Păi nu înțeleg, fix în momentu ăsta în care gata poți face cu „aprobarea lu Dumnezeu" sunt nemulțumiți?! )
Eh, nu e chiar asta, problema e că sunt atât de fixiști și consideră că doar ei au dreptate, și nimeni altcineva. Iar eu dacă pur și simplu nu simt să mă pun în momentul ăsta să planific nunta, și nu simțim nici sa ne căsătorim la biserică, vai doamne gata, suntem niște copii care n-au creier. Cum să-i explici unui om de genul că nu funcționezi după principiile lui și ai altă părere?
N-ai cum, și a mea e cam religioasă dar i-am arătat destul de clar că nu mă interesează să trăiesc după principiile astea și crescând și-a day seama că n-are ce să-mi facă
Okk, sunt dispusă să învăț lucruri noi atunci. Spune-mi mai multe
Comunismul nu se amesteca în viața de familie așa cum îți închipui, nu impunea dictatură acolo, așa cum pățești dta.
Este un serial TVR 1 pe You Tube din peste 100 de episoade. Ele sunt destul de cinstite și destul de bine făcute, de aici te poți documenta.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLVecK15TRiZk_SsVz74yoRa9nmTWZqg5U
Buna,
Din ce inteleg eu aici, ai vrut mai mult sa iti dam dreptate? Da, asa este, ai dreptate. Insa nu se poate schimba nimic legat de ei. Asa sunt ei, cum ai spus si tu, diferenta de generatii.
Da, nu trebuie sa ne explici motivul pentru care ai spus DA, pur si simplu, este relatia ta, si ma bucur ca ati ajuns la acest pas.
Trebuie sa intelegeti amandoi, ca... NIMENI si absolut nimeni, nu poate sa intervina intre doua persoane care se iubesc cu adevarat, doar cele doua persoane
Cu alte cuvinte, parintii tai sunt undeva, voi altundeva, iar lumea la fel, in alt loc Acum nu trebuie sa te superi pe ei sau alte lucruri, ar trebui pur si simplu sa ii lasi sa vorbeasca si atat, nu conteaza deloc ce se intampla, voi doi sa ramaneti impreuna
Te-ai stresat din cauza asta? Pai cum? Daca nu poti schimba asta? Nu ar trebui sa ii convingi de nimic, pur si simplu lasa-i sa vorbeasca, pana la urma o sa accepte ideea.
Numai bine si multa intelegere va doresc! ^_^
Mulțumim din suflet! Ne doream doar să ne fie acceptate și nouă părerile, dar dacă nu se poate, asta e. Oricum ai dreptate, nu poate interveni nimeni între noi, mulțumesc mult! Aveam nevoie de puțină susținere din exterior.
Cu drag
Un an nou fericit! ^_^
La fel îți doresc! ^.^
Felicitari draga prietena pentru cererea in casatorie, urmeaza o noua etapa a vietii tale.
Parintii tai, asa cum ii vezi tu acum ''incuiati, invechiti, fara judecata si fara ratiune actualizata'', sunt cei care te-au crescut, te-au iubit si te iubesc in continuare, si nu iti vor decat binele si sa fii fericita. Acum nu ii intelegi, ii vei intelege mai tarziu, dar va fi prea tarziu. Din spusele tale ''Nu mai suport ciocnirea asta dintre generațiile comuniste și cele democratice, și abia aștept să dispară pe vecie.'' nu stiu daca parintii tai sunt comunisti sau nu, dar intr-o zi vor disparea, intr-o zi nu vor mai fi, imbratisarile, sarutarile, vorbele in ziua aceea vor fi total inutile, zadarnice, tarzii si fara valoare, acum imbratisaza-i, acum vorbeste-le frumos si acum saruta-i, pentru ca intr-o zi nu vei mai putea oricat ai vrea, multi dintre noi deja simtim acest dor, altii il vor experimenta mai tarziu.
Parintii tai nu iti taie ''aripile'' ei incearca sa te protejeze, dupa cum probabil ai sesizat deja, nu a fost cea mai inteleapta alegere sa intretii acte sexuale inainte de casatorie, tinand cont de experientele dramatice pe care le-ai expus in intrebarile anterioare.
https://www.tpu.ro/......fost-viol/
Toate poruncile Lui Dumnezeu sunt date spre protectia noasta nu pentru a ne impiedica sa ne distram. Cum ar fi fost daca ai fi asteptat pana la casatorie si ai fi pastrat acest aspect pentru sotul tau? Toata suferinta si trauele nu ar fi existat. Dar exista situatii cu avort, copii abandonati, mult mai grave decat a ta.
Ai grija foarte mare, daca cel care te-a cerut de sotie este potrivit pentru tine sau nu, nu te lasa inselata de emotii de moment, varsta ta este frageda, analizeaza bine circumstantele, si fii atenta. Domnul sa te calauzeasca.
Parintii tai te iubesc, asa cum sunt ei, te-au crescut si iti vor binele, nu stiu nimic despre viitorul tau sot, si nici despre tine, tot ce pot deduce este din intrebarea ta. Tot ce stiu este ca Hristos va iubeste pe amandoi, chiar daca va numiti atei convinsi. Citeste noul testament, si apropie-te de Dumnezeu, nu respinge ceva ce nu cunosti, cunoaste-L pe Hristos, apoi ia decizia.
Isaia 55:6-9
Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.
Grea situație la tine in legatura cu părinți...
Sa inteleg ca nu aveai cui sa iti spui oful si ai ales sa ni-l spui noua?
Nu neaparat, dar voiam să văd părerea mai multor oameni