| alexa5000 a întrebat:

Buna, sunt foarte stresata și aș avea nevoie de un răspuns urgent daca se poate.
Acum 2 săptămâni, am făcut sex protejat in timpul menstruației dar s-a spart și a scăpat în mine, imediat după 4-5 ore am luat escapelle(pastila de a doua zi).
Am citit despre pastilă că poate fi luată în orice moment al ciclului menstrual și vreau să știu dacă a mai făcut cineva asta și dacă a funcționat până la urmă..nu am răbdare până la următoarea menstruațiehappy
Tin să menționez că perioada menstruației a fost începând cu 6 până în data de 11 și eu am luat pastiluța pe data de 9.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Buna.Nu prea ai de ales decat sa ai rabdare.That's how it works.

| Marius22222222222 a răspuns:

Riscant sa o faci pe ciclu

| iamprettybored a răspuns:

Bună! Da, eu am luat pastila cam în ziua a 6-a, e o perioadă în general mai safe în care nici nu prea poți concepe din ce mi-a zis farmacista, șansele sunt foarte mici.

Singurul lucru este că, de obicei după ce iei pastila sângerezi o zi două. Dar tu cum erai în timpul ciclului, probabil asta la tine n-o să se întâmple. N-ai de ce să-ți faci griji, e normal.

Și nu este adevărat că „o altă pastilă nu poți lua în viața ta" cum zice cineva aici în comentarii. Întreabă orice farmacist sau ginecolog. Poți lua pastila de maxim 2 ori pe an. E adevărat că îți dereglează ciclul fiindcă are cantități mari de hormoni, de-aia trebuie să iei una singură.

Sfatul meu, stai liniștită, șansele să fi rămas însărcinată erau deja minime, tu fiind la menstruație. Fă-ți un test peste 2-3 săptămâni ca să stai tu liniștită.

| dullcat a răspuns (pentru iamprettybored):

Poti ramane insarcinta si in timpul ciclului mentrual.Mai bine sa se stie de aceste sanse mici decat sa se propage ideea ca nu e niciun motiv de ingrijorare.

https://au.clearblue.com/pregnant/get-pregnant-during-your-period

https://www.naturalcycles.com/cyclematters/can-i-get-pregnant-on-my-period

| iamprettybored a răspuns (pentru dullcat):

Am specificat ca sansele sunt mici. Nu zero.

| ajutdoarazi a răspuns:

Daca ai luat pastila n-ar trebui sa fie o problema. daca nu ai rabdare pana la urmatorul ciclu dupa o saptaman doua poti face un test de sarcina. Noroc ce sa zic