Ce intrebare stupidă! Ca si cum as putea sa merg cu masina daca nu am benzina in rezervor? Of, ce „grele" este limba romana.
Fara contact sexual nu ai cum sa ramai. Daca ai contact, poti ramane chiar daca ai facut avort.
Daca nu ai avut contact sexual, evident ca nu poti ramane insarcinata.
Dar daca ai sex imediat dupa avort, poti ramane insarcinata imediat.
In orice caz, 1 luna de zile, pana la ciclul urmator, este interzis sexul, pentru ca organele tale reproducatoare sa se refaca!
Indiferent de varsta si de cunostintele avute in aceasta problema, ar trebui sa fii deja informata corect in privinta procreerii. CONCEPTIA. adica procesul prin care i-a nastere si se formeaza o noua forma de viata, reprezinta un proces destul de complicat care se poate realiza doar daca se produce : intalnirea dintre un SPERMATOZOID provenit din sperma ejaculata in vaginul femeii de catre barbat la terminarea unui act sexual, cu un OVUL viabil existent in uterul femeii intr-un anumit moment foarte precis din cadrul ciclului menstrual si intr-un rastimp foarte scurt de cel mult 24 de ore. Reiese ca acea ''intalnire'' in mod obligatoriu trebuie sa se produca FIX la momentul si locul potrivit. In consecinta procesul concetiei poate fi descries astfel : ''Pentru a se concepe un copil, sperma trebuie sa fie ejaculata in vaginul femeii, cat mai aproape de cervix (colul uterin), adica in apropierea intrarii in uter. Intre vagin si uter exista un canal prin intermediul caruia se realizata legatura dintre cele 2 organe. In mod normal in cea mai mare parte a ciclului menstrual legatura este intrerupta, fiindca canalul din cervix este inchis, blocat de catre un dop/baraj, care este format din mucusul cervical infertil cu o constitutie densa, vascoasa, lipicioasa care are rolul de a impiedica si a NU permite ca spermatozoizii (bacterii, microbi, virusi, etc) sa treaca din vagin in uter. Legatura dintre vagin si uter este eliberata/deblocata doar pe parcursul celor 5-6 zile ale perioadei fertile a ciclului menstrual. Pe perioada acestor cateva zile, mucusul cervical devine FERTIL adica din ce in ce mai fluid si astfel acesta ''topeste/dizolva'' dopul existent si deblocheaza trecerea dintre vagin si uter. Acest proces de deblocare a trecerii prin canalul existent in cervix, se produce pe perioada celor 5-7 zile situate inaintea ziei de ovulatie, cu scopul de a permite unui numar cat mai mare de spermatozoizi sa treaca din vagin in uter. Doar 1 singur (foarte rar mai multi) spermatozoid, cel castigator al cursei cu obstacole, reuseste sa penetreze membrana si sa fertilizeze nucleul ovulului prin procesul denumit fecundare. Ovul fecundat porneste intr-o calatorie de 8-10 zile si migreaza din trompa uterina in uter si la un moment dat se implanteaza in ''captuseala'' existenta pe peretele uterului denumit endometru. Imediat dupa implantare, ovulul incepe sa se dezvoltarea si va cresterea cu ajutorul hormonilor, pana in momentul in care se transforma si devine embrion. Placenta formata preia hranirea embrionului si ulterior a fatul care dupa o dezvoltare de 38 de saptamani (aproximativ noua luni) de la concepere, devine un copil complet dezvoltat si este gata/pregatit sa fie nascut. Probabil ca aceste explicatii oferite te vor face sa intelegi modul prin care se formeaza si ia nastere o noua forma de viata. Multa sanatate!
Nu. Daca nu ai avut contact sexual cu un baiat care sa te penetreze vaginal si sa ejaculeze in vagin.
Ma in general indiferent de circumstante, cat timp nu ai avut contact sexual nu poti ramane insarcinata: fie ca tocmai ai avut o intrerupere fie ca nu.