daca risti sa mori in urma unui avort
NU fă avort. Păstrează copilul pentru tine. O să îți aducă bucurii dacă ai curajul de a-l păstra.
Ar trebui să vorbești cu mama ta...
Nu poti sa faci avort singura fără să afle mama ta, mai bine va discutați cu calm, spune-i ce s-a întâmplat si totul va fi bine.
Off, mai copila. Mama este mama. Spune-i ce s -a intamplat oricat de teama sau rusine ti-ar fi. Trebuie gasita o solutie cat mai repede, pentru ca din ce spui tu, sarcina este destul de avansata si este foarte posbil sa nu se mai poata face avortul. In cate luni esti? Cu baiatul ala ai vorbit, stie ca esti gravida? El ce are de zis?
Ai o situație foarte naspa trebuie neapărat să vorbesti cu mama ta.Nu o să te lovească pentru ca esti însărcinată. O să fie foarte supărată pe tine dar nu esti prima nici ultima. Te rog vorbește cu ea
Ce spui tu aici este asemanator cu ceea ce a patit o vecina de a mea. De frica s-a "incins" (adica si-a aplatizat burta cu diferite materiale, fase, etc). A stat ''incinsa'' pana in luna a 7-a cand mama ei a observat ca tampoanele nu se consuma la fel de repede. Asa a si aflat.
Mergi si vorbeste cu mama ta, stiu ca iti este frica, insa ea e MAMA, te ajuta orice ar fi. Pregateste-ti pozitia de ghiocel si indura morala.
Iarta ma, dar nu ma pot abtine: spui ca ai intrat la un liceu bun, ca ai 16 ani. La 16 ani eu una stiam de ce trebuie sa ma feresc. De ce n-ai luat o pastila de a doua zi? Sau de ce n-ai avortat inainte de a ti se vedea burta?
Nu vreau sa par rautacioasa, dar realizezi ca pe barba ta ti-ai cam *** viata? Si pentru ce? pentru unul care te-a parasit. E trist.
Nu mai picati mai fetelor asa usor, chiar asa nu va invata acasa nimic? Sau daca nu va invata acasa de ce nu va documentati inainte?
In fine, morala asta o vei auzi tu mult si bine de acum incolo acasa.
Succes cu tot si spune le si altor fete ce-ai patit, poate se leaga de cineva si evita asa ceva.
In loc sa rupeti Instagramul cate 3 ore la rand, mai bine intrebati aici inainte de a face un astfel de pas la o varsta asa frageda.
Ar trebui:
A)gasesti un doctor care sa faca avort minorilor fara sa fie nevoie de parinti
B) ii spui mamei tale
Eu sustin b
Eu am 14 ani si mi-am pierdut virginitatea recent, asa ca nu sunt prea specializat in domeniul asta
Eu zis ca cel mai bine sa iti iei inima in diniti si sa vorbesti cu mama ta, amandoua veti trece prin asta mai usor
Cum sa faci avort?
Te-ai gandit ce pacat este sa faci asta, e ca si cum ai fi omorat un om
Iti poti continua scoala pana burta va fi mai mare, dupa nasterea copilui iti vei reincepe studiile, in acest interval copilul va fi in grija mamei tale
De exemplu eu sunt indragostit de o fata care e si iubita mea de 1 an de zile.....si am chemat-o si eu la mine,am stat si am vorbit care ar fi riscurile, si i-am dat mesaj varului meu sa aduca o pastila dl sotia lui sa nu rămână insarcinata, si acum suntem fericiti amandoi si stim ca nu s-a intamplat nimic
In cazul tau, tu trebuia sa te informezi, inainte sa faci
Dar sper ca te-am putut ajuta macar putin, avand in vedere ca esti mai mare ca mine cu 2 ani
O seara faina? (Nu fa avort)
Nu vreau sa fiu rău. Dar. Dacă ați dat Petrecere, Dc nu ați luat și baloane? Da scuze. E o gluma proasta. Pai puteai sa iei pastilă de a2a zi care se ia în maxim 72 ore. Sau nu mai știu sigur. Nu e avort dar te scapă de sarcina. Dacă nu ai luat-o în maxim 72 ore ramai cu sarcina. Cel mai bine vorbești cu mama ta. O iei la discuții cu "pot sa vorbesc cu tine dar fără sa strigi la mine?" și poate faceți cumva.
Mihaela024 întreabă: