BUNA!
Aproape fiecare dintre noi a avut, la un moment dat, o relaţia la distanţă. Cele mai multe astfel de relaţii nu durează, chiar dacă la început par foarte promiţătoare. De ce se întâmplă aşa? Care este motivul pentru care unele relaţii nu durează mai mult de câteva săptămâni sau luni, iar altele se transformă în angajamente pentru o viaţă întreagă?
Relaţiile la distanţă au şi dezavantaje, dar şi avantaje. Pentru unele persoane, distanţa înseamnă posibilitatea de a evolua în propriul ritm şi de a discerne sentimentul de iubire de obişnuinţă sau de altceva, înseamnă mult romantism, aventură şi pasiune. Cât despre dezavantaje, e evident: e frustrant să nu existe atâta intimitate pe cât îţi doreşti, să nu îl poţi îmbrăţişa când ai nevoie, că nu te poţi plimba cu el de mână, în parc seara.
Pe de altă parte, aceste dezavantaje se compensează într-un fel: e mai puţin cantitativ, dar mai mult caliltativ. Întâlnirile voastre vor fi cu mult mai intense, decât dacă v-aţi vedea în fiecare zi.
Relaţiile la distanţă pot funcţiona, însă trebuie să respectaţi amândoi nişte reguli.
Prima condiţie sine qua non e să fiţi cu adevărat interesaţi unul de celălalt: trebuie să existe o comuniune emoţională profundă între voi. Atracţia fizică nu este de ajuns, din păcate; acesta este şi motivul pentru care aventurile de-o vară, la mare, eşuează.
1. Planuri de viitor
Trebuie să ştiţi încotro vă îndreptaţi, să fie o lumină la capătul tunelului. Sunt trei opţiuni, de fapt: ori te muţi tu la el, ori el la tine, ori amândoi altundeva. Vorbiţi despre asta, după ce vă daţi seama că vreţi să fiţi împreună, la bine şi la rău.
2. Întâlniri regulate
O dată pe lună, cel puţin. Planificaţi-vă întâlnirile din timp şi fixaţi-vă şi nişte activităţi plăcute: mergeţi într-un loc frumos, vizitaţi împreună muzee, oraşe. Faceţi din întâlnirile voastre o sărbătoare foarte specială.
3. Folosiţi tehnologia pentru a comunica
E-mail, Skype, Yahoo Messenger, webcam, telefon - beneficiază de toate avantajele faptului că trăieşti în mileniul trei.
4. Ia-ţi o zi liberă, când eşti supărată
Lipsa interacţiunii fizice poate deveni foarte frustrantă câteodată. Decât să îi înşiri toate nemulţumirile tale, care probabil sunt şi ale lui, mai bine lasă acea zi să treacă fără să-l cauţi, până ţi se va face dor de el şi îţi va trece orice supărare. Altfe, rişti să îl superi şi pe el, iar conflictul vostru e greu de rezolvat prin email şi telefon, fiindcă pot apărea neînţelegeri suplimentare şi nedorite.
5. Scrieţi-vă e-mailuri
Scrie-i despre cum te simţi, despre ce anume îţi doreşti şi speri. Scrisul e mult mai intim şi e o formă de comunicare adesea mai intensă decât cea verbală.
6. Trimite-i o scrisoare, din când în când
Nu subestima plăcerea de a găsi un plic în cutia poştală! E un gest extrem de romantic, aşa că nu ezita să-l faci!
7. Stop geloziei!
Cea mai importantă premisă într-o relaţie la distanţă este încrederea. Dacă nu există încredere, mai devreme sau mai târziu, gelozia şi încercările de a controla fiecare mişcare a partenerului, vor duce inevitabil la despărţire.
8. Evită situaţiile „periculoase"!
Încrederea e esenţială. Dacă ai încredere în partenerul tău şi în relaţia voastră, atunci te poţi bucura în voie de libertatea ta. Trebuie să ştii însă că există nişte limite: nu te poţi întâlni singură cu băieţi, fiindcă nici ţie nu ţi-ar plăcea ca el să iasă la un suc cu vreo tipă.
9. Nu îţi pierde credinţa
Mulţi îţi vor spune că relaţiile la distanţă nu merg, mai ales cei care au avut experienţe neplăcute. Nu-i asculta, fiindcă nimeni nu ştie mai bine decât tine şi el, ce e între voi.
10. Fii pozitivă mereu!
Pleacă mereu de la premisa că partenerul tău te iubeşte şi îţi este fidel. Dacă eşti mereu suspicioasă şi neîncrezătoare, ai tendinţa să interpretezi greşit fiecare cuvânt şi să-i faci mici scandaluri, iar asta nu poate decât să dăuneze relaţiei voastre.
NUMAI BINE!
Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti si care este si cel mai important de altfel este faptul ca trebuie sa stii ca traim alte vremuri. Sanatatea si siguranta ta sunt pe primul loc!
Daca va 'placeti' chiar asa mult, cand vine in tara si doreste sa va intalniti, propune-i sa vina intr-un loc unde esti foarte cunoscuta si aproape de casa (sper ca ai inteles ideea).
P.S.: Doar ieri ce am vazut la stiri ca se fura copiii din mainile parintilor si multe altele.
Asa ca fii vigilenta si nu iti pune toata increderea intr-o persoana pe care o 'cunosti' doar virtual.
Sper ca te-am ajutat.
Si eu sunt in strainatate si am avut relatii de genul asta si nu sunt sigure degeaba vorbesti.fapte.si nu stii ce face el acolo degeaba spune ca nu.ca mereu un baiat se lasa coplesit de avansurile unei fete si el se gandeste ca nu are de unde sa afle si pica in plasa.ca tu nu il urmaresti pe el ca sa stii concret ce face
anonim_4396 întreabă: