| anky_8375 a întrebat:

sunt disperata. va rosg sa ma ajutati. acum o luna am luat pilula de a2a zi. apoi dupa vreo 2 saptamani s-a spart prezervativul dar nu el nu a apucat sa se termine. si de 4 saptamani nu mi-a venit menstruatia. e posibil sa fiu insarcinata? sau s-a dereglat menstruatia de la pilula de a 2a zi?

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fi atat sarcina cat si dereglare de la pilula de a doua zi (sanse aproape egale, mai probabil totusi dereglare). Eu zic sa faci maine un test de sarcina din prima urina de dimineata (desi e cam devreme) si apoi, indiferent de rezultat, sa te duci neaparat si urgent la ginecologul care ti-a recomandat pilula de a doua zi. In ambele cazuri (sarcina sau nu), situatia este destul de serioasa si necesita consult de specialitate.

| catthshshshs a răspuns:

Ma scuzi, dar eu sincer nu inteleg absolut deloc faza asta cu spartul prezervativului! Ce fel de prezervative foloseste lumea asta? La 50 de bani?sad
Si eu il folosesc de vreo 4 luni dar nu am patit deloc asa ceva. Nu mai folositi din alea ieftine ca alea va dau dureri de cap.Va recomand Durex.

| soricica a răspuns:

Nu cred ca ai ramas insarcinata, oricum un test de sarcina e bine venit, ca sa te linisteti. Eu cred ca e o dereglare hormonala de la pilula de a 2 zi. Si eu am luat o data si mi-a intarziat vreoo 2 saptamani, dar dupa a fost totu ok.
Ca sa nu mai stai cu frica in san, du-te fuguta la farmacie si ia un test de sarcinawinking, si ai sa scapi de dubii.
Bye:*

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru inceput poti sa-ti iei un test de sarcina. Daca testul arata negativ asta inseamna ca menstruatia ti s-a dereglat. Pentru a sta linistita poti lua de la farmacie 10 pastile de duphaston (se iau cate 2 pastile pe zi)-deci 5 zile. Dupa aceste 5 zile (cel tarziu ziua a 7-8 iti va veni menstruatia). Depinde si ce varsta ai...in cel mai rau caz poti face hemoragie.

| Angel4ever a răspuns:

Hmmm... E cam grava problema daca ti-a intarziat deja 4 saptamani. URGENT LA MEDIC! Daca sarcina este trecuta de 4 luni sunt din ce in ce mai putine sanse sa ti se mai faca un avort. Nici un medic nu risca in astfel de cazuri. Si in plus cu cat avanseaza mai mult, cu atat suma creste! Mult noroc!

| anky_8375 explică:

Deci acu 4 saotamani mi-a venit ultima data.