Întrebarea ta este oarecum ambiguă, fiindcă nu înțeleg ce ai dorit să zici cu „prietenul meu are aproape 2". Te referi la faptul că are 20 de ani, că e cu 2 ani mai mare ca tine, sau că sunteți de 2 ani împreună?
Revenind la postarea ta; dacă nu te consideri suficient de pregătită, nu face acest pas.
În primul rând trebuie să fii informată despre începerea vieții sexuale de la vârste fragede și metodele contraceptive, după aceea trebuie să te simți pregătită atât d.p.d.v. psihic, cât și d.p.d.v. fizic.
Ai un prieten înțelegător, care te așteaptă oricât ar fi nevoie!
Atunci, care-i motivul pentru care vrei să te grăbești?
Răbdare, ai tot timpul din lume.
Baftă!
In primul rand acesta nu este un blog, este o comunitate! si cum adica prietenul tau are aproape 2. nu prea am inteles dar in fine. daca ai spus ca nu pune presiune asupra ta pe tema asta ce sa ii mai spui, e foarte bine ca face asta. daca tu vrei sa faci pasu asta fa-l. daca nu vrei. nu ii poti spune nimic ca el oricum va fi de acord.
Cred ca a vrut sa spuna ca are aproape 20 de ani sau probabil 20+in fine. Trebuie sa te gandesti bine la acest lucru si sa iei o decizie cat se poate de corecta. In ce ai scris tuh acolo se vede ca nu te simti inca pregatita pana cand nu te vei simti ca organismul tau este pregatit nu o face. Trebuie ca tuh sa te simti bine si sa fii convinsa 100% cand vrei sa faci acest lucru. Pretenul face foarte bine ca nu insita fiindca stie ca numai cand te simti pregatita o vei face. Nu te teme el nu se va supara ca nu vrei sa o faci acum el te iubeste! Sall si sper ca te-am ajutat!
Este foate bine ca prietenul tau este asa de intelegator si nu te preseaza.Raspunsul e simplu:incepe-ti viata sexuala atunci cand te simti pregatita.Dar cel mai bine ar ca asta sa fie candva dupa 18 ani.
Daca el nu face presiuni asupra ta cu atat mai bine. Daca esti pregatita poti sa o faci, daca nu nu.Tu sti cel mai bine daca esti pregatita sau nu.Iar lui nu trebuie sa-i zici nimic, isi va da seama ca inca te gandesti sau ca te-ai hotarat sa mai astepti! Mult succes!