anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tot eu sunt.
Vreau si eu niste pareri sad
Oare ce este cu mine? Deoarece nu stiu ce am, la scoala nu ma mai descurc cum ma descurcam pana acum, din clasa a 5 a pana in clasa a 7 a. Eram cea mai buna din clasa! Dar, in schimb acum nu mai sunt la fel, de exemplu am luat primul 7 in catalog la fizica, mai am si un 8. In anii precedenti nu aveam note asa mici, aveam numai 10, 9 si rareori cate un 8. Dar acum am la greu 8 la fizica. crying crying si nu m-as simti asa de rau ca am un 7 dar un coleg din clasa a luat 9 in catalog ( nu merita 9 dar i-a pus profa ca nahh tine cu el ). Incep sa simt ca colegul asta e mai destept ca mine crying, eu m-am invatat sa fiu cea mai buna mereu crying
azi am dat simularea la mate si nu stiu ce am patit m-am panicat cand am vazut simularea si am inceput sa plang si nu m-am putut concentra si am gresit o gramada ( chiar nu stiu ce e cu mine deoarece "eram" cea mai buna la scoala ), dar, in schimb colegul ala nu a gresit in halul cum am gresit eu
ce se intampla cu mine? se poate ca sunt intr-o perioada mai proasta si in al doilea semestru sa-mi revin? Ma simt si foarte obosita pentru ca e greu in clasa a 8 a si am de invatat mult si ma trezesc si dimineata si seara ma culc la 11 ca sa-mi termin de invatat! se poate sa fie si asta un motiv?sad
nu radeti de mine, si nu vreau raspunsuri rautacioase (ahh si scuzati categoria dar e cea mai populata ) crying crying

15 răspunsuri:
| HeadUpAndSmile a răspuns:

Te înţeleg perfect! şi eu sunt clasa a 8-a şi ştiu cât este de grea. În ultima vreme am ajus să dorm şi câte 6 ore pe noapte. big grin Singura diferenţă ar fi că efortul meu se vede, având note mai mari decât anul trecut (un 8 la isotrie şi unul la geografie, in rest 9 şi 10). Deci din moment ce şi eu mă stresez foarte tare nu cred că sunt în măsură să-ţi dau un sfat. Părerea mea este că trebuie să renunţi la concepţia cum că eşti, sau trebuie să fii cea mai bună. Gândeşte-te că înveţi pentru tine, pentru a ajunge la un liceu cât mai bun! Asta te va motiva şi vei observa îmbunătătţirea notelor. Mult succes în continuare şi la examene! :*
PS: şi eu am început să plâng înainte de simularea la mate. laughing Eşti din Dâmboviţa?

| dydydeea a răspuns (pentru HeadUpAndSmile):

Nu, sunt din Vaslui! si ai facut ceva la simulare?

| HeadUpAndSmile a răspuns (pentru dydydeea):

Ah, da, corect, pentru că eu am dat-o miercuri, nu vineri. Păi la română sunt mulţumită, la mate nu prea.hee hee tu?

Pai la romana nu am dat-o si nici nu dam! Iar la mate nu prea am facut ca a fost cam greu! dar nahh asta e, intotdeauna e mai greu la mate! dar pe parcursul semestrului al doilea o sa ma pregatesc si o sa fiu gata pentru examenele din vara

| HeadUpAndSmile a răspuns (pentru dydydeea):

Bineînţeles, mereu e loc de mai bine! Mult succes! :*

Multumesc, la fel!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu fi obsedata de scoala! Crede-ma cu asa ambitie vei trai bine chiar daca nu vei fi perfecta! MA mir cum de ai asa note bune! E imposibil mereu sa fii prima! Ma rog, s-a intimplat sa ai un 7, acum vei sti cum e! Nu e grav!

| Mareacluj a răspuns:

Iti dai seama ca materia de clasa a VII-a-a VIII-a e mai vasta si mai dificila decat la clasele anterioare. Pe masura ce treci in alta clasa apar discipline noi si un pic mai dificile (fizica, chimia, nu sunt din cele mai usoare).Nu e nimic in neregula ca ai luat si tu un 7! Se mai intampla. Daca ai luat un 7 nu inseamna ca asta e valoarea ta. Valoarea ta ar trebui sa o vezi prin celelalte note de pe parcursul tuturor anilor de scoala, nu s-o apreciezi printr-o singura nota. Insa tu trebuie sa inveti pentru tine, nu neaparat pt.note. E adevarat ca si astea conteaza, inclusiv la admiterea la liceu, insa de multe ori o nota nu reflecta cunostintele adevarate ale unui elev, iar scoala din punctul meu de vedere si invatarea, in general, nu trebuie sa streseze omul, ci sa-l atraga.Tu te stresezi f.mult din cauza ca ti se pare mai dificil acum ca in urma cu ceva ani si nu cred ca e bine, pt.ca iti poate scadea moralul, increderea in tine. E clar mai dificil si nu doar pentru. tine, ci pt.toata lumea. daca unii au si in cl.a VIII_a aceleasi note ca in clasele mai mici, nu e neaparat ca nu le e mai greu, pot fi "n" factori care sa explice asta. Insa incearca ca atunci cand iei o nota care nu iti place sa treci mai rapid peste asta, in fond e doar o nota, care exprima cel mult nivelul tau vizavi de o anumita lectie, tema, sau de ce nu, poate exprima ceva independent de nivelul tau real, gen, severitatea unui profesor, etc. Daca in loc sa te concentrezi pe ce ai de facut in continuare, ramai in trecut plangand pentru o nota, nu o sa tii pasul. Pentru ca, din cat imi dau seama, esti o persoana cu ambitie care sigur isi propune sa faca un liceu, etc. Asa ca daca vrei sa faci fata, incearca sa o iei mai usor si, moralul sus! Bafta multa!

| StrawBerryummy a răspuns:

Hei, stiu cum e... cel putin in parte. Si eu sunt tot a 8-a si ma simt la fel de obosita ca tine, doar ca eu mi-am pastrat notele mari si premiul 1. Nu prea stiu cum sa te calmez, dar cred ca te stresezi prea mult si asta ar fi problema. Oricum vine vacanta de Craciun, asa ca odihneste-te cat poti si sunt sigura ca o sa iti revii cand incepe semestrul 2, toata lumea are nevoie de o pauza. Si nu te mai panica atat, fi optimista si continua sa inveti!

| cristynacris a răspuns:

Esti indagostita poate

| dydydeea a răspuns (pentru cristynacris):

Mda, cam da sunt indragostita! Si sunt indragostita chiar de colegul ala x-( x-( care invata mai bine x-(x-(x-( si el de mine dar uite ca el tot invata crying

| cristynacris a răspuns (pentru dydydeea):

Si eu la fel dar eu invat cat de cat

| dydydeea a răspuns (pentru cristynacris):

Nu, dar si eu invat! in afara de 7 ala la fizica, si inca un 8, am numai 9 si 10

| IuliaDumitru a răspuns:

Hi. Primul lucru care ar trebui sa il faci,este sa te calmezi. Al doilea ar fi sa intelegi ca este varsta in care organismul tau se schimba si la fel si mentalitatea ta in legatura cu toate lucrurile. De exemplu nu ai sa mai privesti un baiat, asa cum il priveai acum un an sa spunem. In al treilea rand ar fi cazul sa nu te mai gandesti atat la scoala, nu spun ca nu e importanta, dar nu trebuie sa iti ocupe tot timpul. Trebuie sa mai ai timp si pentru tine ^^ Cand ai sa intrii la liceu, ai sa vezi ca ai sa te schimbi. Deci stai linistita si nu mai fi asa invidioasa pe colegul tau. :p Viata e frumoasa si nu inseamna numai scoala.

| Sndusbwj a răspuns:

Stiu cum e, sunt in aceeasi situatie...azi am luat primul meu 5 si inca si la teza la mate dar imi promit ca din semestrul 2 o sa ma pun pe invatat pentru ca mami mi-a zis ca daca iau note mai mici de 8, imi ia si telefonul si laptopul si nu ma mai lasa pe afara, etc. trebuie sa ai incredere in tine. stiu ca poti. poate ca e din cauza varstei...asta e parerea mea.
succes! happy