| ascris a întrebat:

sunt aici in speranta ca voi primi un sfat in legatura cu o problema careia cu cat incerc sa ii gasesc o solutie, cu atat imi ridic mai multe probleme.
Numele meu este Razvan am 26 de ani si sunt impreuna cu prietena mea de 4 ani. 4 ani frumosi in care am crescut impreuna si am trecut prin multe.
Din pacate insa, cu toate ca o iubesc si ar fi ultima persoana careia as vrea sa ii fac rau in aceasta viata unele lucruri s-au schimbat dealungul timpului si acum am dubii ca relatia noastra mai merge pentru ca amandoi ne dam interesul si nu doar datorita faptului ca suntem de mult timp impreuna, ne cunoastem etc...
Si cum toate acestea nu sunt de ajuns in ultima perioada am cunoscut pe altcineva cu care ma simt diferit si nu ma refer ca e ceva nou pentru ca sunt constient ca toate lucrurile noi vor deveni intr-un timp "vechi".
Acum, daca cineva imi poate oferi un sfat cu privire la ce ar trebui sa fac, i-as fi nespus de recunoscator.
PS. daca va puteti abtine de la comentarii ironice va multumesc mult

Răspuns Câştigător
| pink10 a răspuns:

Stiu...Am cunoscut un baiat ca si tine...Din pacate "intrusa" in realatia lui cu o fata de 3 ani eram eu.Am incercat o saptamana, dupa aceea mi-am dat seama ca indiferent de cat de bine se simtea el in compania mea [ o copila de 15 ani pe atunci ] inima lui nu putea fi alaturi de mea sad
Am renuntat si l'am sfatuit sa nu renunte la fata care il asteapta acasa de 3 ani happy Asa a si facut! Chiar daca el a spus la inceput ca relatia lor nu o sa mai tina, au ajuns la 4 ani big grin
Eu am ramas amica cu el, cat si cu ea happy
Din punctul meu de vedere, nu renunta la iubita ta! Aveti atatea amintiri, vise! O sa vezi ca totul o sa fie spre bine! Doar inchide ochii in fata " ispitei " de acum happy
Sper ca te'am ajutat happy
Scz daca am scris gresit, dar m-am cam grabit blushing

7 răspunsuri:
| John_7502 a răspuns:

Acum totul depinde de tine daca nu te mai simti atras, interesat, sau pur si simplu este o obisnuinta pentru voi de a sta impreuna mai bine ii explici cu frumosul ca desi a-ti avut un timp indelungat frumos cu bune cu rele nu va mai atrageti nu va mai interesati unul de altu etc gasesti motive daca intr-adevar nu o mai iubesti si daca intr-adevar o iubesti sau tii sau faci sacrificii (ca asta inseamnca dragostea sacrificii si incredere) pe cealalta te duci la respectiva!

| nicaruaga a răspuns:

Incearca sa rupi legatura cu acel "Altcineva", si gandeste-te cat mai mult la lucrurile care te-au facut sa zambesti in relatia ta, si incearca sa retraiesti unele momente cu ea, si sa incerci lucruri noi cu ea: sa mergi intr-un loc in vacanta cu ea, activitati noi, chiar si sa joci fotbal cu ea, experiente sexuale noi, orice te face sa te gandesti si mai mult la ea, si incearca sa te comporti cu ea cum te comportai cu ea la inceputu relatiei cand incercai sa o impresionezi si sa o faci sa se simta importanta, pentru ca va intari si mai tare relatia intre voi, si te va face sa iti aduci aminte cat de tare o iubesti

| TitiDrLove a răspuns:

Daca ai experienta de 4 ani cu actuala suntem constienti ca ati trecut prin multe,deci sunteti un cuplu care stie sa lupte si care doreste multa armonie. Daca te simti inca atras de actuala si crezi ca ar putea tine relatia mult cred ca ar trebui sa ramai cu ea si sa nu risti o noua experienta care ar putea insemna doar atractie fizica sau doar prietenie, fara intelegere, incredere si celelalte de care ai parte acum + Ca e varsta la care ar trebui sa te si insori.Iti sugerez sa nu pierzi timpul aiurea si sa ramai asa cum esti.Se poate sa fie doar o obsesie si nimic mai mult iar in curand sa te trezesti din vis si sa realizezi ca a fost in capul tau o prostie.Ai grija sa nu regreti.iti sugerez sa ramai cu actuala...

| lo a răspuns:

De ce sa strici ceva frumos pe care chiar tu(impreuna cu ea)v-ati chinuit sa il construiti.Trebuie sa treci peste acest mic impas, peste aceasta ispita, tentatie...pentru ca este pacat sa dai cu piciorul la 4 ani de relatie.In ziua de azi este cel mai uspr sa mergi din floare in floare dar sa menti o relatie lunga si frumoasa implica multe responsabilitati,sacrificiu dar si raspletile sunt pe masura, iti ofera un echilibru, un control asupra vietii.In relatia voastra probabil s-a instalat rutina(ca in majoritatea relatiilor lungi)luti.va o vacanta voi doi,o mini luna de miere. faceti lucruri noi, distractive, interesante.Mentine flacara aprinsa.nu o stinge ca te vei regasi in intuneric, singur cu regrete. Sper sa faci alegerea cea buna, chiar daca este dificil.

| Honeybunny a răspuns:

Nu prea cred ca o iubesti daca placi pe altcineva.sau o iubesti si treci printr'o faza pe care ai putea sa o regreti.ai grija pentru ca s'ar putea ca noua persoana sa nu fie atat de compatibila cu tine si sa fie doar ceva de moment,in schimb sti ca daca relatia cu actuala a durat atat de mult inca mai are potential sa dureze. oricum faceti ceva nou si amuzant ca sa va mai ridice entuziasmul pentru relatie,mergeti de exemplu co cortul sa vezi din nou cum e sa stai doar tu cu ea,sa povestiti, sa faceti dragoste, si poate ti se vor mai limpezi gandurile.succes

| cat18 a răspuns:

Pai stii cum e totu e frum la inceput si un sentiment aparte pentru ca e chestia aia cand te chinui sa cuceresti pe ceva.nu stiu ce sa iti spun tu stii cel mai bine ce e bine pentru tu pentru voi, dar gandeste-te la cei 4 ani gandeste-te cate a fc ea pentru tu gandeste-te ca ai pe ceva care te iubeste si gandeste-te ca la voi deja e iubire nu e o simpla pov dintre 2 indragostiti.dar na asa cum ti am zis u stii cel mai bine ce vrei si ce simti.eu te sfatuiesc sa iti iei timp liber de cateva ore te duci undeva in aer liber unde e liniste si sa fii singur si sa te gandesti bine la ce vrei sa fc sa ramai cu ea sau sa incepi sa iti cauti fericirea in alta parte pentru ca sa nu iti para rau mai tarziu pentru ca stii vb aia "pana nu pierzi pe ceva nu iti poti da seama ce ai avut."sper ca ti am fost d ajutor.:p

| ascris explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite mi-au fost de mare ajutor insa mai am o intrebare. Poate avea o relatie un viitor atata timp cat tot ceea ce te leaga sunt amintiri din trecut? Cand la inceput erai dispus sa renunti la tot pentru ea, si ai facut-o, insa atunci cand i-ai explicat ca anumite lucruri nu merg ai ramas doar cu niste promisiuni de moment si niciodata mentinute? Nu ma intelegeti gresit, nu caut nod in papura pentru ca nu pun problema daca una este mai buna decat cealalta insa consider ca intr-o relatie trebuie sa stii sa vezi dincolo de interesele proprii si sa oferi celui de langa tine exact acelasi lucru pe care tu il astepti de la el.