| LadyLari a întrebat:

Sunt minora si ma mangai des dar inca sunt virgina *nu am facut "degetica"*
Dar am dorinta de a ma dezvirgina, dar nu singura.
Care e varsta potrivita la care o pot face?

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu te poti dezvirgina singura, vei fi virgina pana vei avea un partener sexual. Masturbarea este normala la adolescenti si nu dezvirgineaza.
Din punct de vedere medical, iti poti incepe in siguranta viata sexuala dupa 17 ani si jumatate. Nu e insa obligatiriu, fiecare fata isi alege varsta potrivita ei, dupa 17 ani si jumatate (daca este responabila)

| RAY a răspuns:

Eu spun sa te descoperi sexual si sa isi atingi clitorisul, iar despre sex e tot timp nu te grabi

| corbulalbrosu a răspuns:

Nu exista un asa anumit moment al vietii, sau o anumita varsta care sa poata fi considerata ca fiind propice/favorabila pentru a putea fi inceputa viata sexuala. Varsta la care apar primele impulsuri/dorinte de natura sexuala depinde de mai multi factori care sunt atat biologici cat si socioculturali, in anumite cazuri de natura etnica. Insa in toate cazurile factorul primordial se dovedeste a fi momentul de incepere a activitatii hormonale, dar aceast moment difera foarte mult de la o persoana la alta. Placerea oferita de sex se poate manifesta inca din adolescenta fiindca contribuie la eliminarea stresul hormonal, dar cu toate acestea nu este recomandat d.p.d.v. medical si stiintific inainte de atingerea unei maturizari, fizice, prihice si mentale chiar si doar partial definitive. Multa sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista o varsta potrivita. Dar asta nu inseamna ca e normal sa se faca sex la varste mai mici de..nu stiu.15-16 ani..parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti face oricand
Apropo, poti sa te freci la clitoris si nu te dezvirginezi

| Aika十六 a răspuns:

Oare care este? De ce, sa nu iti pierzi virginitatea la casatorie? De ce, sa o mai faci cu inca 2-3 insi si la casatorie sa nu faci sex doar cu sotul ci si cu ceilalti fostii in capul tau. Si asta se va intampla toata viata. Actual sexual nu este un joc. Ce semanam aia culegem. Esti tu pregatita, sa iti asumi lucrurile care se vor intampla, fara ca dupa aceea sa intrebi, dar de ce eu? Astea sunt doar niste simple placeri false, nu inseamna nimic, sunt trecatoare si de scurta durata. Vei ramane cu un gust amar, cand vei intalni persoana, cu care vei vrea sa iti intemeiezi o familie, si va zice "ups parca a mai trecut cineva pe aici"... Dar in fond si la urma urmei, vei avea un sot exact asa ca tine. Atragem ce-a ce suntem. Poate ramai gravida, poate ai norocul de vreo boala sau cine stie.
Ar fi bine sa te informezi cum trebuie, asta daca nu vrei sa ratezi totul, din cauza unor amarate amagiri.
Pa, pa!

| Laura a răspuns (pentru Aika十六):

Eşti dobitoc.

| Aika十六 a răspuns (pentru Laura):

Se prea poate, stimata domnisoara sau doamna. Dar, de ce va ofticati domnita?
Puteti sa stati linistita, ca pe dumneavoastra in dobitocenie, inca nu v-am intrecut.batting eyelashes
Pa, pa!

| FluturasulVesel a răspuns:

Multi zic ca e potrivit la 14-15 sa te dezvirginezi deoarece himenul e mai dezvoltat! Documenteaza-te de pe noi fetele.ro!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru FluturasulVesel):

Draga Fluturas, NU exista nici-o legatura intre HIMEN si DEZVIRGINARE. Lezarea sau ruperea acelei pielite care acopera intrarea vaginala care este denumita HIMEN, cu degetul sau un obiect introdus in vagin se numeste DEFLORARE. Si pentru a intelege care este diferenta dintre cele 2 cuvinte, sau notiuni trebuiesa stii ca DEZVIRGINATREA este un concept de natura psihica si/sau mentala care apare in momentul in care un PENIS este introdus in VAGIN insa acest lucru nu lasa absolut nicio urma palpabila, vizibila decat doar una de natura psihica, mentala. In schimb, in cazul DEFLORARII prin ruperea himenului ramane o urma obiectiva care este vizibila, palpabila, definitiva care nu poate fi negata sau mascata. Concluzia finala; prin maturbare intravaginala se poate produce DEFLORAREA insa NU se produce si DEZVIRGINAREA. happy