| Ana9220 a întrebat:

Bună, sunt nelămurita. Mi-a venit ciclul mai devreme cu exact o săptămână, mi-am facut un test de sarcina și a ieșit negativ. Chestia e ca am simptome ca și cum as fi gravida. Am dureri de cap, mă simt obosita, dorm destul de mult. Amețeli, pofte, mă dor tatele, dureri de spate, schimbări de dispoziție... oare e posibil sa fiu insarcinata și sa nu arate ăsta pe testul de sarcina?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Cel mai probabil, testul de sarcina a fost facut mai devreme cu cateva zile fata de momentul oportun/indicat de a fi efectuat. Pentru ca rezultatul testului de sarcina sa fie : valid, valabil si cotrect in proportie de peste 98-99% acesta se efectueaza dupa trecerea a MINIM 21 de zile de la data ovulatiei, atunci cand aceasta data este cunoscuta, in caz contrar cele 21 de zile se numara fata de data la care a fost intretinut ultimul act sexual neprotejat in urma caruia se putea forma sarcina.
Primele SIMPTOME de SARCINA care sa fie reale/adevarate, in cazul tuturor femeilor care sunt in mod sigur insarcinate, pot sa apara cel mai devreme doar dupa ce sarcina a implinit varsta de 6-7 saptamani, adica aproximativ dupa trecerea a 2 luni fata de data la care a inceput ultima sangerare menstruala.
In cazurile/situatiile ''incerte'' testul de sarcina se efectueaza din nou dupa trecerea a minim 4-5 zile. Multa sanatate!

1 răspuns:
| Andreeush a răspuns:

Mai fă încă un test sau mergi la medic.