| antoniaidk a întrebat:

Buna! Sunt impreuna cu un baiat superb, de nota 10, muncitor, iubitor, destept, frumos.Îl iubesc foarte mult dar și el pe mine la fel. El provine dintr-o familie care nu are atâția bani comparativ cu mine,tata nu are iar familia lui se comporta groaznic cu el, nu-l ajuta deloc, vorbesc urat cu el, îl supăra. Eu mereu când rămâne fără bani îl mai ajut fără sa-mi ceara ajutorul, am grija de el. Problema este ca eu am avut iubiti care tot timpul ma tratau ca pe o printesa, eu nu trebuia sa mișc un deget. In schimb între noi 2 e o relatie foarte frumoasa, dar in care trebuie sa muncești si sa lupți. Eu nu sunt obișnuita sa nu te ajute părinții si ma tot necăjesc cu el ca el mereu e supărat si abătut din cauza lor.Menționez ca nu profita de mine pentru ca chiar dacă nu are mereu bani dacă îmi doresc ceva face cumva si mi-l ia, dar uneori e obositor sa faci tu anumite chestii pentru ca el nu-si permite. El lucrează, nu pot spune ca e leneș si sta pe banii mei dar e frustrant sa câștigi mai mult decât el si sa fii tu "stâlpul familiei". Ce păreri/sfaturi aveți?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Subscriu in totalitate la tot ce ti-a spus userul "carevaescu".
A punctat extraordinar totul, ca nici eu nu puteam sa-ti spun mai bine de atat!

| Holiday a răspuns:

Daca nu are bani acum, nu e grav. Dar daca, dupa o analiza obiectiva, constati ca nu are perspective reale sa aiba nici peste cinci ani, da-i un sut in fund. Mai bine acum, decat mai tarziu. Pentru amandoi.

| VoidEternal a răspuns:

Sfatul meu e că o relație cu el te-ar ajuta și pe tine să crești ca om. Asta in condițiile in care chiar vrei și tu asta.

"problema este ca eu am avut iubiti care tot timpul ma tratau ca pe o prințesă, eu nu trebuia sa mișc un deget."

Dar dacă asta cauți în continuare, atunci toată scara ta de referință pentru un iubit bun e cantitatea de "chestii" pe care ți-o așterne la picioare.

Trebuie sa alegi intre a fi într-o relație sănătoasă în urma căreia o sa devii o persoana mai buna cu o personalitate adevărată sau a rămâne la rangul de "bijuterie a coroanei", a cărei ocupație principală este să aștepte stând pe tron următorul gest/cadou.

Una din variantele de mai sus îți hrănește vanitatea. Cealaltă, te aduce cu picioarele pe pământ și îți hrănește empatia. Pe care o alegi?

| Crackman a răspuns:

Mereu au existat problema banilor, femeia deși nu vrea sa recunoasca vrea pe unu care sa aducă pâinea în casa

| LordCristobal a răspuns:

Daca il iubesti cu adevarat nu ar trebui sa iti pese de situatia lui financiara mai ales ca nu sta pe banii tai si mai si munceste.
Parerea mea este sa nu lasi frustrarile si indoielile sa iti intunece mintea si sa il iubesti in continuare pe acest baiat.
O sa vina si soarele pe strada lui.

| carevaescu a răspuns:

Nota 10 dar sarac, deci, nu contează nota. Asta înseamnă că nici tu nu esti suficient de matură încă sa treci peste insuficiența lui financiară. Al
Sfatul meu este să reflectezi asupra principiilor tale. Apoi să iei o decizie clară. Sa-i comunici respectuos. Și mai presus de tot, să îți dai seama că om ca și tine, si nu ești mai bună cu nimic decât el. In ciuda diferențelor pe care le percepi, vei rămâne întotdeauna om ca și el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă aș mai citi încă o dată povestea ta și aș mai avea și o melodie sad în fundal, jur că aș reuși să storc o lacrimă din ochi.

E o poveste care o poți analiza și destul de tristă dar și frumoasă. Tristă cu ceea ce a pățit el și faptul că trebuie să vă loviți de acest aspect financiar, ca să nu fiți perfect fericiți împreună, acest aspect o să fie mereu un inconvenient în relația voastră, dacă tu nu vei reuși să schimbi puțin percepția, nu spun că ai fi rea sau ceva, pentru că se citește prin postare faptul că tu-l iubești și că nici nu te super deranjază, dar dacă totuși te deranjază într-o oarecare măsură, va fi riscant pentru relația voastră, deoarece, dacă el nu va reuși niciodată să avanseze în carieră și financiar și tu nu îl poți accepta complet, el se va simți mereu inferior ție și chiar dacă tu nu vei spune nimic verbal, acolo la nivel spiritual/mental fiecare va simți ce simte celălalt. Și va fi mereu frustrant.

Frumoasă ar fi povestea ta, deoarece simt că tu totuși deși ai avut totul și tipi care te țineau în puf, tu vrei să fii cu el, cu unul mai sărac și nu ești totuși discriminatoare, dar și pentru că deși el este mai sărac nu profită de tine.

Ca scriitoare aspirantă, îți spun că simt că am pus ochii pe povestea perfectă, plină de iubire, simplă la prima vedere, dar plină de analiză și complexitate.

Acum să vină și SFATUL în stilul meu.
Nu-l lăsa, dragă fată, dacă el e așa cum ni l-ai descris tu, e bărbatul tău perfect, un om cu o poveste de viață, un om cu o familie de rahat ce se va lupta pentru familia lui, aia pe care vrea să și-o întemeieze poate într-o bună zi cu tine, un tip mai sărac ca tine, dar care cu femeia lui lângă el, poate muta munții din loc. Aici intrăm în sfaturi și polilogii/scenarii.

Deci dacă salariul lui e motivul supărării tale, pune-l să învețe ceva, ceva din care își poate deschide o afacere sau poate face bani, caută-i tu un atu pe care îl poate șlefui și din care poate face bani.
Dacă nu are studii superioare, luptați-vă amândoi, să ajungă și el la o facultate și să găsească apoi ceva mai bine plătit. Dacă are și mai bine, pune-l să aplice pe un job mai bine plătit sau chiar ajută-l tu, cu o vorbă, cu orice în așa fel încât să ajungă la un job mai bine plătit.
Dacă e vorba de afaceri, iar pot dezbate o groază, vă puteți începe o afacere de cuplu, ceva în care să puneți amândoi suflet și timp. Dacă nu aveți bani, plecați în afară pentru o perioadă și poate acolo reușiți să strângeți ceva mai mulți bani, apoi vă întoarceți aici și vă faceți o afacere. Așa cum ați visat-o voi.

Știu că sfaturile mele sună mai de viitor și nu par niște sfaturi pe care le-ai aplicat azi și gata totul va fi roz, dar viața nu e roz și nici drumul către succes și eu simt pentru prima dată că voi chiar sunteți meniți să fiți împreună ăi că dacă v-ați canaliza atenția pe o carieră comună sau ceva din care să faceți bani și să nu mai simțiți frustrarea asta, veți avea dublu de câștigat, o căsnicie frumoasă în viitor cu niște oameni minunați care se iubesc dar și mulți bani făcuți împreună, dintr-o afacere și un vis la care ați pus umărul amândoi. Eu zic că o experiență de genul v-ar uni mai mult.

Clar, deciziile vă rămân vouă și mai ales ție, ce vrei să faci cu relația asta și cu el, eu doar ți-am creionat niște povești optimistice și ți-am lăsat niște sfaturi idealiste, ar spune unii, dar dacă peste 5 ani mă contactezi și-mi spui că ați ajuns acolo, unde vă văd eu în povestea mea, nu mă supăr. happy

Succes, orice decizi și gânduri cât mai înțelepte! Și sperăm că nu vă veți despărți vreodată. sad happy

| antoniaidk explică (pentru anonim_4396):

M ai emoționat pana la lacrimi.Multumesc mult!

| anonim_4396 a răspuns (pentru antoniaidk):

Cu drag! happy ^^

| DeaconuCorina a răspuns:

Daca îl iubești cu adevărat, ajută-l cat poți tu de mult astfel încât el să nu mai fie frustrat că nu îl poate ajuta familia lui. Daca el muncește, așa cum spui, înseamnă că face tot ce poate că relația voastră să reziste cat mai mult.