Eu am fost in situatia ta.Ca si tine am 16 ani.De la 12 pana la 15 ani eram o fire timida.Imi era rusine sa spun lucrurilor pe fata.Ma feream sa vorbesc cu oamenii...imi placeau unele fete...nu reuseam decat sa am o relatie de foarte buna prietenie.Ce te sfatuiesc eu sa faci este ca in fiecare dimineata sa iti repeti de 10 ori in minte sunt cel mai bun, nu sunt timid, voi spune lucrurilor pe fata.Du-te la oglinda si spune sunt cel mai frumos, toate fetele ma vor etc.Incurajeaza-te dar ai grija sa nu ti se urce la cap.
Bucurate de copilarie ce atata graba. Cunsoc persoane care au 23 de ani si nu au avut nici o prietena. O sa ai pentru ca esti micut dar tb sa ai rabdare. Un sfat: nu dispera cu acest lucru ca asa le alungi.
Cu cativa ani in urma, la o discutie intre rude, baieti si fete l-am intrebat pe un var de-al meu cum sta cu fetele. Avea vreo 22, 23 de ani, era student. Mi-a spus :crede-ma, n-am nici o prietena si nici nu caut, acum imi vad de scoala dar ma rog in fiecare zi pentru sotia mea si am incredere ca atunci cand voi termina facultatea si voi lucra, Dumnezeu va avea grija de mine si imi voi gasi o sotie super. Si-a vazut de scoala, a absolvit si la cateva luni era deja inginer sef avand in subordine peste 200 de angajati. Toata lumea a inceput sa-i prezinte fete, unele se prezentau singure, apoi cineva i-a propus sa cunoasca o fata deosebita, frumoasa, economista, a acceptat si peste 3 luni s-au casatori.Acum au si 2 fete, se inteleg super. Pentru a deveni un barbat matur si responsabil pe care sa si-l doreasca multe fete, nu ai neaparat nevoie de fete in jurul tau.
Dar de ce trebuie sa fiti "disperati" dupa o prietena? ah stiu! Pentru ca prietenii vostri nu va mai considera cool.Mare lucru! Sa nu va pese ce cred altii.Si nu e mare problema ca nu ai avut prietena nu ai gasit fata potrivita o vei gasi! Oricat de timid ai fi dragostea iti da aripi! NU mai fi trist nu ai de ce! Spuneti in minte ca vei gasi o fata exact cum vrei tu si atunci vei vedea ca a meritat asteptarea! Sper ca te-am ajutat:*
Io am avut prima prietena 11 ani.nu iti fie frica daca ratezi nu patesti nimic
Salut. Vreau sa incep prin a.ti spune ca am fost si eu in situatia ta si sper ca inteleg prin ce treci acum. In primul rand nu trebuie sa-ti fie rusine sau sa te simti trist pentru ca nai avut o prietena pana acum. nu ai gasit inca fata potrivita. vei avea succes in viitor poate cu fata asta sau cu altele stai linistit fiecare isi gaseste perechea pana la urma. cu timizeala este o problema si nu vei scapa de ea pana nu.ti iei inima in dinti si vorbesti cu fata de care iti place. gandeste.te ca nai nimic de pierdut daca vorbesti cu ea ci doar de castigat. prima data e cel mai greu crede.ma. asa ca dupa ce vei trece peste asta va fi floare la ureche . baga.te in seama cu ea fata in fata sau daca vrei sa incepi mai usor, pe internet si incepeti sa vorbiti si cu timpul va veti obisnui unul cu celalalt. si iti va fi usor fata in fata sa vorbesti cu ea. cel mai important e sa fi tu insuti. o fata trebuie sa te placa pentru cine esti tu, daca nu.i place inseamna ca nu.i potrivita pentru tine. asa ca nu lasa timizeala sa.ti stea in cale. oricum nu lasa nicio fata care.ti place sa treaca. abordeazale pe toate. doar asa poti scapa de timizeala si vei scapa sunt sigur. sper ca te.am ajutat putin succes ^^
Va multumesc celor care mi-ati raspuns dar as vrea si niste sfaturi, ce ar trebui sa fac sa trec peste
Va multumesc celor care mi-ati raspuns dar voi poate sunteti mai in varsta decat mine si aveti alta mentalitate dar mie (sau celor de varsta mea) nu mi se pare bine sa nu fi avut o prietena la varsta mea. dati-mi alte sfaturi cum sa scap de timiditate cum sa imi fac curaj nu imi mai ziceti ca nu e nimic
Anonima17191 întreabă: