In primul rand menstruatia ta nu este una regulata, asta trebuei s atii minte pe viata, ca ai ciclul neregulat, ca atare, nu poti niciodata sa-ti calculezi ovulatia si perioada fertila, deci, sexul se face numai cu prezervativ ca sa nu risti sa ramai gravida.
Apoi, masturbarea este ceva normal la 13 ani, sexualitatea se accentueaza la aceasta varsta, se trezesc la viata simturi nemaitriate pana acum si sunt normale.
Singurul lucru de care trebuie sa ai grija este sa nu folosesti niciodata mani murdare, unghii lungi sa te ranesti si infectezi, si sa nu folosesti obiecte, pentru ca te poti dezvirgina din nestiinta.
Ca sa ramai insarcinata, trebuie sa ai sex cu un baiat, altfel, masturbarea nu se pune!
Nu e musai să ai ciclu neregulat - problema e că, până la maturizarea definitivă a organelor tale reproducătoare ciclul va fi... aleator (adică din când în când, mai ales când nu te aștepți). Cu timpul, se va regla și e posibil să fie chiar „ceas". Ai răbdare.
Masturbare plăcută! Nu așa o să rămâi gravidă, nici ciclul nu e afectat.
Legat de prima chestiune; eu am menstruație de câțiva ani și nu cred că mi-a fost vreodată regulat.
Medicul meu de familie spune că e ceva firesc și că e doar pubertatea.
Ai 13 ani, deci nu văd nici la tine ce problemă ar mai fi.
În legătură cu ultima chestiune, o să mă abțin de la multe, așa că mă limitez la esențial.
Nu poți rămâne însărcinată decât în urma unui contact sexual neprotejat.
Dacă privești din ansamblu, nu e grav.
Oricine are nevoie să-și satisfacă nevoile trupești, doar că la cei 13 ani ai tăi, mă îndoiesc că hormoniii tăi îți sunt atât de dați naibii.
Și nu, asta nu-ți poate întârzia menstruația.
Multumesc pentru raspuns, o data chiar nu mi-a venit menstruatia 3 luni imi era teama, dar apoi mi-a aparut din nou
Bananacantareata87 întreabă: