| Ancaqwerrty a întrebat:

Buna seara tuturor. Am stat si am analizat problema pe care o am, insa nu reusesc sa imi pun ordine in ganduri, cu atat mai mult cu cat ma doboara faptul ca nu am unde sa ma descarc, pentru ca in prieteni nu mai am incredere. Mizez pe empatia voastra si pe cateva sfaturi bune. Problema mea suna cam asa: am o relatie de 7 ani, de la varsta de 16 ani mai exact. Relatia mea era perfecta, am avut parte de un baiat care mi-a facut toate poftele, nu m-a inselat niciodata, mi-a oferit incredere si libertate, tot ce se poate mai frumos, insa problemele au inceput sa apara pe parcurs. Inca de la inceput, a avut anturaje rele, pierdea noptile cu prietenii, asta nu e neaparat ceva rau, insa eu incepusem deja sa ma maturizez si sa ma responsabilizez. Am inceput facultate, a inceput si el alta facultate. Eu am terminat-o, el s-a lasat de ea. Eu mi-am gasit un job bun, el unul mai rau, a fost si plecat cateva luni din tara. Problema a fost ca a inceput sa mearga sa se joace la jocuri de noroc, am zis ca sunt doar copilarisme, anturaje. De cateva luni, l-am rupt de anturajul respectiv, insa si fara acei amici, tot a continuat sa mearga sa se joace, sa imprumute bani de la mine pentru a-si scoate din amanet telefonul, lantul pe care le juca la aparate. In prezent, a decis sa imi ceara ajutorul sa mearga la psiholog, unde a si fost si urmeaza o terapie de 3/6 luni. Psihologul sau m-a chemat si pe mine la o sedinta pentru a imi pune anumite intrebari, el nefiind prezent. Mai pe scurt, am inteles de la psiholog ca prietenul meu merge sa se joace din cauza unor traume din copilarie pe care le-a avut( tatal sau se juca si a pierdut casa, implicit a si divortat de mama sa) si nu pentru a castiga bani. Ideea este ca psihologul mi-a spus ca nu-mi poate garanta faptul ca se poate vindeca 100%, ci ca poate oricand sa revina sa se joace si ca ar trebui sa ma pun eu pe primul loc. Mai pe scurt, a vrut sa dea inteles ca ar fi mai bine sa ma despart de el. Imi este atat de greu si simt ca mai bine as muri decat sa nu fiu langa el. Simt ca as lasa un om sa moara, desi e bolnav si l-as putea ajuta. Nu stiu cum sa procedez. E omul pe care mi-l doresc alaturi de mine in aceasta viata, insa nu stiu cum as putea proceda. Pentru ca nu as vrea sa traiesc cu stres toata viata ca ar putea sa mearga din nou la aparate sau sa greseasca. Povestea e mai lunga de atat. Momentan nu stiu cum sa procedez, daca nu l-as iubi atat de mult.

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să îi înțelegi situația, să te gândești că iubirea ta pentru el este tot o dependență, o adicție. Tot așa cum tu nu te poți despărți de el, tot așa el nu se poate despărți de meteahna lui. Și iubirea ta și adicția lui, durează de 6 ani, deci este consolifată, și una și alta. Viitorul este și o loterie, și un joc de noroc.
Un scenariu dureros ar fi de exemplu să te desparți de el și să dai tot peste un cartofor. Eu am avut experiența de a fi casier la păcănele o lună și jumătate. Acolo am întâlnit sute de oameni aducți. Doar unul din câteva sute, juca relaxat sume rezonabile pentru distracție, fără să fie chinuit de demoni.
Așa că să te gândești așa la viitorul dtale.
Poate scapă. și vei avea o viață normală.
Poate nu scapă și vei fi nevoită să îl părăsești, ca să poți trăi o viață normală lâgă un om normal.
Am un argument pentru care îți recomand să stai lângă el în continuare. A decis să meargă la psiholog, deci a manifestat voința de a se schimba cu ajutor exterior.
Dta îl cunoști deja de 6 ani, dta ești a doua persoană care îl poate ajuta. Astfel sacrificiul tău, poate salva viața unui om de pierzanie.
Concluzia mea, e bun și psihologul. Dar iubirea ta poate schimba totul. Stai în continuare, lupți atât cât se va putea. Asta este șansa dtale de a învinge în viață.
Repet din nou. Dacă al doilea, următorul are și el un defect la fel de mare? Dar dacă și al treilea va fi la fel? Șansa ta de supra viețuire este acum, cu el!

| Andreeush a răspuns:

Ești într-o situație aiurea, ar trebui să te gândești bine până când vei continua așa.

| sofisis a răspuns:

Eu i-as acorda incredere macar aceste 3-6 luni cat face terapia. Tu practic ai decis ca el va esua inca de dinainte sa inceapa. Iar psihologul trebuie MUSAI schimbat pentru ca nu se simte in stare sa aduca o schimbare in viata lui. Doar va mananca banii degeaba.
L-ati condamnat deja. Amandoi.
Eu as mai avea rabdare. Nu a fost de la inceput asa, a renuntat la anturaj si vrea sa mearga la psiholog. Tu cred ca nu realizezi cat de tare isi doreste sa fie bine baiatul asta. Cred ca nu stii ce inseamna o dependenta reala si nasoala. El macar vrea. Pacat ca tu nu ai incredere in el ca poate.

| IonutzMariusz a răspuns:

Părea mea este că cei ce joacă așa "agresiv" jocuri de noroc, pariuri, ruletă, aparate etc. Sunt nenorociți!

Adică tu vrei să mai stai cu un nenorocit ca ăsta?
Adică el își amaneta bunurile pentru aparate. Dar dacă aveați acasă o situație financiară mai dificilă atunci ce făcea? Le mai amaneta?
Poate să fie atât de cinic și să ducă de nas și psihologul! Îi trebuie terapie prin hipnoză!
Dacă cineva are o traumă din copilărie cum susține se ferește ca dracu de tămâie nu se duce ca blegul să joace!

Sfatul meu este să-l lași "în durerea" lui până nu te va juca și pe tine la aparate! Cunosc un caz real demonstrabil!

| Numeexistent3 a răspuns:

Lasa l

| orail a răspuns:

Ce urmeaza sa iti zic e foarte dureros.

Ai ales barbatul gresit in viata.