| LaraLoca a întrebat:

Buna seara/ziua! Acum 30 de minute mi-a venit menstruatia si as vrea sa iau anticonceptionale.Le pot incepe de maine dimineata-amiaza ca prima zi sau trebuie neaparat din seara asta? Si i-au tratament pentru o infectie vaginala "Tavanic 500mg(7 zile), capsule moi vaginale MACMIROR complex(12 zile) si Aceclofen 500mg/50mg supozitoare(12 zile)".Am inceput tratamentul de 6 zile cu tot cu asta. Poate afecta aficienta lor? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pastilele AC in mod obligatoriu trebuie sa fie prescrise de catre un medic ginecolog care sa iti fi facut inainte o consultatie, contrilul obligatoriu al sanilor, testul de coagulare a sangelui, analizele hormonale strict necesare pentru ca pe baza analizelor sa intocmeasca PROFILUL tau hormonal si astfel sa reuseasca sa aleaga dintre zecile de produse existente pe piata, tipul exact de pastile AC care se preteaza si se muleaza cat mai perfect pe activitatea hormonala proprie. Bineinteles ca prima pastila AC poate fi administrata in primele 12-16 ore ale primei zile de menstruatie. Medicul ginecolog iti va explica daca exista cumva vreo precautie in privinta folosirii in paralel a tratamentului urmat cu folosirea pastilelor AC in urmatoarele 6 zile de tratament ramase. Multa sanatate!

| LaraLoca explică (pentru corbulalbrosu):

Iti multumesc foarte mult de raspuns.Anticonceptionalele mi le-a prescris ginecologul meu(desi nu am facut nici un fel de analize) si am mai luat nu e prima data.Momentan este in concediu deci nu stiu daca pot sa dau de ea de aceea am intrebat aici.

1 răspuns: