Daca partenerul tau de sex este suficient de experimentat incat este capabil sa-si retina ejacularea dupa dorinta lui si ejaculeaza in exteriorul vaginului doar atunci cand considera ca sexul a fost suficient de lung si ati fost amandoi satisfacuti, teoretic in astfel de situatii in care este folosita aceasta metoda contraceptiva a coitului intrerupt, formarea sarcinii este aproape imposibila.
Starile amintite NU reprezinta simptome de sarcina fiindca dupa o luna de zile de la inceperea vietii sexuale, chiar si daca s-ar fi format o sarcina si s-ar fi implantat in uter in acest moment este cu totul IMPOSIBIL sa apara si sa existe. Din cauza stresului si a gandurilor iti faci tot felul de scenarii cel mai probabil, ...inutile.
Fiindca metoda de protectie folosita cea a ''coitului intrerupt'' este destul de nesigura ar fi bine sa folositi cel putin in timpul celor 5-6 zile ale PERIOADEI FERTILE prezervativul sau ovule spermicide ContraceptM sau Pharmatex.
Pentru o mai buna informarea ta citeste urmatoarele explicatii :
STRUCTURA CICLULUI MENSTRUAL PE ETAPE :
CICLUL MENSTRUAL reprezinta O PERIOADA DE TIMP, care este format din numarul de zile care sunt situate/cuprinse intre cele 2 zile de pornire a 2 menstruatii consecutive. Numarul zilelor de MENSTRUATIE, indiferent ca sunt doar 2-3 zile sau 7-8 zile, NU prezinta nicio importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o etapa nesemnificativa a ciclului menstrual. Fiecare ciclu menstrual care are lungimea mai mare de 23-24 de zile este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
--CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada cea a sangerari MENSTRUALE care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile,
-- este urmata de o perioada care are un numar variabil de zile (depinde de lungimea ciclului menstrual) si reprezinta perioada de INFERTILITATE RELATIVA si aceasta poate avea de obicei un numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile, dar si mai multe in cazul ciclurilor cu lungimea mai mare de 35 de zile,
--este urmata de PERIOADA FERTILA a aciclului menstrual care are durata in jur de 5-6-7 zile in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si abaterea nu este mai mare de +/- 1 sau 2 zile
-- ciclul menstrual se termina cu cea de a 4-a perioada (ultima) cea a INFERTILITATII ABSOLUTE care are intotdeauna lungimea fixa de 14 zile. Este perioada in care este 100% IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina chiar si daca sperma ajunge in vagin.
Singura perioada in care se poate forma SARCINA este cea de 5-7 zile adica cea a PERIOADEI FERTILE.
In primele 2 perioade adica cea A MENSTRUATIEI si perioada INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 95-97%, iar in ultima adica in perioada INFERTILITATII ABSOLUTE formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA. Trebuie mentionat faptul ca in toate perioadele mentionate si precizate posibilitatea de a se forma sarcina exista doar atunci cand SPERMA este ejaculata in vagin in mod intentionat sau din greseala. Multa sanatate!
Daca nu va protejați este posibil sa fii însărcinată. Folosiți metode contraceptive. Nu te supără pe mine, dar situația asta e ca in povestea cu drobul de sare.
Exista o analiză de sânge pentru sarcina. O depistează mult mai repede, din a prima săptămâna de concepție, daca știu eu bine. Se poate face la orice laborator de analize.
Menstruația mai poate întârzia și din alte motive. Dacă ești stresată, daca ai vreo dereglare hormonala. și mai ales că ți-ai început de curând viața sexuală, cred că ar putea influența.
Ai grijă de tine!
Există riscul unei sarcini dacă nu v-ați protejat niciodată.
Poți să mergi la un ginecolog dacă vrei, sau să aștepți minim 21 de zile de la ultimul contact sexual și să faci un test de sarcină.
Cred ca e alta problema, nu e vorba de o sarcina. Du te la ginecolog pentru o consultatie totusi.
In primul rand, iti asumi orice risc daca ai ales sa faci sex neprotejat. Sansele totodata dea ramane insarcinata sunt unele foarte mari chiar si daca nu a ejaculat in interior, mereu exista un lichid la inceput cu circa 99% sperma. Durerile ar putea fi din cauza actului sexual prea des in ultima vreme si neobisnuinta organismului cu asta. Oarecum si schimbarile hormonale care au loc. Deci sunt foarte multi factori fiziologici care aduc schimbari in organizm dupa inceperea vietii sexuale. Te-as sfatui oarecum sa mergi la ginecolog pentru o buna cunoastere despre viata sexuala si consecintele care le are, atat placute cat si neplacute. Si pentru binele la amandoi sa o face-ti protejat pe viitor. Ca sa te linistesti, fa-ti un test maine si asa macar scapi de grija ca esti s-au nu insarcinata.
HappynewCenusa întreabă: