| Hypefox a întrebat:

Bună seara!
Vin și eu cu o întrebare.
Eu și iubitul meu suntem împreună de aproximativ 3 ani.
Să încep cu subiectul principal, are o problemă cu banii și aparatele dar online, nu cele fizice.
La început nu știam, cel puțin primul an jumate până mi-am dat seama ce se întâmplă cu banii și de ce nu văd ca se ridică (are niște datorii, etc).
A zis ca dacă ne mutăm împreună se termină cu prostiile. A evoluat mult față de atunci când am aflat și am început să l fac să realizeze ca nu e bine ce face. Băga cu sutele acolo.
Faza este ca eu acum îl prind ca mai bagă sume din astea mici.30-40 maxim 50€.
Pe mine tot ma deranjează căci după mine ar fi esențial să nu mai scape deloc acolo.
Nu știu ce să fac. Îmi pun atâtea întrebări, dacă chestia asta se termină sau dacă nu. Dacă e doar de fațadă cu sumele astea mici, dacă în timp pe viitor o să fie nesimțit și nu o să mai țină cont de nimic. Ne am și mutat împreună recent. Avem 2 luni. Am reușit să punem deoparte, mai mult eu dar și el un pic cat de cât ( el care nu a auzit vreodată să pună deoparte și l văd determinat să strângă încet încet.) dar chiar și așa Deja multe chestii zise de el nu sunt așa cum a rămas vorba, ca de exemplu asta cu cazinoul online. Văd ca scapă puțin da nu mai e cum era mai demult, poate chiar salariul întreg să-l bage acolo dar țin să precizez ca nu a avut o femeie în viața lui să-l educe, nici atât o iubită serioasă și o relație într-adevăr. Adica ori sunt eu prea bună și proasta să i caut scuze și să mi fie milă ori ar trebui să plec din start. Ce parere aveți de aceste cazuri.
Noi suntem și în străinătate, și când mă uit la oamenii din România, nu înțeleg ce este așa la modă să bage banii la păcănele, sau anturajele astea simplu. El practic tot așa din anturaje proaste a prins mania asta.
Acum ce să fac, să l iert să-l mai las așa chiar dacă văd ca mai scapă un pic, sau să fac iar o ceartă din asta căci iar face prostii.
Personal, nu mai am alte forme să i mai zic ca nu e okay. E conștient ca e o problemă, vrea să rezolve. Nu joacă nici pe ascuns și doar știe ca mă pot uita oricând dar cred ca la el în cap își spune ca atâta timp cât sunt sume mici, nu i problemă.
nu mai am idei ce să i zic, efectiv. Mă lasă mască câteodată…

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

" E conștient ca e o problemă, vrea să rezolve."
Cum mai exact vrea sa o rezolve? E adictie si asta nu trece de la sine. Are nevoie de terapeut, de sprijin psihologic.
Trimite-l la psiholog, cineva specializat pe adictii.
Imi pare rau sa-ti spun, dar nu poti face casa cu asa ceva. Nu intru in detalii.
Trebuie sa se trateze sau mai bine te lipsesti de el.

| mihai69 a răspuns:

E o adicție / dependență, la fel ca alcoolul sau drogurile.
Trebuie să meargă la un psiholog, să se înscrie într-un grup de sprijin. Gen "alcoolici anonimi".

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Poate face sedinte si online, cu psihologi romani, daca asa ii este mai usor. Dar sa faca ceva in sensul asta.