| TazoCristi a întrebat:

Stiu ca s-a mai discutat problema cu fimoza dar eu tot nu am inteles. De exemplu eu pot sa decoltez capul penisului complet atunci cand nu este sculat (Scuzati limbajul) iar atunci cand este cam trei sferturi din el ramane acoperit de preput.
Am inteles si faptul ca in timp se largeste dar cam cand se intampla acest lucru? (am aproape 16 ani). Si nu am dureri in timpul urinarii.

3 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Decalotarea in stare flasca (cand penisul nu e in erectie) e irelevanta. Importanta e decalotarea in stare de erectie, atunci stii daca ai sau nu fimoza si in ce masura. Exista cazuri cand preputul pare aproape sudat si nu se decaloteaza deloc si atunci sigur necesita interventia medicului si cazurile in care decalotarea e posibila doar partial si e dureroasa, preputul nefiind suficient de elastic sa poata fi tras complet inapoi pana sub capul penisului.

In aceste cazuri, de mute ori se largeste prin exercitiu. Decalotari continue sub apa calda, folosirea unor creme emoliente pot ajuta.

Mai exista cazurile in care preputul poate fi tras complet inapoi, cu putin efort insa acesta "stranguleaza" penisul, adica ramane foarte strans si daca nu e tinut cu mana acopera din nou capul penisului ca un elastic.

Decalotarea normala trebuie sa aiba loc complet atunci cand penisul e in erectie, pielea preputului sa se poata extinde aproape de maxim in special cand e lubrifiata si sa nu existe discomfort sau durere.

Pana la 16 ani orice preput ar fi trebuit deja sa se elasticizeze suficient. Daca te afli in oricare din situatiile in care in erectie decalotarea e incompleta si imposibila de completat fiind dureroasa trebuie sa stii ca problema se rezolva foarte usor in mod chirurgical si e necesara altfel cand iti vei incepe viata sexuala penetrarea poate fi dureroasa.

Fimoza nu are legatura cu urinarea decat in cazurile rare in care preputul are un aspect sudat, inteleg ca nu e cazul tau.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din PĂCATE, cel mai probabil, ai fimoză :(


În cazul în care, într-adevăr, este vorba de fimoză, atunci - în majoritatea cazurilor ( depinde de gravitatea afecţiunii, gradul acesteia ) - NU se pot întreţine relaţii sexuale ( în mod normal )!

Şi, NU se forţează decalotarea deoarece există riscul unor complicaţii : parafimoză ( foarte GRAVĂ )!


Vezi detalii la linkul :
http://www.contraboli.ro/fimoza-cauze-simptome-diagnostic-tratament/

http://paveladrianionel.medlive.ro/2012/03/10/fimoza/

http://www.romedic.ro/fimoza-si-parafimoza

Cel mai indicat este un control la medicul specialist urolog, pentru confirmarea diagnosticului şi tratamentul adecvat.

În general, NU se efectuează intervenţia chirurgicală, ci se prescriu anumite creme cu antibiotic sau corticosteroizi ( ex: Betametazona/Betaderm ).


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistit, nu ai fimoza! Pe langa raspunsul excelent al lui AlexanderAdrian, ai mai putea citi articolul de pe Wikipedia (in romaneste).