Bună!
Voi ştiţi EXACT ce şi cum aţi făcut :)
Dacă lichidul seminal ( sperma ) sau lichidul preseminal intră în contact cu secreţia ta vaginală, atunci EXISTĂ risc de sarcină!
Secreţia vaginală facilitează pătrunderea spermatozoizilor în vagin!
"Este important de retinut faptul ca o femeie poate ramane insarcinata cu un himen intact si fara un contact sexual direct (penetrare)!
Contactul dintre sperma si zona genitala poate facilita patrunderea spermei in vagin si instalarea unei sarcini.
Un himen intact nu trebuie considerat metoda contraceptiva!"
- SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/......ninei_7764
Vezi alte DETALII la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/
Vezi alte detalii despre lichidul preseminal la linkul :
http://www.clopotel.ro/......r-141.html
Pentru SIGURANŢĂ, poţi face 2 teste de sarcină CORECTE :
Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!
În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz ).
Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.
Vezi şi un Prospect la linkul :
http://farmaciaverde.util21.ro/......mexim.html
Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!
În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!
Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!
Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou"/casetă ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!
ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!
Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/
Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!
EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!
Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!
În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!
Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!
Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.
TOTUŞI, dacă spui că cele 2 menstruaţii ( avute ) au fost NORMALE cantitativ şi ca durată/aspect, atunci NU cred că este vorba de o sarcină!
În privinţa întârzierii menstrei, aici este o altă "discuţie" :
NU ai dat detalii : când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.
Oricum, având în vedere că ai 18 anişori, NU sunt normale astfel de întârzieri!
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.
De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059
http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html
http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562
Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html
http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur
http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php
Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ - TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.
De sarcina nici vorba. Atata timp cat nu ai facut nimic, nu ai cum sa ramai insarcinata.
Sigur e vorba doar de vreo dereglare ce se datoreaza oboselii, stresului, poate vreo raceala, ...Sau pur si simplu sa ai un ciclu neregulat. Stai linistita.
Sper ca esti frumoasa ca desteapta nu prea esti. Ramai virgina daca nu sti cum sa faci sex si cum sa te aperi. Micuta mea, nu se poate pune problema de o sarcina daca a bagat un deget la tine in vagin. Poate daca a amestecat cu degetul intr-un bol plin cu sperma(yach, scarbos). Ai prins ideea.
Stai linistita nu esti insarcinata.
Poate fi o ereglare hormonala sau dn cauza oboselii dar in nici un caz nu este sarcina...
Da iti dai seama ca nu mai esti virgina daca tia introdus un deget nu?
Multumesc mult de răspuns. Am tot citit pe diferite forumuri ca poti rămâne însărcinată si daca nu a existat penetrare +ejaculare din cauza lichidului preejaculator... Menstra mi-a venit de 2 ori normal cantitativ de atunci... Nu înțeleg de ce acum e absenta. Mi s-a mai spus ca poate sa mi vina peste sarcina? Sunt f speriata, niciodată nu mai fac asta pana nu Ma casatoresc!
Dacă eşti Maica Domnului atunci da,eşti însărcinată iar omenirea e mântuită. Dacă nu, stai liniştită, o fi oboseala, stresul, o dereglare hormonală sau o răceala jos.
Insarcinata in niciun caz! Probabil ca esti racita si iti poate intarzia si cu o saptamana! Daca iti intarzie cu prea mult, ar fi bine sa te duci la un control. Sunt cazuri carora nu le-au venit luni intregi si nu erau insarcinate..doar dereglare! E posibil si din cauza ca ai schimbat clima.
Succes! :*
Nu stiu cat de regulat Il aveam. In ultimile luni imi venise mereu in date apropiate. Luna asta nu mi-a venit deloc! Toata "joaca" aceea s a petrecut in jur de 6-7 Octombrie. Eu at fiind in ultima zi de menstra, dupa mi-a mai venit 2 luni normal si acum... Nimic
Imi e frica sa nu fii fost lichid din acela. Atunci cand penisul a fost la intrare...Oof merit sa ma agit asa
Sărut mîna ce i mi place cum zici la intrare. Multă sănătate si scuză mi indiscretia, cîti anișori ai?
Imi cer scuze pentru întrebările prostesti. Nu am vrut sa se înțeleagă " de la deget pot rămâne însărcinată". Întrebarea a fost daca poti rămâne fara penetrare si ejaculare, dar penisul având contact direct cu vulva fetei. Multumesc
Hey nu esti insarcinata, nici nu poate fi vorba de asta! Problema e ca odata ce incepi relatiile sexuale, apar schimbari in organismul tau.si chiar daca voi nu ati avut contact sexual propiuzis apar oricum schimbari, diferite dereglari hormonale, din aceasta cauza ciclu poate intirzia.Cel mai bine du-te la ginecolog ca sa te simti tu calma si sigura! STai calma! Succes!
Ce treaba are secretia vaginala cu sperma(daca nu fost contact sexual efectiv si ejaculare efectiva) -.-' oh god, copil fara penetrare nu prea este. decat cum cum spus cineva mai sus sa bage degetu intr-un bol cu sperma proaspata eventual(sperma dupa ce se usuca, mor aia mici de fug repede). numai speria fata aiurea! mai mult decat sigur nu esti scumpo:* poti sa.ti faci un test pentru linistea ta sufleteasca baftaa!:*
Tu, la cei 18 ani ai tai, ar cam trebui sa-ti tii calendarul (adica sa-ti notezi data la care ti-a venit menstruatia in fiecare luna). Mai ales ca ai prieten si practici cu el tot soiul de "joculete", care apropo, trebuie facute protejat. Nu-l mai lasa sa-ti umble cu penisul prin zonele tale intime, fara prezervativ. Poti sa iei vreo boala de la el, ca barbatii de multe ori sunt purtatori pasivi a tot felul de BTS-uri (adica, la ei bolile nu se manifesta). In afara de asta, nici nu este prea "safe". Nu poti sa stii, daca prietenul n-avea sperma pe penis. Eu nu pricep de ce nu faceti sex ca toti oamenii. Oricum, virgina nu te mai poti considera, din moment ce ai practicat astfel de jocuri erotice cu un baiat. Crezi ca virginitatea sta intr-un himen? Himenul se poate sa nu se rupa niciodata (daca-l ai elastic) sau sa nu-l ai din nastere.
Chiar daca ar fi fost tie deja ti-a venit 2 luni menstruatia, pentru ca lichidul seminal contie 3% spermatozoizi si doar in cazul in care pe canal a ramaz putina sperma adica daca voi ati facut cu o zi sau a facut el singur daca intelegi :d si si-a dat drumul, iar acum s-a intamplat ceva dar nu din cauza unei sarcine iti garantez eu, cati ani ai ca poate inca nu ai ciclul regulat?
Bună!
1. În primul rând, NU sunt un copilaş ( aşa cum presupui tu )!
Sunt un bărbat experimentat, am 43 de ani şi studii medicale + încă o facultate în alt domeniu
2. Apoi, dacă te "oboseai" să studiezi puţin ( cu atenţie ) răspunsul dat de mine ( ori alte răspunsuri de-ale mele ), te lămureai că este CORECT
Oricum, la cei 18-19 anişori ai tăi, NU ai cum să "înţelegi" aceste aspecte
La vârsta asta, majoritatea dintre voi se cred "foarte deştepţi" şi nu vor să asculte de sfaturile date de cei mai în vârstă...
Dar, ar fi bine să NU ajungi tu în situaţia în care să rămâi însărcinată FĂRĂ "ejaculare efectivă" ( aşa cum te exprimi mai sus )!
Dacă ai şti câte tinere în această situaţie am văzut eu, ai fi foarte ATENTĂ la tot ce faci şi zici ( în acest "domeniu" )
O zi frumoasă.
Off Doamne.
Lichidul ala nu are nici o treaba, nu contine spermatozoizi!
Daca n-au fost penetrari si nu a ejaculat in tine, stai fara grija...
Vorbesc din experienta
Am făcut un test, va trebui sa Il repet pentru ca nu mi a apărut nici o liniuta. Da, menstrele au durat in jur de 5 zile si au fost chiar abundente la începutul lunii trebuia sa mi vina cealaltă menstra si au trecut aproximativ 3 sapt si nimic. Acum parca am început sa am isesizabil dureri de sâni si jos. Nu a avut loc nici ejacularea, nici penetrarea
Cu plăcere!
Din moment ce menstrele avute au fost NORMALE ( "in jur de 5 zile si au fost chiar abundente" ), atunci NU putem discuta de o sarcină şi de "ciclu peste sarcină"!
Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).
Dar, NU ai de ce să te îngrijorezi : menstruaţiile tale NU au avut aceste caracteristici şi NU eşti însărcinată
Cel mai probabil, întârzierea menstrei are ALTE cauze ( vezi detalii în răspunsul iniţial )!
O zi frumoasă.
nu ma cred nici foarte desteapta, numai ca nu am vazut sensul acelui comentariu pentru saraca fata, adica nu mi se pare ok sa sperii omul si degeaba. uneori cei mai invarsta sunt inchisi in carapacea lor crezand ca le-au experimentat pe toate, si le stiu pe toate. ce studii aveti domnul ca sunt tare curioasa
beausingurlamasamea întreabă: