Ma gandesc ca ai undeva in jur de 16-17 ani.
In primul rand, welcome to the real world! Trebuie sa inveti ca nu tot ce zboara se mananca. La inceput toti se poarta frumos cu tine si "relatia" e ca in basme. Trebuie sa treaca ceva timp pentru a cunoaste un om cat de cat, caci cu surprize iti poate veni si dupa 20-30 de ani de convietuire.
Trebuie sa incetezi sa ii mai cauti scuze. Familia lui nu are nicio legatura cu faptul ca el e violent cu tine. Iti sugerez sa rupi orice fel de legatura cu un baiat in momentul in care este violent cu tine pentru PRIMA DATA, pentru ca in mod sigur va fi din nou.
Data viitoare cand te indragostesti ai grija sa iti tii picioarele pe pamant.
Am 17ani jumate. Am tot încercat si încerc sa ma despart de el, însă el vine duoa mine nu pot scapă pur si simplu de el
Cere ajutorul parintilor. Metode sunt, problema e ca tu nu esti complet hotatara inca.
Nu cred ca asta poate fii o relatie fericita sau avea un viitor fericit.
Cand un barbat incepe sa te jigneasca, inseamna ca deja s-a plictisit de tine si nu-i mai pasa, posibil chiar sa-si fii gasit pe alta.
Daca te bate, atunci sfatul meu este sa fugi cat mai departe de el, pentru ca niciodata nu vei putea avea un viitor fericit alaturi de un om violent.
Indiferent cat de mult v-ati iubit, totul tine de trecut si nu se mai poate schimba in bine.
Relatia voastra a degenerat si a devenit insuportabila. Pentru binele tau ar trebui sa rupi relatia cu el cat mai rapid, indiferent de cat de tare te-ar afecta pe moment. Nu poti convietui o viata intreaga alaturi de un tip violent, abrutizat si dominat de o gelozie maladiva. Nu-ti bate joc de viata ta in continuare. Multa sanatate!
Bună!
Îmi pare rău să aud că ți se întâmplă toate acestea. Te rog, fă-ți cel mai mare bine posibil ție şi rupe această relație toxică. Un băiat ce face aşa (te bate, te jigneşte, te înjoseşte) nu se va schimba NICIODATĂ. Va fi un animal tot restul vieții lui. Pur şi simplu nu te merită. Mult noroc în găsirea unui bărbat care să te respecte şi să te iubească!
Nu pot sa ma despart de el pentru ca ma ameninta si pentru ca face urat. cum sa scap de el cand eu l am blocat peste tot, iar el vine la mine cu floare sa ne impacam si intra la mine in camera? nu vreau sa le spun parintilor ce mi-a facut pentru ca sigur ar chema politia si nu vreau sa i fac rau
Nu îi faci tu, dar el îți face. Chiar îți place sadomasochismul acesta?
Mi se rupe efectiv sufletul.
Este o relație toxică, draga mea. Gândește-te puțin.Îl ierți în continuare, vă căsătoriți, faci copii. Iar el nu se schimbă(niciodată bărbații care îsi bat femeile nu se schimbă).Iți crești copiii în bătăi, în certuri. Ai spus că nu le spui alor tăi că vor chema poliția. Dacă Doamne ferește iti dă una intr-o zi și te bagă in mormant? Sau rămai paralizată pe viața. Tu esti cea mai importanta, nu el. Nouă ne este ușor să vorbim, ce este în sufletul tău doar tu știi. Esti tanara, nu te lăsa lovita, nu meriti asta. Te implor, spune-le alor tăi, desparte-te de el, scumpa fată. Ai spus că nu ai psiholog in oras. Cauta pe net, sunt psihologi care fac terapie online. Sau o alta varianta ar fi sa vorbesti cu un preot, și el pot fi un bun psiholog. Inca o data, nu te lasa calcata in picioare de el, iti va părea rau mai tarziu, nu iti risipi tineretea.Ia un ordin de restrictie, desparte-te de el.Iti doresc tot binele din lume și sa te desparti de el, scumpa mea.
Mi-am recitit povestile scrise aici, pe TPU si ti-am vazut comentariul, mi-ai zis ca ai plans si am ramas impresionat, m-ai facut curios sa vad cine esti, ce esti, si am intrat aici ca sa iti citesc povestea ca sa zic asa. Daca mi-ai citit povestea, stii ca am suferit mult in adolescenta, si asta pentru ca nu reuseam sa fiu pe plac fetelor, imi doream atat de tare sa am pe cineva langa mine, ca sa ii pot darui ce am eu mai bun, iubirea intr-un cuvant. Ma simteam fix ca un om legat de un copac de cateva zile, fiindu-mi foame si sete, si din cand in cand mai veneau in fata mea niste oameni si mancau ca sa imi faca in ciuda. Nu stiu daca am putut sa reproduc sentimentul atat de bine ca sa il poti inteleg, dar iti spun doar ca ai reusit sa imi readuci aminte citindu-ti povestea, de momentele cand stateam si sufeream si nu intelegam de ce nu pot fi iubit si nu pot iubi o femeie, de ce mi-a fost destinat sa sufar din cauza asta.
In timp ce citeam imi imaginam cum ar fi fost daca chiar as fi intalnit o fata ca tine, care sa ma iubeasca cum il iubesti tu pe baiatul asta. Efectiv nu imi pot imagina ce sentimente puternice ar fi putut exista intre 2 persoane care ar fi dorit sa daruiasca iubirea neconditionata unul fata de altul.
Iarta-mi iesirea, am simtit nevoia sa scriu asta. Acum in legatura cu problema ta, sfatul meu e sa renunti la el, nu te pierde in idea ca nu vei gasi pe altcineva, mereu vei gasi, esti doar mica, si nu ai inca experienta necesara ca sa intlegi ce vrei, nu ii mai da atentie, nu il mai baga in seama, o sa isi piarda interesul. I te-ai oferit prea mult, iar acum el crede ca te detine, ca esti a lui, dar nu la modul de iubita, ci de umplere a egoului lui, si nu poate sa conceapa ca te pierde, din cauza ca asa functioneaza egoul, nu vrea sa fie atacat.
Sunt si eu de acord ca cel mai bine ar fi sa te desparti de el. Daca acum te bate, si te bate din chestii neinsemnate, cum poti sa iti imaginezi un viitor cu el.Fii sigura ca este deja o obisnuinta sa dea in tine.Mai ales din prostii de genul.Le poti spune parintilor tai ca s-a racit relatia si nu mai merge si ca va despartiti, nu trebuie sa le spui cu detalii sa se ajunga la politie.Alta solutie nu prea ai
Parerea mea e ca ar trebui sa ii dai linkul acestei postari.
Daca accepta si se schimba bine, daca nu desparte-te de el (chiar si cu interventia politiei daca e nevoie)
Stiu ca nu o sa fie usor insa asta e cea mai buna varianta