anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt băiat si nu ma masturbez aproape deloc, adica ultima data cand am facut-o a fost acum 6 luni si as vrea sa stiu daca asta ma afectează cumva laughing) sau nu stiu, daca efectiv imi poate afecta ceva sau daca aveți voi recomandări in sensul daca e ok ceea ce fac sau nu laughing)

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Autosatisfacerea ocazionala prin masturbare are un rol benefic pentru organism indiferent de sex sau varsta fiindca nu induce efecte negative. Pentru informarea ta citeste raspunsul urmator.
Chiar si in zilele de azi, cand subiectele despre viata intima au inceput sa fie din ce in ce mai des discutate/dezbatute, atat in societate, cat si pe retelele desocializare, etc, masturbarea continua sa fie un subiect tabu in randul majoritatii populatiei. De obicei, oamenii refuza sa discute despre viata lor sexuala, din jena si pentru ca este in continuare considerat un subiect mult prea intim de abordat. De aceea, este lesne de inteles de ce mai apar intrebari unele mai ciudate decat altele legate de masturabare, de genul:
-- „Este bine ca masturbarea sa fie practicata cu regularitate?"
--„Exista o limita de varsta pana la care se poate practica?" ori,
-- ''Este un pacat de moarte asa cum zice biblia sau preotii?",
--''Daca imi frec ''scula'' imi va creste par in palma? pot deveni balbait? sau pot sa orbesc?, ori sa nu mai cresc, sa raman pitic"".
Astfel de intrebari trezesc/starnesc reacții care mai de care mai diverse si mai diferite. Insa, pe langa toate posibilele dipute, contraziceri, diferende, de regula pareri contrare privind masturbarea, pentru a se putea face o analiza obiectiva a acestei ativitati practicate de foarte multa lume de ambele sexe si de toate varstele, trebuie luate in calcul studiile si cercetarile atat stiintifice cat si cele medicale. Potrivit studiiilor publicate, masturbarea si/sau pregatirea orgasmului determina organismul sa produca si sa elibereze mai multi hormoni, printre care sunt endorfina, dopamina si oxitocina, adica asa numitii hormoni ai dragostei, fericirii sau bunei dispozitii (de care preotii in mod absolut sigur nici nu au auzit in viata rolling on the floor ) Producerea acestor hormoni duce la scaderea hormonului cortizon cel care este responsabil de starile de irascibilitate, anxietate si/sau de stres care pot sa apara zilnic. Despre alte beneficii care se produc la nivelul psihicului si mintalului fiecarui individ, poti afla accesand si lecturand materiale stiintifice si medicale existente pe internet (nu le gasesti in biblie). Iar convingerile potrivit careia se produc toate nenorocirile posibile dar si imposibile, sau ideile ca s-ar pierde energia din cauza elimarii vitaminelor si a mineralelor din corp prin sperma ejaculata reprezinta o convingere eronata, gresita a unor imbecili retardati. rolling on the floor Multa sanatate!

| mihai69 a răspuns:

E mult prea puțin, dar oricum nu te afectează cu nimic.

| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".