| medeleanualexi01 a întrebat:

Bună..sunt speriata, am avut contact sexual protejat cu iubitul meu, dar din păcate s-a rupt prezervativul și a ejaculat în mine (eram și la ovulație) iar la jumătate de ora distanta am luat pastila de a doua zi ellaone.pot ramane insarcinata?

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mare prostie ai facut ca ai luat pastila, aia este o bombă care te va deregla hormonal, nu o sa iti mai vina ciclul cîteva luni bune, si atunci vei fi si mai panicata ca o sa dai vina pe sarcină cauza întîrzîierii ciclului, dar adevarata cauza este pastila, mergi la ginecolog sa te consulte sa iti faca ecografie abdominala sa vezi desii este inca devreme sa se formeze o sarcina, fa ti peste 21 de zile un test de sarcina prin februarie după data de 15, ce varsta ai? Multa sanatate.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Mare prostie ca ai luat pastila. (e bombă hormonală care iti dereglează tot ciclul si poate avea efecte secundare). Pastila de a doua zi NU funcționează dacă erai deja pe ovulație deoarece ovulul deja a ieșit din ovare si pastila de a doua zi e pentru a întârzia/opri ovulatia din acea lună. Sunt sanse foarte mari să fi însărcinată.

| Robert2526 a răspuns:

Nu ramai insarcinata, din mai multe motive

- nu poti determina exact momentul ovulatiei, foarte putin probabil sa fie exact momentul ala
-chiar si daca esti ovulul a fost eliberat, pastila are inca efect, pentru ca modifica mucoasa uterina si implantarea este imposibila.

PS: Nu este o bomba hormonala, afost un accident nefericit si foarte bine ai facut ca ai luat pastila
PS2: o sa iti intarzie menstruatia aproximativ 10 zile
PS3: peste 5-6 zile cel mai probabil o sa ai o mica sangerare ( poate mai repede daca erai aproape de momentul ovulatiei)

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cam des se rupe prezervativul pe TPU.
Cred ca nici nu-l folositi.

Poti face un test de sarcina la 21 de zile dupa ultimul contact sexual neprotejat.

| medeleanualexi01 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

De 6 luni de zile folosim, e singura data când s-a întâmplat sa se rupă

| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca poti ramane gravida, existand o marja de eroare mentionata chiar in prospectul acelei pastile, cand corpul femeii poate respinge pastila si pentru ea nu functioneaza deloc.

Pe viitor baiatul sa nu mai cumpere prezeravative cu numere atat de mari, doar ca sa impresioneze farmacista, fiindca un prezervativ mare/larg se rasuceste pe penis in timpul sexului, pana se intin de la maxim si pocneste, putand lasa femeia gravida.

Prezervtivul de masura corecta trebuie sa intre greu pe penisul erect, stand nemiscat si perfect lipit de piele, precum pielita de la salam pe salam. Numai in acest caz nu se poate sparge sau aluneca de pe penis, oferind protectie 100%.