Nu,nu esti insarcinata.
La femeile care nu doresc sa ramana insarcinate, carora le este teama de o eventuala sarcina (aceasta se intampla de obicei la inceputul vietii sexuale) cand fata care abia a devenit femeie nu are suficienta experienta, in cazul adolescentelor, a femeilor care nu si-au luat masurile adecvate de contraceptie, poate aparea fenomenul de "sarcina falsa".
Stresul provocat de teama unei sarcini determina dereglari la nivelul hipotalamusului si al sistemului endocrin ce provoaca simptome de sarcina, false.
Sarcina fantoma, numita si pseudocyesis (de la grecescul pseudos- fals si kyesis- sarcina), este situatia in care o femeie are simptome si semne de sarcina reale, precum si convingerea ferma ca este insarcinata, cind, in realitate, nu este. S-au intalnit cazuri si cu femei care erau convinse ca au o sarcina avansata, chiar si in luna 5-6, cu abdomenul umflat corespunzator marimii unei sarcini reale!
Pe langa acestea, simptomele de sarcina falsa pot fi provocate de anumite probleme de sanatate reale, in special o disfunctionalitate a ovarelor, care provoaca umflarea uterului, dereglarea menstruatiei, etc, dand femeii impresia ca este insarcinata.
Aceste femei pot parcurge toate simptomele comparabile cu cele ale unei adevarate sarcini: incetarea (intarzierea) menstruatiei, greturi, sani durerosi, stari de voma, luare in greutate, pofte alimentare, oboseala, cresterea abdomenului etc.
Fetele foarte tinere, femeile tinere sau cele mai in varsta, care nu pot avea copii si care nu pot accepta usor acest lucru, sunt cele mai predispuse la a avea o sarcina falsa.
Sarcina falsa isi gaseste cel mai adesea originea in problemele familiale sau in probleme de comportament. Suportul moral este foarte important in acest context, iar daca problema sarcinii false este acuta si se repeta o terapie se poate dovedi a fi cea mai buna solutie. In felul acesta se evita si eventualele recidive.
Astazi, cu testele de sarcina moderne, se poate dovedi foarte repede lipsa sarcinii. In cazul unei sarcini false, testele de sarcina sunt negative, iar in ciuda semnelor de sarcina pe care ea le percepe, femeia descopera ca nu este insarcinata. In acest moment sustinerea psihologica, mai ales din partea partenerului, este necesara mai ales pentru femeile care isi doresc un copil.
Miscarile active fetale pe care femeia crede ca le percepe in uter, sunt, de fapt, miscari peristaltice intestinale si/sau contractii involuntare ale musculaturii abdominale.
Acum ca stii, linisteste-te!
NU esti gravida!
Apuca-te de chestii sexuale cand sti cum se fac copii.
Stai linistita.
Poi stai calma ca daca nu a ejaculat in tine nu e nici o problema si mai ales ca ti-a venit menstruatia 2 luni la rand.Probabil ai niste dereglari hormonale, asa mi s-a intamplat o faza d'asta bine nu chiar asemanatoare si dupa ma gandeam foarte mult la asta si din cauza ca eram stresata imi induceam starile. Adica pur si simplu ma agita dar eu aveam niste dereglari hormonale.
Da dar doar dacă după ce a ejaculat prietenul pe mîna ta, ai dus o acolo(mîna). Altfel nu. Ci poate ai dereglări hormonale.
Pai ma fata, daca nu ai avut futai mai pe romaneste, cum dracu sa ramai gravida?
Capul tau e gol?
Din moment ce spui ca nu ai avut act sexual de ce esti ingrijorata? Sau poate nu stii ce inseamna un act sexual cauta in manuale de specialitate si vorbim.Eu totusi cred ca nu stii ce-i un act sexual, daca la-i satisfacut cu mana nu esti insarcinata stai linistita
HappynewCenusa întreabă: