| Ancutzata a întrebat:

Bună TPU,abia ce mi-am început viata sexuala acum câteva luni și nu prea sunt informata, sunt puțin stresata. Aseară am întreținut un act sexual protejat, ideea este ca partenerul nu a simțit când a ejaculat în prezervativ, teama mea este ca după ce am terminat, prezervativul era alunecat puțin din cauza penetrării și îmi este teama sa nu se fi scurs vreo picatura prin capătul prezervativului.
Menționez ca partenerul (nu avea pernisul sculat la maxim)după ce am terminat am observat ca era puțin ud mai sus de penis, bineînțeles ca l-am întrebat de ce și el mi-a spus ca e din cauza mea ca acel lichid s-a scurs de la mine, dar ideea e ca eu nu am avut orgasm și totul a durat maxim 10 min.Sa iau pastila de a doua zi?

Adauga

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai de ce sa iei pastila de a doua zi, ca-i inutila si sub nici o forma nu ti-as recomanda o bomba hormonala cu atata de multe efecte dezastruaose pentru corpul tau, cand nu este cazul.

Atata vreme cat sexula fost protejat cu prezervativ, nu ai de ce sa te temi, ca-i imposibils a ramai gravida!

Intr-adevar, "udaciunea' aceea este de la secretia ta vaginala, care a lubrefiat vaginul in timpul sexului.
O fata/femeie poate avea sau nu orgasm, dar asta depinde de cat de mare are penisul baiatul, cat de mult tine partida sexuala si cat de bine stie sa-l manipuleze in vaginul tau.
Secretia vaginului tau se produce involuntar cand tu esti excitata!

| Hyperion7 a răspuns:

Nu sunt eu vreun expert, dar cel mai sigur așa ar fi
Daca nu se știe sigur ce-o fi, mai bine fi precaută!
Nu știi niciodată ce se poate întâmpla și prin urmare când poate avea loc o naștere neprevăzută.
Așa că da, concluzia este sa o iei, macar o sa fii împăcată că ai făcut ce ți-a stat în putință!
Grija multa pe viitor!
Bafta!

| VoidEternal a răspuns:

Nu ai avut timp sa te informezi înainte, sau?

Pastila aia nu e tic-tac, nu o iei așa oricând și oricum.

In primul rand e bine să știi in ce stadiu al ciclului menstrual erai. Mai precis, daca erai sau nu la ovulație. Apoi trebuie să știi că tu secreți cu mult mai mult lichid cu rol de lubrifiere decât el (exceptând sperma, dar aia nu are rol de lubrifiere). Asta se întâmplă indiferent daca ai orgasm sau nu. Lichidul preejaculator al lui e foarte puțin, câteva picături, și dacă avea deja prezervativ când a intrat prima oara nici nu ar fi avut cum sa ajungă la tine. Asta apropo de ce zice DJ.

Apoi se pare că nici el nu are experiență deloc. Încă nu am auzit de ejaculare fără sa simți. Mi se pare SF.
Vorbim in cazul lui. Eu cred că a știu că a ejaculat și ori i-a fost lene sa o scoată, ori a vrut să dureze mai mult și pentru tine și a continuat încă un pic. Ideea e că după ejaculare trebuie să iasă cat mai repede, tocmai pentru că se pierde erecția (după cum ai văzut și tu când a ieșit) și poate să se scurga sperma pe lângă, sau și mai rau, să rămână prezervativul cu totul înauntrul tau. Tot din motivul asta, când iese trebuie sa țină de prezervativ cu mâna.

Acestea fiind spuse, e foarte posibil ca lichidul să fi fost de la tine. Analizează-ti ciclul și vezi in ce stadiu erai cu ovulația. Daca nu erai la ovulatie nu prea are rost sa iei pastila. Daca prezervativul avea mărimea corectă (adică nu era prea mare) si el nu pierduse de tot erecția, atunci sperma nu prea iese, prezervativul rămâne destul de bine lipit.
In concluzie analizează tot ce am zis mai sus și abia apoi ia o decizie.

| stef87 a răspuns (pentru VoidEternal):

In sfarsit cineva care stie chestia asta! Am tot spus-o: pastila de a II-a zi doar intarzie Ovulatia! Daca evenimentul naspa e intre Ovulatie si Menstruatie, nu are rost sa iei pastila!

Si da, e normal sa fie fleasca, daca tu erai fleasca, nu inseamna neaparat ca "a dat pe-afara" din prezervetiv! Desigur, aici era treaba lui, sa fie sigur ca totul merge ok si te protejeaza, ca dupa ce isi da drumul scoate "obiectul" din tine cu grija... Na, si cu baietii astia sad

| helpforyou a răspuns:

"Putin ud mai sus de penis" - adica pe corp?
Cum crezi ca a ajuns sa fie ud acolo?

| DjSannan a răspuns:

Este normal ca barbatii sa aiba lichid preejaculator, care poate fi eliberat in timpul actului sexual, chiar si atunci cand nu au orgasm. Acest lichid poate contine sperma, asa ca este important sa folositi intotdeauna prezervativul pentru a va proteja impotriva sarcinii nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala.

In ceea ce priveste situatia dvs., daca prezervativul a fost pozitionat corect si nu s-a spart sau alunecat in timpul actului sexual, este putin probabil ca sperma sa fi ajuns la interiorul dvs. Totusi, daca sunteti ingrijorata sau daca exista vreun motiv pentru care doriti sa luati o pastila de a doua zi pentru a va proteja impotriva sarcinii nedorite, puteti vorbi cu un medic sau o asistenta medicala pentru a afla care sunt optiunile dvs. si pentru a lua o decizie informata. Este important sa va protejati sanatatea sexuala si sa luati masuri de precautie pentru a va asigura o viata sexuala sigura si sanatoasa