In primele 24h eficiența pastilei de a doua zi e e de până la 99%. Stai linistita. Nu o poți folosi la nesfârșit, e destul de toxica. Protejeaza-te. Better be safe than sorry.
Chiar si in perioada fertila? Eram cam in a doua sapt dupa ciclul menstrual...
Da, stai liniștita, pastila de a doua zi se ia numai in cazuri de urgentă, atunci când crezi ca, 100% poți rămâne.
Mersi mult, sper sa fie asa. Sunt foarte stresata si ma sperie durerea accentuată de sâni si faptul ca nu am avut acea sângerare
E normal. Îți dă tot organismul peste cap. Stări de greață și vărsături, dureri de cap, amețeală, oboseală accentuată, tulburări ale ciclului menstrual, sângerări între două menstre, dureri abdominale, dureri de sâni, menstre mai abundente sau mai puțin abundente. Dacă tot îți întârzie, te duci la medicul ginecolog, ii explici problema și îți va da o pastila sau cate ai nevoie pentru a îți regla menstruatia. Fără grijă!
Momentan mai am o saptamana pana cand ar trebui sa-mi vina menstruația si nici test de sarcina nu pot sa-mi fac incat sa mi iasa concludent pentru ca e prea devreme... cu reacțiile adverse ma descurc, sper doar sa nu fie vorba despre o sarcina ca am citit aici pe TPU ca au ramas cateva fete însărcinate chiar si cu Escapelle...
E posibil sa fi luat pastila mult prea târziu. Nu mai citi pe net prostii sa te sperie si mai tare. Dacă ești infornata si sigura pe ținea nu ai de ce sa îți faci griji. Șansele sa rămâi însărcinată sunt de 1-2%. De acum, protejează-te sa nu mai ajungi in aceeași situație.
Multumesc mult! Chiar m-ai ajutat sa nu ma mai stresez asa si te tin la curent?
Ma bucur sa aud asta. Stresul nu aduce nimic bun, iti îngreunează problemele. Sigur. Ai grija de tine!
Cred ca tocmai am primit cel mai frumos cadou de Craciun mi-a venit menstruația, sau cel putin asa cred. Maine trebuia sa imi vina dar am avut simptome premenstruale. Ma gandeam sa nu fie vreo sângerare de la Escapelle, dar au trecut deja aproape 3 saptamani de cand am luat pastila. Sper sa fie ok totul
Chiar și sângerare de ar fi fost, era 100% normal. Erai protejata. Stai liniștita. Crăciun fericit! >:d
Craciun fericit!
Avand un ciclu de TIP NEREGULAT ca ala tau, nu se poate stii niciodata cand ai ovulatia, perioada fertila sau urmatoarea menstruatie, de aceea este indicat ca absolut toate partidele sexuale sa fie protejate cu prezrevativ.
Escapelle este o bomba hormonala care face ravagii in corpul femeii, iar ciclul si ovulatia vor veni aleator de acum, pe o perioada de 6-12 luni.
Numai dumnezue stie daca estis au nu garvida, ca noi nu avem de unde sa ghicim in stele, daca ti s-a intamplats au nu.
Escapelle ca orice alta pastila de adoua zi are o eficacitate de 94-95%, deci exista si 5-6% sa nu functioenze pentru tine.
Cum pastila Escapelle (si altele de acest gen), este recomandata sa fie folosita 1 singura data in viata femeii, iti recomand ca de acum inainte a faci sex, numai protejat cu prezervativ, ca sa nu risti o sarcina.
Am citit chiar aici pe TPU raspunsuri cum ca au ramas însărcinate fete chiar si cu pastila de protecție.