Buna!
In primul rand, trebuie sa stii ca, daca te-ai simti pregatita fizic, dar mai ales psihic, ti-ai da seama.
Imi e teama pentru ca este posibil sa fii una dintre cele mai comune victime dintre adolesecente. Multi baieti privesc o fata virgina ca pe un scop pe care il au de indeplinit, iar dupa ce te dezvirgineaza, nu le mai pasa de relatie. Mi-ar placea si m-as bucura sa nu fie asa. Sa aflu ca relatia voastra s-ar intari in urma inceperii vietii tale sexuale.
Legat de varsta, vei auzi acum fel si fel de speculatii cum ca nu ar fi sanatos sa faci sex de la varsta asa. Dupa parerea mea, nu e asa o mare problema varsta ta de 14 ani. Adevarata "problema", criteriul dupa care sa te iei inainte sa iti incepi viata sexuala este daca esti indeajuns de matura fizic si psihic. Te intrebi inainte de toate daca chiar il iubesti pe omul asta, daca ai face-o si daca nu te-ar intreba el.
Este posibil sa nu fie chiar persoana cu care vrei sa iti incepi viata sexuala, si totusi sa o faci. Ei bine, asta este, se intampla la o majoritate dintre adolescenti. Dar macar asigura-te ca nu te va face sa suferi dupa ce te vei culca cu el.
Si inca ceva, te rog, va rog pe amandoi, informati-va foarte bine despre tot ce implica viata sexuala inainte de a o incepe. Macar daca o faci, sa o faci cu capul pe umeri, chiar daca ai 14 ani.
Daca nu te simti pregatita, spune-i. Daca chiar te iubeste asa cum pretinde, o sa inteleaga.
Ai grija mai intai de tine, si apoi de el. Sa iti fie intai tie bine, nu sa isi satisfaca el nevoile si atat.
O relatie la varsta asta merge si fara sex. Exista multe lucruri interesante de facut. Poate inca nici nu va dati seama ca nu va cunoasteti asa bine pe cat credeti.
Numai bine!
Ps: nu uita ca odata cu inceperea vietii sexuale, apare riscul sarcinii si al bolilor sexuale
Din Punctul meu de vedere Daca il iubesti Nar fii nici o Problema, Dar Avand in vedere ca ai doar 14 Ani Ar trebuie sa Astepti macar in 1 an jumate 2 sincer am auzit cA POTI DEVENII DEPENDENTA DE SEX DAK ITI INCEPI VIATA INTIMA DE LA 13 14 ANI SI mai rau el avand 17 ani cu siguranta o sa gaseasca una de varsta lui si pe tine o sa te vada ca o rezerVA DACA faci asta pentru el asa daca nu accepti o sa te vada mereu ca pe o fata puternica si siguraa pe ea si o sa lupte si mai mult pentru tine daca te iubeste sunt sigura ca daca el te iubeste nu-si doreste cu adv sa se culce cu tine doar probabil a fost inflentat de prieteni iar daca nu te iubeste iinsemna ca asta urmareste de la tine si orricand poate sa te lase avand in vedere ca nu esti prea mare de ani.
Nu trebuie sa isi satisfaca el nevoile si tu sa nu vrei. Refuza-l si spune-i ca inca nu e cazul, esti mica, corpul tau se dezvolta acum si nu cred ca vrei sa ai probleme mai tarziu. Asteapa cel putin 16 ani, daca vrea sa te astepte pana atunci, daca nu e liber sa se desparta de tine. Nicio fata nu ar trebui sa faca favoruri baiatului daca nu vrea. Gandeste-te ca l-ar sfarama sa te vada cum strangi acolo din maini doar ca sa il satisfaci pe el, dar tot s-ar simti bine. Nu stiu acum, gandeste-te si la riscuri. Eu zic sa purtati o discutie serioasa si sa il faci sa inteleaga ca nu acum, ca esti mica si baga de la tine cum ca te duc ai tai la control si nu stii cand. Spune-i ca ai menstruatia neregulata si ca ti-e frica. Bafta!
Daca tii la sanatatea ta, daca tii la demnitatea ta, nu o fa!
In primul rand esti prea micuta! Organele tale sexule nu sunt destul de dezvoltate pentru asa ceva.In plus risti sa faci cancer de col uterin daca o faci asa devreme.
In plus 8 luni sunt mult prea putin pentru a cunoaste pe cineva si a ajunge la sex.
Iubirea trebuie sa fie reciproca.
Daca ti-e teama, inseamna ca nu esti pregatita (asa cum e si normal)
Daca te iubeste cu adevarat, asa cum sustine, te va mai astepta macar 3 ani.
Asta e dovada iubirii.
Uite, nu te mai lua dupa daca te iubeste sau nu. Esti inca mica. Crede-ma ca daca tu zici nu, atunci afli cat de mult te iubeste acest baiat. Daca vei refuza si ii vei zice ca nu acum si nu se va intampla in urmatoarea vreme, si el te intelege inseamna ca te iubeste cu adevarat, si e un baiat pe care sa il tii langa tine. Dar in schimb daca se supara sau va certati din cauza asta, inseamna ca nu te iubeste deloc si nu te respecta. Nu iti respecta dorinta si nu te respecta ca fata. Astfel, iti dovedeste ca de fapt nu te iubeste. Indiferent ce ar fi ce simte el, poate tine la tine, dar iubirea nu este asa
Dar, copil, nu te grabi. Ai o viata in fata, si ce te face sa crezi ca un baiat ca el care insista asupra unei chestii de genul e de viitor? In primul rand, el e mai mare, si stia cand te-a luat de iubita (probabil aveai 13 ani atunci) ca esti mica si minora. Deci nu vad de ce s-ar astepta la asta din partea ta. Stia in ce se baga, si daca te iubeste sa-si asume alegerea si varsta si sa-ti arate ca te iubeste.
O zi placuta!
Acelasi raspuns ca aici: http://www.tpu.ro/......te-ori-si/
Esti pe nisipuri miscatoare, vei sta ca sa te inghita?
AlexEjmecheru întreabă: