| GGGGGGGGGGGGGG a întrebat:

Bună,TPU,am 13 ani si as vrea sa ma ajutati,de cind mi-a venit prima data menstruatia,imi intirzie mai mereu, ultima data mi-a venit pe 22 mai 2016, acum deja e 29 iunie 2016 si inca nu mi-a venit,dc mereu imi intirzie? puteti sa ma ajutati?
si inca ceva:Am mai pus aceasta intrabre,daca pv filme por** si in acelasi timp ma frec la pasarica, e ceva grav? pot sa ramin insarcinata? poate acest proces sa provoace intirzierea menstruatiei?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu e musai să ai ciclu neregulat - problema e că, până la maturizarea definitivă a organelor tale reproducătoare ciclul va fi... aleator (adică din când în când, mai ales când nu te aștepți). Cu timpul, se va regla și e posibil să fie chiar „ceas". Ai răbdare.
Masturbare plăcută! Nu așa o să rămâi gravidă, nici ciclul nu e afectat.

| DeathOfDreams a răspuns:

Legat de prima chestiune; eu am menstruație de câțiva ani și nu cred că mi-a fost vreodată regulat.
Medicul meu de familie spune că e ceva firesc și că e doar pubertatea.
Ai 13 ani, deci nu văd nici la tine ce problemă ar mai fi.

În legătură cu ultima chestiune, o să mă abțin de la multe, așa că mă limitez la esențial.
Nu poți rămâne însărcinată decât în urma unui contact sexual neprotejat.
Dacă privești din ansamblu, nu e grav.
Oricine are nevoie să-și satisfacă nevoile trupești, doar că la cei 13 ani ai tăi, mă îndoiesc că hormoniii tăi îți sunt atât de dați naibii.
Și nu, asta nu-ți poate întârzia menstruația.

| GGGGGGGGGGGGGG explică (pentru DeathOfDreams):

Multumesc pentru raspuns, o data chiar nu mi-a venit menstruatia 3 luni imi era teama, dar apoi mi-a aparut din nou

| Amcancer12345 a răspuns:

Ia cu paine