| emmakiari1 a întrebat:

Sunt foarte speriata, va rog sa ma ajutati.
Din cauza neatenției mele, am luat 2 pastile karissa in aceeasi zi. Eu am inceput folia intr-o vineri si dupa o saptamana, speriata am luat pastila de joi(dinainte de vineri cand am Inceout ) adica pastila nr 21, crezând ca am inceput de joi si am uitat sa o iau. Sunt protejata? Sau exista riscul sarcinii? Îmi voi cumpara o noua folie sa înlocuiesc pastila cu nr 21? Daca iau 22 pastile mai sunt protejata?

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Până la urmă, NU am priceput dacă ai luat greşit pastila ( în sensul că ai luat tableta de joi în locul celei aferente zilei de vineri ) sau ai luat 2 tablete în aceeaşi zi ( cum reiese din altă întrebare anterioară )! sad

În primul caz, NU e nici o problemă ( cu condiţia de a NU mai lua încă o tabletă în aceeaşi zi ) deoarece tabletele au aceeaşi concentraţie şi NU contează ziua "de marcaj" ( marcajul este orientativ, doar pentru a vă ajuta la administrare )!

În al 2-lea caz este valabil răspunsul pe care ţi l-am dat la întrebarea anterioară...

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu reprezenta un risc de sarcina uitarea unei pastile 24 de ore, puteai continua fara sa iei doua, ai facut o greseala.

Niciodata nu te mai alarma si nu mai lua doua pastile simultan.
Daca ai senzatia de voma si dai afara, iei din nou, urmatoarea pastila.

Pana una alta, schimba ora pastilei acuma, sa fie cu circa 4 ore cum era de obicei ora stabilita.

Nul lua in seama pe @TuDorEL96

Răspuns utilizator avertizat
| precious30 a răspuns:

Mai multe detalii poti cere farmacistei, acum depinde si cum ai luat aceste pastile daca le-ai luat in urma unui sfat avizat sau ti-a spus vreo bunicuta pe banca in fata blocului.

| emmakiari1 explică:

Multumesc multhappy ar trebui sa îmi iau o noua folie?